Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tabletin Kendi Kendine Tıklaması!

suvari_mertkan

🌱Yeni Üye🌱
uc-logic pf1209 tablet
Tablet konusuna hakimim ama bu işin içinden çıkamadım... Sorunum şu:4 dakikada bir sanki zaman ayarlıymış gibi sürekli ard arda 1'er kez sağ tuş ve çift tıklama yapıyor...

Driver'ı tekrar tekrar ve tekrar silip yükledim... Usb girişini değiştirtim. Arada çoklayıcı yok doğrudan anakarta bağlı...Problem kalemden kaynaklanmıyor.. İki farkı kalemde denedim... İşin ilginç tarafı sanki zaman ayarlıymış gibi 4 dakika da bir sürekli yapması...

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Merhaba ;

Bu tip durumlarda tabletinizde veya kaleminizde problem olmuş olabilir Akortek Bilşim ürünün türkiye distribütörüdür teknik servislerinden yardım alabilirsiniz.

Eğer Logitech veya başka bir marka çoklu tuş kombinasyonu olan Mouse , gamepad ,direksiyon gibi bilgisayar input cihazı kullanıyorsanız bu aygıtların da HID arabirimiyle çalıştığını ve kaldırırsanız çakışmalardan doğabilecek hadiselerden kurtulabileceğinizi hatırlatıyım.

suvari_mertkan

🌱Yeni Üye🌱
Hocam bana böyle basit önerilerde bulunmayın lütfen... 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum... Bu aygıtı bu zamana kadar böyle sorunsuz kullanmışım... Şimdi anlatıcaklarımı iyi okuyun..: Perpa'daki uc-logic teknik servisini aradım... Durumu anlattım, ve onların anlattıklarının kat kat fazla metodla düzeltmeye çalıştığımı söyledim ürünümün garanti kapsamında olmadığını ancak ücreti ne olursa olsun vereceğimi söyledim... anladılar ve buraya dikkat: "BİZ TAMİR YAPAMIYORUZ ÖYLE BİR SERVİSİMİZ YOK!!!! ANCAK GARANTİ KAPSAMINDA İSE YENİSİYLE DEĞİŞTİRİYORUZ!!!!! BEYFENDİ BİR ELEKTRONİKÇİYE GİDİN YAPABİLİRLERSE ONLAR YAPAR!!!!! " yani 2 yıl dolduktan sonra hiç bir teknik destek söz konusu değil!!! İlk başta yanlış anladığımı düşündüm tekrar tekrar sordum... Teşkkür edip telefonu kapattım... Yani tabletinizin kullanım ömrü 2 yıl arkadaşlar... 2 yılın sonunda adamlara ne kadar para verirseniz verin ortada tamir yapan bir servis yok!

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
şikayet ederseniz mecbur yenisi ile değiştirmek zorunda kalırlar. şöyleki tüketici hakları yasası gereği bir mamül üretildiğinde tamirinin üretici firma ya da servisi tarafından yapılması zorunludur. Bu ürüne ait yedek parça ve gerekli tamir parçaları da 10 yıl süre ile piyasada bulundurulmak zorundadır. Eğer fabrikaya ürünü tamir için yolladığınızda 45 gün içinde bu işlemi gerçekleştiremesse bedelsiz olarak ürün değiştirme zorunluluğu vardır. Ben bilgi olarak yazayim da sadece bunun için değil belki başka bişeyde de lazim olur. Arizaya gelince hocam bir de görünümden ayarlara gelip donanım ivmesini iki diş düşürüp deneseniz. belki denemişsinizdir ama bazen en basit şeyler gözümüzden kaçıyor.

suvari_mertkan

🌱Yeni Üye🌱
hocam garanti kapsamında değil işte faturası yok elimde... Ama benim bozulduğum.. İki yılın sonunda hiç bir teknik destek ya da yedek parçanın bulunmaması... Ayrıca Tekrar edeyim ben tablete dokunmadan o kendi kendine sağ tuş tıklıyor... Wp8060 tabletimde var onda olmuyor bu sorun bu tablette oluyor...

suvari_mertkan

🌱Yeni Üye🌱
İstanbul Wacom yetkili servisi ile görüştüm az önce onlarda tamir edemeyeceklerini söylediler... Aldığım Firmanın Teknik Servisinden yardım almamı önerdiler... Onlara durumu açıklayınca inanmadılar siz ciddimisiniz diye sordular... Bu cihazın hakkından gelebilecek bir elektronikçi yada bilgisayar teknik servisi biliyorsanız lütfen paylaşın arkadaşlar.. Benim gibi başka arkadaşlar da faydalansın...

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Merhaba ;

UC Logic Türkiye distiribütörü Akortek Bilişimdir . Teknik servisinden kiminle konuştunuz acaba isim yazarsanız iyi olur.

suvari_mertkan

🌱Yeni Üye🌱
ne bileyim hocam kim olduğunu telefonda bana söyleneni yazdım. Tamir yapan var mı perpada? ya da başka bir adreste? İstanbul içi bir adres varsa yaz lütfen beni bu çileden kurtar...

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Distiribütör firma yetkilisi olarak size yardımcı olmaya çalışıyorum.

Bir iddia da bulunuyorsanız email veya isim konusunda yardımcı olmalısınız. Teknik servisteki arkadaşların hepsiyle görüştüm ama bu tip bir istek ve karşılığında belirttiğiniz şekilde cevab veren olmamış.

Foruma yazmadan önce doğru adres ve insanlarla görüştüğünüzden emin olmalısınız burada ve kendi forumumuzda pek çok kişiye çözüm bulabiliyoruz ama bu üslup doğru üslup değil.

Tabletinizi analiz için kargosunu ödeyerek teknik servise gönderebilirsiniz .

Akortek Bilişim San. ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Tel: 0212 210 97 99
Fax: 0212 210 97 60
e-mail: info@akortek.com

suvari_mertkan

🌱Yeni Üye🌱
uslubumda hiç bir sorun yok yazdıklarımı dikkatli okuyun
1 haftadan fazladır tabletimi kullanamıyorum.
uc-logic türkiye resmi sitesindeki - sizin vemiş olduğunu iletişim adresini kullandım.
ayrıca kargoyla teslim değil bizzat elden teslim etmek istiyorum

suvari_mertkan

🌱Yeni Üye🌱
hocam birde tableti getirebileceğim mesai saatlerini yazarsan sevinirim.

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Üslup konusunda benim yazdıklarıma da bakabilirsiniz kademe kademe yardımcı olmaya çalışırken sizin cevabınız ben zaten biliyorum yönünde !
(bilmediğinizi söylememiş birine karşı )

Tabletinizi bıraktıktan sonra teknik servis tarafından incelenir arkadaşlar sonrasında size konuyla ilgili bilgilendirmeyi yaparlar.

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Telefonla arayıp teknik servisten bilgi alabilirsiniz hafta içi saat 18:30 a kadar getirmeniz sıkıntı olmaz

suvari_mertkan

🌱Yeni Üye🌱
Teknik servise gittim arkadaşlar ilgilendiler saolsunlar... Sanırım hatlarda bi karşıklık olmuş.. O işi çözemedim. neyse durumu toplarladık, hallettik en kısa zamanda sorunu tespit edilip tabletime kavuşucam.. Eğer tabletinde sorun olup garanti kapsamı dışında olan arkadaşlar varsa adresini yazıyorum istanbulda metrobüs perpa durağında inin köprünün sağından devam edin perpa B blok orası zaten.. 11. katta 1720 numaralı bölümdeler. arızaya göre ücret belirleniyor, gidin derim.

mash

🏅Acemi Tasarımcı🏅
üstadım selamlar,
seni sinirlenmiş gördüm ve bence son derece haklısın...
çok sinir bozucu bir durumdur bu...

buna grafik tabletlerde jigger deniyor... sorun bazen kendi kendine tıklama bazende düz çizgi çizerken sağa sola kendi kendine kayması şeklinde ortaya çıkıyor.

sorunun ana kaynağı kalem ile tabletin arasındaki magnetik rezonanstaki sorun...
yada herhangi birindeki magnetic bozulma....

hiç boşuna uğraşma tamir falan yapamazlar. o işin tamiri yok. ( bunu biliyorum ama nerden diye sorma çooooooooooookkkkk uzun hikaye)

birkaç seçenek var düzeltmek için... ( elbetteki bunlar benim bildiklerim ve kendi yöntemlerim. )

birincisi etrafta manyetik alanı bozabilecek şeyleri kaldır

2.kaleminin ucunu bi çıkar fazla içeri gittiyse kalemin içindeki kondansatöre baskı uygulayıp gereksiz voltaj üretmesine nden oluyor olabilir. yere düşmüş yada farkında olmadan kaleme bastırmış olabilirsin.

3.sü öyle usb çakışmasından bahsetmicem sana ama pc ye sonradan eklediğin bir parça varsa onu çıkartıp onsuz kullanmayı dene... çakışmadan dolayı değil manyetik alandan dolayı.

4. tabletin usb kablosu elektrik prizi v.s gibi manyetik alan üreten bir şeyin yanından geçiyorsa bunlardan uzaklaştırmayı dene...

yukarıdaki mesajında acemi bir pc kullanıcısı olmadığını yazmışsın. öyleyse kabaca diyebilirimki;

sadece kalem
sadece tablet

yada her 2si birden bir şekilde manyetik bir bozulma yaşıyor. sorun budur. çözüm içinde bunlardan uzaklaştırmayı dene.

ya tablet ya kalem bir şekilde bozulmuş olabilir. kalemi sağlam olan bir arkadaştan al ve onunkiyle dene, birde tableti sağlam bir arkadaşınkindede senin kalemi dene. sorun kalemdemi tablettemi anlamış olursun.

ama şunu kesin olarak söyleyebilirim kalemde yada tablette, sorun hangisinde olursa olsun bu işin tamiri yok. wacom un merkez binasına göndersen yinede yok. ya tableti ya kalemi değiştirip yenisini vereceklerdir sana. yada dışı aynı kalıp içini değiştireceklerdir. tamir ettik diyeceklerdir. tamir için göndermemiş olsan istersen işaretle çaktırmadan, göreceksin derdim.

son olarak çoooooooooooook düşük bir ihtimalle bile olsa umarım manyetik bir sounla değil bir elektronik devre elemanının çıkardığı bir sorundur. ( anlattığın şekli ile sanmıyorum ama olabilir ). onu değiştirebilirler. ama kesinlikle sana 3liralık bi şeyi değiştirdik deyip 3 lira hesap çıkarmayacaklardır. kalın olacaktır hesap...

yinede ümit ederimki ben toptan yanılmış olayım ve küçük bir hesap ve küçük bir işlem ile tabletine yeniden kavuşmuş ol.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
arkadaşımızın sorunu buraya yazıldıktan yaklaşık 5-6 gün sonra çözüldü ve tamir tutarıda oldukça düşüktü. İlgilendiğiniz için teşekkürler.