üstadım selamlar,
seni sinirlenmiş gördüm ve bence son derece haklısın...
çok sinir bozucu bir durumdur bu...
buna grafik tabletlerde jigger deniyor... sorun bazen kendi kendine tıklama bazende düz çizgi çizerken sağa sola kendi kendine kayması şeklinde ortaya çıkıyor.
sorunun ana kaynağı kalem ile tabletin arasındaki magnetik rezonanstaki sorun...
yada herhangi birindeki magnetic bozulma....
hiç boşuna uğraşma tamir falan yapamazlar. o işin tamiri yok. ( bunu biliyorum ama nerden diye sorma çooooooooooookkkkk uzun hikaye)
birkaç seçenek var düzeltmek için... ( elbetteki bunlar benim bildiklerim ve kendi yöntemlerim. )
birincisi etrafta manyetik alanı bozabilecek şeyleri kaldır
2.kaleminin ucunu bi çıkar fazla içeri gittiyse kalemin içindeki kondansatöre baskı uygulayıp gereksiz voltaj üretmesine nden oluyor olabilir. yere düşmüş yada farkında olmadan kaleme bastırmış olabilirsin.
3.sü öyle usb çakışmasından bahsetmicem sana ama pc ye sonradan eklediğin bir parça varsa onu çıkartıp onsuz kullanmayı dene... çakışmadan dolayı değil manyetik alandan dolayı.
4. tabletin usb kablosu elektrik prizi v.s gibi manyetik alan üreten bir şeyin yanından geçiyorsa bunlardan uzaklaştırmayı dene...
yukarıdaki mesajında acemi bir pc kullanıcısı olmadığını yazmışsın. öyleyse kabaca diyebilirimki;
sadece kalem
sadece tablet
yada her 2si birden bir şekilde manyetik bir bozulma yaşıyor. sorun budur. çözüm içinde bunlardan uzaklaştırmayı dene.
ya tablet ya kalem bir şekilde bozulmuş olabilir. kalemi sağlam olan bir arkadaştan al ve onunkiyle dene, birde tableti sağlam bir arkadaşınkindede senin kalemi dene. sorun kalemdemi tablettemi anlamış olursun.
ama şunu kesin olarak söyleyebilirim kalemde yada tablette, sorun hangisinde olursa olsun bu işin tamiri yok. wacom un merkez binasına göndersen yinede yok. ya tableti ya kalemi değiştirip yenisini vereceklerdir sana. yada dışı aynı kalıp içini değiştireceklerdir. tamir ettik diyeceklerdir. tamir için göndermemiş olsan istersen işaretle çaktırmadan, göreceksin derdim.
son olarak çoooooooooooook düşük bir ihtimalle bile olsa umarım manyetik bir sounla değil bir elektronik devre elemanının çıkardığı bir sorundur. ( anlattığın şekli ile sanmıyorum ama olabilir ). onu değiştirebilirler. ama kesinlikle sana 3liralık bi şeyi değiştirdik deyip 3 lira hesap çıkarmayacaklardır. kalın olacaktır hesap...
yinede ümit ederimki ben toptan yanılmış olayım ve küçük bir hesap ve küçük bir işlem ile tabletine yeniden kavuşmuş ol.
umarım yardımcı olabilmişimdir.