ben marmara da 3. sınıf matbaa öğrt. bölümünde okuyorum ilk 2 yıl matbaa hakkında ne kadar bilgi varsa alıyorsunuz... 3. yıl reprodüksiyon, dizgi ve baskı bölümü diye 3 gruba ayrılıyorsunuz... ki matbaa bilmeyen grafiker pek tercih sebebi değil zahir...
o yüzden gsf grafiği 3. senesinde bırakıp matbaaya girdim...
ben reprodüksiyonu tercih ettim... ve çok iyi geldi...
tavsiyem bu...
zaten öğretmen olamazsınız binde 1 şansınız var... kontejyan yok... bölümün adı seneye Matbaa Teknoloji Mühendisliği diye değişip sayısal bölüm olması planlanıyor... imza yetkisine sahip olmak adına...
gerekli bilgi verebildiysem ne ala...
ayrıca ege(izmir de) ve akdeniz(antalya da) üniversitesi'nde 2 yıllık grafik bölümleri mevcut sınavsız geçiş hakkınız var 180 barajı dahilinde....
yanlış olmasın lütfen 2 yıllık okullarda basım yayın matbaa olan bölüm adı altında kıytırık ve yarım yamalak matbaa eğitimi veriliyor yüzeysel olarak diyelim kıytırık biraz ağır kaçtı...
gördüğünüz programlar ise quark express ve photoshop... corel ya da freehand yok... ancak bir önceki mesajda da belirttiğim gibi ege ve akdeniz üniv. lerinde grafik programlarını görebilirsiniz... matbaa 2 yıllık tercih yapmayın derim tavsiye olarak
tercih sırasına göre
1. akdeniz üniv. grafik bölümü
2. ege '' '' ''
3. marmara '' basım yayın matbaacılık myo
4. gazi '' basım yayın matbaacılık myo
en iyi eğitim marmara da matbaacılık bakımından, diğeri akdeniz...