Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Serbest Çizim

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba.

Arkadaşlar örnek fotodaki gibi kavis çizimini nasıl yapabilirim?
İstediği kısma ovallik, istediği kısma sivrilik vererek oluşturulmuş.

Bir çizgiyi nasıl bunun gibi istediğim şekle sokabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler..

ztar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop veya illustrator'deki ''PEN'' (P) aracılığı ile çok rahat çizebilirsiniz.

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Photoshop veya illustrator'deki ''PEN'' (P) aracılığı ile çok rahat çizebilirsiniz.

Ama Pen Tool ile çizince her noktanın arası sivri (köşeli) oluyor. Böyle düzgün kıvrımlı çizgi nasıl yapılır onu öğrenmem lazım..

siLencieux

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ayrıca o resimde brush çeşitlerinden kullanılmış

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Photoshop Tutorial: Pen tool Tips - YouTube

Bu videoyu izlersen çok daha iyi anlayacaksın. ALT tuşunu kullanman lazım iyice oval olması için.

Kardeşim ALT tuşunu kullanman lazım demişsin ama açıklama yapmamışsın. Hangi aşamada ne amaçla kullanıcam ALT tuşunu. Daha açıklayıcı anlatırsan sevinirim.
Videodan az çok bişeyler anladım ama ALT tuşu konusunda açıklama yaparsan daha iyi olur :)

ztar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir noktaya tıklıyoruz, başka bir noktaya gelip tıkladıktan sonra bırakmadan mouse ile ovalliği veriyoruz sonra 2. tıkladığımız noktaya alta basılı tutarak tıklıyoruz ve devam ediyoruz bu şekilde. 1-2 denemeden sonra pratiğin gelişir. Çok amaçlı bir araçtır pen tool. Sormaktan çekinme lütfen kolay gelsin :)

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bir noktaya tıklıyoruz, başka bir noktaya gelip tıkladıktan sonra bırakmadan mouse ile ovalliği veriyoruz sonra 2. tıkladığımız noktaya alta basılı tutarak tıklıyoruz ve devam ediyoruz bu şekilde. 1-2 denemeden sonra pratiğin gelişir. Çok amaçlı bir araçtır pen tool. Sormaktan çekinme lütfen kolay gelsin :)

Eyvallah üstad.. Denemelere başlıyorum bakalım.. :)

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟

Birşey daha sormak istiyorum kardeşim zamanını alıyorum ama..

S harfi gibi yatay bir çizgi çizdikten sonra, bunu nasıl kalın ve renkli bir nesneye çevirebilirim uçları sivri ortası kalın olarak?

ayse abaLi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben konu ekleyemiyorum arkadaşlar sebebi ne ola bilir?

ztar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeşim bunun bir çok yöntemi olabilir ama ben çok çabuk bir şekilde salladım sanurun bu şekilde yapabilirsin.

BMqsY.jpg

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Pen Aracını Kullanmaya Gayret Et Hem Alışırsın Hem İşini Kolaylaştır
Resmi Aİ ye File>Place Yaparak Al Sonra Resmi Kilitle Ctrl+2
Pen Aracı İle Başla Çizmeye Resmin Sadece Üst Açık Renk Olan Kısmını Çiz
Çizim Bitince Efect > 3D > Extrude&Bevel Buradan Sonuca ulaşırsın

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kardeşim bunun bir çok yöntemi olabilir ama ben çok çabuk bir şekilde salladım sanurun bu şekilde yapabilirsin.

BMqsY.jpg

Örnek için teşekkürler ama bu fill patch şeklin içini renkle doldurma olayı.
Benim öğrenmek istediğim şey: Çizgiyi yatay pozisyonda kıvrımlı S harfine benzer bir şekilde çizdin diyelim, sonrasında bunu nasıl kalın bir çizgi haline getirebilirim. Sonra içini boyarım zaten..

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Pen Aracını Kullanmaya Gayret Et Hem Alışırsın Hem İşini Kolaylaştır
Resmi Aİ ye File>Place Yaparak Al Sonra Resmi Kilitle Ctrl+2
Pen Aracı İle Başla Çizmeye Resmin Sadece Üst Açık Renk Olan Kısmını Çiz
Çizim Bitince Efect > 3D > Extrude&Bevel Buradan Sonuca ulaşırsın

Çizimden sonra effects/3d/extrude bevel yapıyorum ama preview tıklı olduğu halde bir değişim olmuyor..

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Çizimden sonra effects/3d/extrude bevel yapıyorum ama preview tıklı olduğu halde bir değişim olmuyor..

Çizdiğin Nesnenin Dış çizgisini "Stroke" kapat
İç rengini "Fill" Aç (İstediğin rengi) Nesneyi Seçilihale getirdikten sonra uygula:smile:

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟

Abi harika olmuş aslında 3D ama, fotoda başka yöntem kullanılmış 3D gölgeli kısımları onda yok farkettiysen. Aslında o önemli değil, ben öğrenmek istediğim şeyi hala öğrenemedim.

O kavisi nasıl yapmışlar. En basit yolu nedir bunun? Onun izini takip etmek değil, onun gibi kavis yapmak istiyorum ben..

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Abi harika olmuş aslında 3D ama, fotoda başka yöntem kullanılmış 3D gölgeli kısımları onda yok farkettiysen. Aslında o önemli değil, ben öğrenmek istediğim şeyi hala öğrenemedim.

O kavisi nasıl yapmışlar. En basit yolu nedir bunun? Onun izini takip etmek değil, onun gibi kavis yapmak istiyorum ben..

Evet Resimdeki Biraz Farklı İA,de Çizilip PS,de FX verilmiş olabilir Veya
Tamamı Aİ,de Yapılmış Olabilir Ki Yapılırda..

Şimdi Sizin öğrenmek istediğinizi Yazıyla Anlatmak Çok zor
Şu Aşagıdaki Videoyu Dikkatlice Ve Sabırla İzlerseniz Kolay olduğunu Göreceksiniz
Bi izleyin Muhakkak İşinize yarayacak

Illustrator Tutorial: Pen tool, #1 - YouTube

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Evet Resimdeki Biraz Farklı İA,de Çizilip PS,de FX verilmiş olabilir Veya
Tamamı Aİ,de Yapılmış Olabilir Ki Yapılırda..

Şimdi Sizin öğrenmek istediğinizi Yazıyla Anlatmak Çok zor
Şu Aşagıdaki Videoyu Dikkatlice Ve Sabırla İzlerseniz Kolay olduğunu Göreceksiniz
Bi izleyin Muhakkak İşinize yarayacak

Illustrator Tutorial: Pen tool, #1 - YouTube

Eyvallah abi izlicem detayları anlamak için.. Konuya gösterdiğin ilgiye karşılık naçizane Shutterstock.com'dan dilediğin foto veya EPS'ler varsa link at göndereyim abi.