Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

web için hangi dili tavsiye edersiniz

max1299

🌟Usta Tasarımcı🌟
benim html ve css temelim var ve dinamik site tasarımı için
bir dil öğrenmek istiyorum
ama kararsızım bana önerilerde bulunabilirmisiniz
mesela java script yada php, asp
hangisini seçesem daha iyi olur
yani kuvvet güvenlik esneklik
tarayıcı desteklemesi bakımından beni yorumlarınızla bilgilendirebilir misiniz?

herkese şimdiden teşekkürler!..

Benzer konular

izmirgrafikk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.izmirgrafik.net
ilkönce belirtmek isterim javascript sunucu tabanlı bir dil değildir aklında bulunsun. şu anda piyasada en çok rağbet gören web dili PHP. türkiye şartlarında iyi bir php coder asla işsiz kalmaz.

bunun dışında .net öğrenebilirsin. visual studio sağlam bir ide.

İnternet dünyasında bu gibi başlıklar her zaman açılır genelde sonlara doğru iş php vs .net kavgasına dönüşür.

Benim fikrimi sorarsan ikisinide bir incele derim.

Saygılar.

max1299

🌟Usta Tasarımcı🌟
ilkönce belirtmek isterim javascript sunucu tabanlı bir dil değildir aklında bulunsun. şu anda piyasada en çok rağbet gören web dili PHP. türkiye şartlarında iyi bir php coder asla işsiz kalmaz.

bunun dışında .net öğrenebilirsin. visual studio sağlam bir ide.

İnternet dünyasında bu gibi başlıklar her zaman açılır genelde sonlara doğru iş php vs .net kavgasına dönüşür.

Benim fikrimi sorarsan ikisinide bir incele derim.

Saygılar.

peki java core kursu var işkurda ücretsiz java core diyorlar onun hakkında ne dersiniz gideyim mi?

yani sizce gitmeli miyim?

rağbet gören bir dil mi?

yani benim için iyi bir fırsat mıdır?

tavsiyeniz için teşekkürler

frrat

🌱Yeni Üye🌱
php ogren derim hatta % 100 1 haftada ogretiyom inanmıcan ama ole son ogrettiğim eleman su an ............................... u yapıo kendisine sorabilirsiniz gerci yurt dısında skype ile eğitim verdim ama 1 hafta bile olmadı

jquery ve java script nasıl php içinde kullanılabilir bunu kesinlikle bilmen lazım
html ve css bilmesi şart değil ama bilse kendi için daha iii olur

...................... mail ile ulasabilirsin

Moderatör tarafında düzenlendi:

max1299

🌟Usta Tasarımcı🌟
php ogren derim hatta % 100 1 haftada ogretiyom inanmıcan ama ole son ogrettiğim eleman su an ........................ u yapıo kendisine sorabilirsiniz gerci yurt dısında skype ile eğitim verdim ama 1 hafta bile olmadı

jquery ve java script nasıl php içinde kullanılabilir bunu kesinlikle bilmen lazım
html ve css bilmesi şart değil ama bilse kendi için daha iii olur

............................. mail ile ulasabilirsin

çok teşekkür ederim java script ve jquery derken
java script ve jquery ayrı bir dil olarak mı kullanılıyor
yoksa yardımcı bir dil olarak mı
açıklarmısınız

net te tam açıklama yapan bir kaynak bulamadım

Moderatör tarafında düzenlendi:

ufukneidim

🌱Yeni Üye🌱
eğer dediğin gibi öğretebilirsen ücretini ödemeye hazırım hemen çok hızlı öğrenmem laım

bulutxxx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim html ve css temelim var ve dinamik site tasarımı için
bir dil öğrenmek istiyorum
ama kararsızım bana önerilerde bulunabilirmisiniz
mesela java script yada php, asp
hangisini seçesem daha iyi olur
yani kuvvet güvenlik esneklik
tarayıcı desteklemesi bakımından beni yorumlarınızla bilgilendirebilir misiniz?

herkese şimdiden teşekkürler!..

Java öğrenmen şart bilmen yani javayı öğreten kişi musa çavuşun pdf kitabıdır,
Php'ye Gelince Php iiçn sürekli videolu eğitim setleri indir ve ordan öğren eğer gerçektende istiyorsan başarabilirsin.

empatim

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle merhaba arkadaşım .. Her birinin yeri farklıdır .. Javascript genelde yaptığınızı desteklemek için kullanılır .. Tabi sadece javascriptde kullanabilirsiniz ama hepsini ileri düzeyde bilmek için uzun zaman uraşmanız gerekmektedir.

Php > Türkiyede daha yaygın olarak kullanılır ama bana sorarsan asp.net'i C olarak öğrenmek daha yararlı .. Asp classic iş görür .. .Net öğreneceksen kendi kütüphanelerini oluşturacak kadar bir zaman öğrenme sürecin devam eder ..
Asp Classic > vb olarak php'den daha kolay öğrenilen bir dil .. İlk kez programlamaya giriyorsan asp den başlayabilirsin .. Mantığı anlaşılıdır.. Her zaman kolayca kaynak bulabilirsin. Ölü bir dil olduğu söylenir, kesinlikle ölü bir dil değildir .. Asp.net hazır kütüphanelerini kullanmak ne kadar programcılıksa asp de o kadar ölüdür. sonuç olarak asp de yapabildiğin herşeyi php'de, php'de yapabildiklerinide asp'de yapabilirsin.

Hangisi senin için daha kolay olacaksa onu seçmelisin.. Hangisi ilgili çekerse onu seçmelisin..

Örneğin çok kolay bir kod vereyim ne demek istediğimi daha iyi anlarsın ..
Basit bir döngü oluşturalım 2 dilde'de .. Döngü 1 ile 10 arasındaki sayıları ekrana yazdıracak
Php de:
------
for $i=0;$i<=10;$i++
echo $i; Açıklaması : i değişkenin değeri 10 olana kadar dönecektir.
------
Asp de:
------
for i=1 to 10
Response.Write (i) Açıklaması : i değişkenin değeri 10 olana kadar dönecektir.
next
------

Yazımlardada gördüğün gibi php kodlarının sonunda yapılacak işlemden sonra noktalı virgül koyulur. Php'de şartlardan sonra noktalı virgül koyulmaz. Php de şartlardan sonra yazılacak komutlar 1'den fazlaysa eğer begin end içine alınmak zorundadır.

Asp 'de ise noktalı virgüle ve begin end e gerek yoktur. Asp begin end yerine kodların html gibi açılış ve kapanışıyla son bulur.
Örneğin
For - Yapılacak işlemler - Next gibi ..

bunlar dışında javascript öğrenmene acil olarak gerek yok bence .. Neyin ne olduğunu bilmen yeterlidir javascript'de .. bir süre sonra onuda öğrenebilirsin kendini hemen sıkmana gerek yok .. Javascripti şu anda sadece desteklemek için kullanabilirsin (Hazır kodları kullanarak) Örneğin sanal ekran klavyesi, slider, tabindex sistemleri, ziyaretçi sayacı, eposta olarak gönder, tavsiye et, fancybox kullanımları gibi ..

Umarım yardımcı olur kolay gelsin. .

Darkart

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Asp bitti artık. Php her zaman var oldu olacakta. Ancak .net unutmamak lazım. Özellikle kurumsal alanda hizmet veren firmaların sıkça kullandığı bir dil. Diğer programları webe taşımak için c# öncelikli yazılım alanı baya bir geniş.

max1299

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle merhaba arkadaşım .. Her birinin yeri farklıdır .. Javascript genelde yaptığınızı desteklemek için kullanılır .. Tabi sadece javascriptde kullanabilirsiniz ama hepsini ileri düzeyde bilmek için uzun zaman uraşmanız gerekmektedir.

Php > Türkiyede daha yaygın olarak kullanılır ama bana sorarsan asp.net'i C olarak öğrenmek daha yararlı .. Asp classic iş görür .. .Net öğreneceksen kendi kütüphanelerini oluşturacak kadar bir zaman öğrenme sürecin devam eder ..
Asp Classic > vb olarak php'den daha kolay öğrenilen bir dil .. İlk kez programlamaya giriyorsan asp den başlayabilirsin .. Mantığı anlaşılıdır.. Her zaman kolayca kaynak bulabilirsin. Ölü bir dil olduğu söylenir, kesinlikle ölü bir dil değildir .. Asp.net hazır kütüphanelerini kullanmak ne kadar programcılıksa asp de o kadar ölüdür. sonuç olarak asp de yapabildiğin herşeyi php'de, php'de yapabildiklerinide asp'de yapabilirsin.

Hangisi senin için daha kolay olacaksa onu seçmelisin.. Hangisi ilgili çekerse onu seçmelisin..

Örneğin çok kolay bir kod vereyim ne demek istediğimi daha iyi anlarsın ..
Basit bir döngü oluşturalım 2 dilde'de .. Döngü 1 ile 10 arasındaki sayıları ekrana yazdıracak
Php de:
------
for $i=0;$i<=10;$i++
echo $i; Açıklaması : i değişkenin değeri 10 olana kadar dönecektir.
------
Asp de:
------
for i=1 to 10
Response.Write (i) Açıklaması : i değişkenin değeri 10 olana kadar dönecektir.
next
------

Yazımlardada gördüğün gibi php kodlarının sonunda yapılacak işlemden sonra noktalı virgül koyulur. Php'de şartlardan sonra noktalı virgül koyulmaz. Php de şartlardan sonra yazılacak komutlar 1'den fazlaysa eğer begin end içine alınmak zorundadır.

Asp 'de ise noktalı virgüle ve begin end e gerek yoktur. Asp begin end yerine kodların html gibi açılış ve kapanışıyla son bulur.
Örneğin
For - Yapılacak işlemler - Next gibi ..

bunlar dışında javascript öğrenmene acil olarak gerek yok bence .. Neyin ne olduğunu bilmen yeterlidir javascript'de .. bir süre sonra onuda öğrenebilirsin kendini hemen sıkmana gerek yok .. Javascripti şu anda sadece desteklemek için kullanabilirsin (Hazır kodları kullanarak) Örneğin sanal ekran klavyesi, slider, tabindex sistemleri, ziyaretçi sayacı, eposta olarak gönder, tavsiye et, fancybox kullanımları gibi ..

Umarım yardımcı olur kolay gelsin. .

şey çok teşekkür ederim asp ile başlamayı tercih ettim çün ki en azından açılış ve kapanışları <> html benziyor aynı zamanda acsess bilgim var daha sonra javascript öğreneceğim :smile:

empatim

🌱Yeni Üye🌱
şey çok teşekkür ederim asp ile başlamayı tercih ettim çün ki en azından açılış ve kapanışları <> html benziyor aynı zamanda acsess bilgim var daha sonra javascript öğreneceğim :smile:

Demek istediğimi güzel yakalamışsın .. Html gibi değilde daha çok insanların günlük kullanım diline daha yatkın oldugundan asp ile başlayabilirsin.. En azından döngülerin, iflerin mantıgını anlamanda çok yardımcı olacaktır.

Yazımları yukarıdada örnek verdiğim gibi tamamen insan dili gibidir.
For i=1 to 10 step +1 -- İngilizceyle olan benzerliğe bakın..
1 to 10 : 1'den 10'a kadar
step +1 : Adım +1 (Her adımda i değerini 1 yükselt anlamını taşır..)

Emre ALPASLAN

🌱Yeni Üye🌱
Ben hepsinede bakmanı tavsiye ederim.Ama özellikle dersen php daha geniş kitleler ilgileniyor.
Herhangi bir sorunun olduğunda daha çabuk cevap ve çözüm bulursun.

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
Merhaba öncelikle kendine bir alan belirlemen gerek hepsinde uzman olamazsın.

Interface Designer (Photoshop,İllustrator bilmen gerek iyi derecede)
- Mobil ve web alanında kullanıcı dostu arayüz çizimleri yapabilirsin.

Front-End Developer (Html,CSS,javascript bilmen gere iyi derecede)
- Çizilen arayüzleri site haline çevirirsin.

Software Developer (örn: PHP,MySQL bilmen gerek iyi derecede)
- Hazırlanmış siteler için dinamik içerik oluşturursun veritabanında çekilecek verileri okur kayıt eder silersin vs vs vs.

İyi bir dijital ajans firması iş ilanında bulunduğu zaman bu nitelikte adamları ayrı ayrı alır uzmanı olduğu alana göre. Hepsini senden beklemez bekleyen yerdende sen iş bekleme kaç :)