Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yanlışım varsa düzeltin eskimo ve algida

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
Eskimo pandanın bir markası değil mi?
Ben mi yanlış hatırlıyorum...

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
Eskimo pandanın bir markası değil mi?
Ben mi yanlış hatırlıyorum...
https://i1004.hizliresim.com/2010/4/8/2777.jpg
2777.jpg

buna ne diyeceksin

https://www.brandsoftheworld.com/search/128003445/53466.html
bu linklerede bakın

Son düzenleme:

ilkkan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sadece yazık diyorum.. emek hırsızlığı işte..

tunaykoksal

🌱Yeni Üye🌱
Eskimo bir zamanların (70lerin) dondurma markasıydı daha sonra batmış ismini alaska dondurmacılık satın almış (eskiden alaskanın ürettiği frigo dondurmayı bilmeyeniniz yoktu tadi müthiştir), alaskada ne yazık ki bir süre sonra batınca algida tüm markalarını satın aldı alaskanın ama sadece frigoyu üretiyor. ama şimdilerde meybuzz diye satılan ne üdüğü belirsiz sağlıksız dondurmaları sahte bir eskimo ismiyle satıldığı duyumlarım arasında (kulislerde konuşulanı bu).

keThuda

🌱Yeni Üye🌱
Bu konuyu daha önceden merak edip araştırmıştım ve şunları elde ettim. Unilever Firması Türkiye'de Algida olarak bildiğimiz dondurma olayını her ülkede farklı isimlerle yapıyor(bazı ülkelerde aynı) Olay tamamen bundan ibaret. Logolar aynı ya da benzer oluyor.. yani yukarda verilen Kubon - Ole UNILEVER'in diğer ülkelerde farklı isimlerle sunduğu dondurmalar. Eskimo'da tamamen Unilever tarafından satın alındığı için o logoyu kullanıyor. Budur tamamen olay yani ortada bir hırsızlık söz konusu değil.

Edit: Bİraz daha baktım bu işe. Daha da açarsam

Kibon Firması 1930 yılında kruldu
1957 yılında General Foods adlı firma tarafından satın alındı
1985 yılında Mr.Philip Morris tarafından satın alındı

ve son olarak 1997 YILINDA Unilever tarafından satın alındı ve logosu şu anki halini aldı.

Yani kısacası yerel piyasadaki dondurma firmalarını alıp kendi logolarını koyuyolar tamamen bundan ibaret.

Son düzenleme:

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
Bu konuyu daha önceden merak edip araştırmıştım ve şunları elde ettim. Unilever Firması Türkiye'de Algida olarak bildiğimiz dondurma olayını her ülkede farklı isimlerle yapıyor(bazı ülkelerde aynı) Olay tamamen bundan ibaret. Logolar aynı ya da benzer oluyor.. yani yukarda verilen Kubon - Ole UNILEVER'in diğer ülkelerde farklı isimlerle sunduğu dondurmalar. Eskimo'da tamamen Unilever tarafından satın alındığı için o logoyu kullanıyor. Budur tamamen olay yani ortada bir hırsızlık söz konusu değil.

Edit: Bİraz daha baktım bu işe. Daha da açarsam

Kibon Firması 1930 yılında kruldu
1957 yılında General Foods adlı firma tarafından satın alındı
1985 yılında Mr.Philip Morris tarafından satın alındı

ve son olarak 1997 YILINDA Unilever tarafından satın alındı ve logosu şu anki halini aldı.

Yani kısacası yerel piyasadaki dondurma firmalarını alıp kendi logolarını koyuyolar tamamen bundan ibaret.

bilgiler için saol benimde öğrenmek istediğim buydu

gkn-ylmz

🌱Yeni Üye🌱
bu işte bir iş fln yok arkadaşlar. unilever ( bilmeyenler varsa söyliim algida'nın üreticisi) çoğu ülkede algida'nın isimlerini farklı isimlendiriyor. ülkemizde de algida diye ama asıl ismi Heart'tır (yani kalp demek amblemden anlaşılacağı üzere) isterseniz unileverin global sitesine bakın göreceksiniz. bu sadece algida da geçerli değil bir çok üründe bu stratejiyi uyguluyor. ülkelere göre isim seçimi yapıyor.

sm00

🌱Yeni Üye🌱
Bence Aynı Firma Ama İsim Değişliği Müşteri Alsn Diye