Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Vinil baskı için yardım

ressart

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar bu konu için burası uygun mu bilmiyorum kusruma bakmayın. Ben photoshop CS4 'te 5,5 x 3,5 metre vinil baskı için çalışma yapacağım. Ancak resolution ve diğer ayarlar ne olacak tam bilmiyorum yardım edebilir misiniz?

Slaytanic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Daha iyi bilen varmı bilmiyorum fakat, ben gönderidğim çalışmaları CMYK 72dpi olarak gönderiyorum, layerları gizleyip zip,psd şeklinde gönderebilirsin.Bildiğim kadarıyla sen 300dpi da yapsan baskıya girerken makina otomatik olarak 72dpi'a çekiyor zaten.
*5,5x3,5mt. yüksek çözünürlükte zaten çalışman çok zor olur*

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
benim çalışmalarımı baskıya gönderiş yolumu yazıyorum;

Dış mekan "in door" baskılar için 72 dpi CMYK jpg, tiff, eps gibi formatlara "layersiz" kaydetmen yeterli olucaktır...

İç mekan "out door" baskılar için 150 dpi CMYK jpg, tiff, eps gibi formatlara "layersiz" kaydetmen yeterli olucaktır...

İyi çalışmalar.

_NeXcO_

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar sana gereken bilgileri vermişler ama bende yine bir kaç ekleme yapayım. 72 dpi pixel/inc çalışman yeterli olacaktır. Çalışmayı tüm layer'ları birleştirerek tif. olarak kaydetmelisin ve kaydederken eğer beyaz zemin kullanılmışsa %2 oranında iç gölge vermen senin yararına olur. Sen yinede baskıya gönderme aşamasına geldiğinde Baskı Boyutuna büyüterek bir inceleme yaparsan hatalarını daha net görebilirsin. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

mikbalp

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bilgiler çok yardımcı oldu. teşekkür ederim. küçük bir ayrıntı soracaktım. Vinil baskılar için verdiğiniz bu değerler folyo baskılar için de geçerli midir acaba? Birde baskının yapılacağı makinaya göre değişiklik gösterir mi? 3x1 metre bir baskı işini farklı bir ildeki daha önce hiç çalışmadığım bir yere çıkartmam gerekiyor. Kalibrasyon konusunda tedirginim de biraz. iç baskı için 150 piksel/inch de kaydetmem yeterli olurmu. adamla görüştüm yok 1000 dpi üzeirnde olmalı diyor. ama bu rezolasyonlarda çalışmak imkansız gibi muhtemelen bilgi eksikliği. zaman ayırdığınız için teşekkürler.

kungi888

🌱Yeni Üye🌱
Bildiğim kadarıyla sen 300dpi da yapsan baskıya girerken makina otomatik olarak 72dpi'a çekiyor zaten.
hardware.gif

Slaytanic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sanırım 1,000 değil 100 demek istemiştir :)