Ben stüdyomda Hensel 1000 W. lık iki adet flash ve 3 adet te türk yapımı 500w. lık para flash ile nikon d80 beni tatmin ediyor tabii daha iyileride var daha uygun fiyatlarıda, Still life masası ise set olarak araştırma yaparsanız daha iyi olur çünkü still life masalarında yok yoktur bir sürü ekipmanları mevcut. Fotoğraf Stüdyolarıyla çalışan tedarikçi firmalarla görüşürseniz rn uygun fiyatı onların vereceğinden eminim...
Tavsiyem orta halli başlayarak profesyonel ekipmana sahip olmak istiyenlere.
Nikon D serisinden d40 , d70, bulabilirseniz d100 Body i daha profesyonel istiyorsanız d80, d200 modellerini incelemenizi tavsiye ederim.
Still life ve Light Box setlerinden sizin bütçeniz için uygun olan en kullanışlışını direk satıcı ile muhatap olursanız ve amacınızı açıklarsanız kendileri yardımcı olacaklardır.
Lens olarakda 24mm. sizi son derecede güzel makro ve ürün çekimi yapabileceğiniz yada 18mm. lens te işinizi görebilir diye düşünüyorum...
Bu saydığım ekipmanları aldığınızda biraz da araştırma yaparak Still life çekimlerinin püf noktalarını ve makinenizin ayarlarını doğru düzgün bir şekilde öğrendiğinizde fotoğraflarınızdaki büyük değişimi göreceksiniz...
Bu arada Profesyonel Body(DSLR makinenin gövdesi) satın almak istiyorsanız, ikinci el elimizde temiz makinelerimiz ve lensler tavsiye edebilirim. İletişim için özel mesaj ile irtibat kurabilirsiniz.