Sırasıyla yazayım:
Öncelikle iyi bir hosting firması bul ve oradan hosting paketi al, alırken zaten domain isteyip istemediğini soracaktır. Veya istersen öncelikle Üye hesabı aç (ücretsiz olur) açtıktan sonra önce domaini al sonra hostingi alırsın. Hostingi alırken yine sorar. Sormazsa bile bir destek e-maili gönderirsin hallederler.
Filezilla falan hiç bir şeye gerek yok. 10 yıldır bu işi yapıyorum kullandıysam bir iki sefer kullandım bu ftp'leri. Zaten hiç bilmiyorsan kafanı hiç karıştırma. Alacağın hostun kontrol paneli olacaktır. Benim tavsiyem Linux sunucu + Cpanel şeklinde bir hosting paketi alman. Tabi ASP ile çalışmıyorsan. Cpanel'de Dosya bölümüne gir, siten için istediğin klasörü oluştur (siten bu klasörün adı altında yayınlanacak. Örneğin : benimadim.com/klasorum seklinde). Oluşturduğun klasorün içine girip yukarıdaki menüden Dosya Yukle butonuna tıkla ve mail'e attachler gibi yukle.
Bu arada sorunu biraz acemi seviyesinde bir soru olarak algıladım. Dolayısıyla senin şablondan kastettiğin sadece Photoshop'ta hazırlanmış görsel bir şablon mu? Eğer öyleyse onları önce kodlara dökmen lazım. En temel olarak html - css ikilisiyle. Kodları da en iyi, en rahat, ücretsiz olan Note Pad ++ Metin Editörüyle yazabilirsin. Nette araştır.
(Yanlış algıladıysam kusura bakma)
Kolay gelsin