Benzer konular | Forum | Tarih | |||
---|---|---|---|---|---|
M | 2tlye shutterstock vektörü satanlardan almak suçmudur | Vektörel | 0 | 2K | |
![]() | Benim Google'mı Hatalı Yoksa Grafikerler.Net Cezamı Aldı? | 5 | 2K |
lise yıllarını hatırladım edebiyat dersinde hoca ortaya bi laf atsa sonra sınıfı ikiye bölse bizde tartışsak diye can atardık
tartışılacak yerinde bir söylem bu ;;;;;....
Çok doğru. Daha önce yorum yapmamışım ama hemen yorumluyorum.
Suç yapılmaması gereken bir şey yapıldığında kullanılır.
Oysa ceza o davranışın tekrarlanmaması için yapılan bir suçtur. Yani ceza yapılması gereken bir suç olurken, suç yapılmaması gereken bir suçtur. =)
evet bizde de vardı öyle durumlar![]()
yorumun için teşekkürlerbu arada istediğin zaman ikiye bölünüp tartışabiliriz
güzel yorumun için teşekkür ediyorum![]()
senin yorumda baya bi tartışmaya açık yanien az konu kadar
güzel yorumun için teşekkürler
müsit bi zamanda tartışalım bu konuyu![]()
Öncelikle paylaşım için teşekkürler tartışmaya açık eğlenceli bir konubende birşeyler demek istiyorum.
Suç işleyen suçlu evet, ama suçluya ceza veren de bir nebze suçlu...
O zaman suçlu iki kişi var ama suçlu kişiye karşı suç işlemek garip değil ve bunu sorgulayan da yok..
E madem öyle gerçek suçlu kim? Gibi bir soru da geliyor insanın aklına![]()
Öncelikle paylaşım için teşekkürler tartışmaya açık eğlenceli bir konubende birşeyler demek istiyorum.
Suç işleyen suçlu evet, ama suçluya ceza veren de bir nebze suçlu...
O zaman suçlu iki kişi var ama suçlu kişiye karşı suç işlemek garip değil ve bunu sorgulayan da yok..
E madem öyle gerçek suçlu kim? Gibi bir soru da geliyor insanın aklına![]()
Olaya 3D bir yorum..
Gerçek suçlu tabii ki de suçu işleyendir. Suç düzen bozmaktır. Düzeni bozanı cezalandırmak, onun suçundan daha hafif bir suçtur.
Düşünelim; bilgisayarınıza bulaşan azılı suçlu virüsü cezalandırıp, idam edersiniz. ( Format )
Kimse size suç işlediğinizi söyleyebilir mi?![]()
güzel yorumun için teşekkürler
farklı bir bakış açısı ile yaklaşmışsın sendeçok sevindim
aslında bu güzel bir tartışma konusu olacak gibi geliyor hatta o yöne doğru gidiyorve buda bni çok mutlu etti aslında
![]()
İşte felsefe de bu noktada devreye giriyor, adam bunun da suç olduğuna inanıyorsa gelip beni suçlayabilir
Tabi o adamla bir kavgaya tutuşabilirim o da ayrı![]()
Olaya 3D bir yorum..
Gerçek suçlu tabii ki de suçu işleyendir. Suç düzen bozmaktır. Düzeni bozanı cezalandırmak, onun suçundan daha hafif bir suçtur.
Düşünelim; bilgisayarınıza bulaşan azılı suçlu virüsü cezalandırıp, idam edersiniz. ( Format )
Kimse size suç işlediğinizi söyleyebilir mi?![]()
İşte felsefe de bu noktada devreye giriyor, adam bunun da suç olduğuna inanıyorsa gelip beni suçlayabilir
Tabi o adamla bir kavgaya tutuşabilirim o da ayrı
Evet sizi anlıyorum, konularıma cevap geldikçe bende mutlu olurum çünküama güzel bir konuya değinmişsiniz o yüzden bolca fikirler gelir bence
![]()
evet bak sende haklısıngelip biri neden bilgisayarına format attın zavallı visürüsü öldürdün derse işte o adam ne olur acaba
hehe
evet konuma cevap geliyor diye seviniyorum fakat asıl sevindim çok güzel bir tartışma konusu oldu ve bu konu hakkında tartışıyoruz![]()
O kadar ayrıntı düşünürsek, suçun sebeplerine inmek lazım. Gelişim psikolojisinin gelenek öncesi dönemin 2. evresinde suçun sebebine bakarsın. Sen virüs zarar verdiği için siliyorsun yani haklısın.Amacın kendini korumak. :rofl:
Suçlu değilsin.![]()
O kadar ayrıntı düşünürsek, suçun sebeplerine inmek lazım. Gelişim psikolojisinin gelenek öncesi dönemin 2. evresinde suçun sebebine bakarsın. Sen virüs zarar verdiği için siliyorsun yani haklısın.Amacın kendini korumak. :rofl:
Suçlu değilsin.![]()
Evet vala doğrusunu sölemek gerekirse çok hoşuma gitti diyebilirim bu konu
İşte anlatmak istediğim bu aynen, sonuçta herkes bi noktada kendine göre haklıdır dimi.
Hehee aklandım mı yani
Ama olayı bir de suçlu tarafından düşünmek gerekmez mi, mesela o virüs de kendi hayatını devam ettirebilmek için benim harddiskimi ya da ramimi kemiriyoryani aslında bana bir kastı yok, sadece yaşamını sürdürebilmek için yapıyor bunu.
(bu arada arkamda discovery channel da suç dizisi var tesadüfe bak![]()
![]()
evet suçlu olabilirim bilgisayarıma format atınca ama benim bilgisayarıma giren o virüste suçlu burada devreye kim daha güçlü ile giriyor. mesela bilgisayarıma çarnobil virüsü girerse kavgayı o kazanıyor ve pc ölüyor :S:S
ama artık oda kazanamıyor![]()
tabi burada çok felsefik bi konu var olaya biraz daha derin dalabiliriz
evet bak sende haklısıngelip biri neden bilgisayarına format attın zavallı visürüsü öldürdün derse işte o adam ne olur acaba
hehe
evet konuma cevap geliyor diye seviniyorum fakat asıl sevindim çok güzel bir tartışma konusu oldu ve bu konu hakkında tartışıyoruz![]()