Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tablet ayarları hakkında..?

Hypnoss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar..bugün Logic Lapazz A5 tablet aldım ve şuan deniyorum..daha önce hiç kullanmadığım için gerçekten baya zor gibi..alışma süreci baya zaman alıcak sanırım..mouse gibi kullanmayı beceremiyorum birtürlü..benim sorum rahat kullanım için ne gibi ayarlamalar yapmak lazım yoksa default olarak mı bırakmak en iyisi? Options bölümlerine baktım ancak deneyimim olmadığı için nekadar kurcalasamda anlıyamadım pek.. Teşekkürler...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
tableti kusrduğunuz zaman sol alt köşesinde tablet simgesi çıkar... üzerine maus ile çift tıklayarak ayarları çıkar... PEn üzerine iki tane düğüme var.. o düğümeler için kendi rahat edeceğiniz aayrları verebilirsiniz...

Pen kullanmak o kadar kolay değil... alışmalısınız.... Eğer daha çok photoshop programda çizim yapacaskiniz anca Brush ayarları yapabilirsiniz... mesela inceden - kalına çizgi istiyorsunuz... maus üzerine basınç ayarları yok, ama PEn üzerine o basınç ayarı var... deneme denem ve tekrar deneme

Hypnoss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
özellikleri baya inceledim ancak çözemediğim bişey; masaüstü açıkken kalemi en fazla sağ tarafa çektiğimde sağda 4 parmaklık bi boşluk kalıo aynı şekilde alttaraftada görev çubuğuna ulaşamıyor..bir arkadaşta aynı problemi yazmış, cewam yazan arkadaşın dediği gibi scope ayarlarını full yaptım ama en fazla uygulama alanı sanırım bu oluo..! bu arada laptop kullanıorum..

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
peki tablet ayarlarda .. Scope ayarlara girin Full Area üzerine tıklayin .... o ayarlar PEN alanı.. kendi ayarları da yapabilirsiniz...

Hypnoss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
full area yaptım zaten..ps acıkken problem yok ama kapalıyken masaüstünü bu sekilde görüo..ps açıkkenki durumu önemli olan zaten :) teşekkürederim yardım için..

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
full area yaptım zaten..ps acıkken problem yok ama kapalıyken masaüstünü bu sekilde görüo..ps açıkkenki durumu önemli olan zaten :) teşekkürederim yardım için..

o zaman driver eklerken bir sorun oluştu... her problemin tek bir çözüm var - Format:D

tableti kaldırım, yaniden ekleyin... o ayarları yapıldığı zaman her zaman Full area görünmesi gerekiyor

Son düzenleme:

Hypnoss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
:) ps = photoshop kısaltmasını yazmıştım..evet driverı silip tekrar yüklemeye deneyebilirim..bu arada bir sorunla daha karşılaştım..photoshopta daha önce yaptığım çizim üzerinde mesela silme yapme yapmak istiorum ama mesela 17 lik brush ayarını çok ince olarak görüo tablet..mouse ile normal 17 lik alan silebilirken tabletle hiç silemiorum yada çizemiyorum o değerde..bilginiz varmı bununla ilgili?

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım ilk önce full area yaptığınızda dediğiniz gibi kenarlardan boşluklar kalabilir full area yapmayın ve alanı biraz daraltın kullanım alanınız daralacaktır ama sorun hallolacaktır... 17 lik bursh içinse tabletin basınç algılamasından kaynaklanıyor. Yani tablet kullanırken maus gibi olmasını istiyorsak bayağı bi bastırmalıyız... ayni etkiyi yaratması için kolay gelsin.

Hypnoss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hımmm evet doğru..bastırmadığım için çizgiler ince oluyormuş..kusura bakmayın ilk kez kullanıyorum tablet..sağolun yardımlar için...:)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
:) ps = photoshop kısaltmasını yazmıştım..evet driverı silip tekrar yüklemeye deneyebilirim..bu arada bir sorunla daha karşılaştım..photoshopta daha önce yaptığım çizim üzerinde mesela silme yapme yapmak istiorum ama mesela 17 lik brush ayarını çok ince olarak görüo tablet..mouse ile normal 17 lik alan silebilirken tabletle hiç silemiorum yada çizemiyorum o değerde..bilginiz varmı bununla ilgili?

daha önce söylediğim gibi Pen üzerine basın ayaralrı var.... alışacaksınız... bu konu için daha çok soru - cevap oldu.. forum içersinde araitırma yapmalısınız

Hypnoss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tekrar merhaba..yine tabletle ilgili bir sorum olacak..photoshopta pen tool ile çizim yapmayı deniyorum ancak çizgileri düz algılıyor..eğimli çizgi çizemiyorum..nedeni ne olabilir acaba?

Hypnoss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba..en son yazdığım problemi hallettim ama bir problemim daha var..acil çözmem gerekiyor..cs4 de brush ile çizerken kalemin basıç duyarlılığı olarak çizginin kalınlaşmasına ve incelmesine var ancak renk hep aynı kalıyor..neden brush kalınlığı aynı olup basınca duyarlı olarak renk koyulup açılmıyor acaba?

erkay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o istediğin ayarda fırça var. sağ tıklayıp brush simgelerinde görebilirsin..

Hypnoss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evet erkan denedim oldu..teşekkürediyorum..şuan için hiç bir sorunum kalmadı :)

KRonick1isi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güle güle kullan. Her çözüm uraşı ister
tablet alırsam konuya birşeyler eklerim:)
bu arada vayyy be herkes aya tabletle giderken ben hala mausa biniyorum :D

samieland

🌱Yeni Üye🌱
Slm Ben yakın zamanda bamboo fun marka tablet aldım . fakat bılgısayarıma format attıktan sonra gerı tablet kurulumu yaptıgımda tabletın basınc ayarlarında bır probleme rastladım . Tablet kalemın uyguladıgı basıncı bazen tanıyor bazen tanımıyor ve tablette yuvarlak sekıller çızemıyorum . Brush ve Pen ayarlarında herseyı denedım pen pressure ıle bır alakası da yok brush ayarları da tam ve tablet baska bır bılgısayarda saglıklı olarak calısıyor..sorunun ne oldugunu anlayabılen bırılerı varsa bana yardımcı olabılır mı??cok acıll .. :(