Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar filme 4 renk bir kapak göndericem ancak kapakta kullanılan bazı yerler varak yaldız olacak. Bunu nasıl ayarlayacağım. Kısaca anlatırsanız çok sevinirim.
5. renk gibi düşün, varak olan yerleri (CMYK dışında bir renk) ekstra renk olarak belirle... mesela pantone 871 ver ve işin altına not düş P871 olan yerler varak olacaktır diye...
Yaptım ama bulamadım tam olarak sorumun cevabını. Tam olarak şunu öğrenmek istiyorum aslında. Varak yıldız olan yere pantone rengini verdim. Chanel kanalınıda oluşturdum. Kanalın gözünü kapadığımda altının zemin rengi olması gerekiyor değil mi? Yani toplamda 5 renk olacak.
Yaptım ama bulamadım tam olarak sorumun cevabını. Tam olarak şunu öğrenmek istiyorum aslında. Varak yıldız olan yere pantone rengini verdim. Chanel kanalınıda oluşturdum. Kanalın gözünü kapadığımda altının zemin rengi olması gerekiyor değil mi? Yani toplamda 5 renk olacak.
evet toplam 5 renk olacak ama varak rengin altını oydurman (traping vererek) daha sağlıklı olur, çünkü varak malzeme boyasız alanı daha sıkı tutar.. altında boya kalırsa direnci daha düşük olur...
Peki çok teşekkür ederim. Altını oyunca beyazmı kalmalı yani. Çünkü varak yapacağım alan zeminin bir parçası. Varağın altına ne yapmam doğru olur? Beyaz mı bırakmalıyım?