Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

varak yaldız

ilqnur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar filme 4 renk bir kapak göndericem ancak kapakta kullanılan bazı yerler varak yaldız olacak. Bunu nasıl ayarlayacağım. Kısaca anlatırsanız çok sevinirim.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
5. renk gibi düşün, varak olan yerleri (CMYK dışında bir renk) ekstra renk olarak belirle... mesela pantone 871 ver ve işin altına not düş P871 olan yerler varak olacaktır diye...

ilqnur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki bu işi photoshopta nasıl yaparım. Chanel dan yapmaya çalıştım ama pantoneyi nasıl girmeyi beceremedim.

ilqnur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yaptım ama bulamadım tam olarak sorumun cevabını. Tam olarak şunu öğrenmek istiyorum aslında. Varak yıldız olan yere pantone rengini verdim. Chanel kanalınıda oluşturdum. Kanalın gözünü kapadığımda altının zemin rengi olması gerekiyor değil mi? Yani toplamda 5 renk olacak.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sen pembe renk bile versen Film çıkıştan size 5 rengide siyah filmler gelir..Matbaa sarı yaldız rengini basacak..

Extra renklerde sarı yaldız, gümüş rengi, simli boyaları illaki çalışmanda uygulamak zorunda değilsin..

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Yaptım ama bulamadım tam olarak sorumun cevabını. Tam olarak şunu öğrenmek istiyorum aslında. Varak yıldız olan yere pantone rengini verdim. Chanel kanalınıda oluşturdum. Kanalın gözünü kapadığımda altının zemin rengi olması gerekiyor değil mi? Yani toplamda 5 renk olacak.

evet toplam 5 renk olacak ama varak rengin altını oydurman (traping vererek) daha sağlıklı olur, çünkü varak malzeme boyasız alanı daha sıkı tutar.. altında boya kalırsa direnci daha düşük olur...

ilqnur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki çok teşekkür ederim. Altını oyunca beyazmı kalmalı yani. Çünkü varak yapacağım alan zeminin bir parçası. Varağın altına ne yapmam doğru olur? Beyaz mı bırakmalıyım?

s_tuba

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence altını oyma herhangi bir kayma sonunda sorun olmaz oturmayabilir yani

_SessizGemi_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Varak olacak yerleri freehand yada fhotosohta ekstradan tek renk olarak filme gönderin.
Ve varakyerlerin altı boş (beyaz) kalmasın.