Freehand'den illustrator'a geçtiğimden beri, alışamadığım ve özlediğim tek şey, Fh'nin o evsanevi "align" arayüzü... CS4'e kadar gelen süreç içinde yapılan hiç bir düzenleme o eski güzel günlerin yerini tutmadı... Şu an cs4'te klavye kısa yollarının ayarlandığı yerde malesef hizalama(align) düğmelerine kısa yol atayamadığımı gördüm. (ya da ben bulamadım) Elbette smart guides gibi yardımcı bir çok illustrator aracı olsa da, şu anki hizalama penceresi oldukça hantal ve kullanışsız ve karışık... Oysa freehandin (bana göre) muhteşem align pencresinin o sezgisel ve olabildiğine hızlı çalışma prensibi yeni çıkacak illustratora eklenirse; illustrator evrimini büyük ölçüde tamamlayacak ve kullanıcıları ile arasında büyüyen aşkı efsanevi bir hatıra ile (fh align penceresi) mühürleyecek.
Adobe yetkililerinin, gerek verdiği konferanslarda, gerekse belli başlı firmalara yaptıkları ziyaretlerde kullanıcılarının görüşlerine önem verdiğini biliyorum. hatta bu görüşleri uyguladığını da biliyorum.
örnek vermek gerekirse;
İstanbul'da DB'de çalışrken CS3 ten önce gelmişlerdi, o zaman sağa sola aynalama indesign'da çok karışık ve bulunmaz bir yerdeydi, ben ve bazı arkadaşlarım bunun yukarıdaki değişken menüde gözönünde olması gerektiğini söyledik, bölge temsilcisi bunu not etti, diğer bölgelerde de bizim gibi düşünenler yoğunlukta olacak ki, cs3 çıktığında aynalama düğmeleri, ben burdayım kullan beni diye bağırıyordu adeta...
Bu yüzden bu kalabalık grafikerler platformunda, naçizane bir özlemimi dile getiriyorum. Umarım buradan adobe yetkililerine sesim ulaşır ve umarım Ai cs5'te o muhteşem hizlama arayüzünü bizlerin kullanımına sunar...
Adobe yetkililerinin, gerek verdiği konferanslarda, gerekse belli başlı firmalara yaptıkları ziyaretlerde kullanıcılarının görüşlerine önem verdiğini biliyorum. hatta bu görüşleri uyguladığını da biliyorum.
örnek vermek gerekirse;
İstanbul'da DB'de çalışrken CS3 ten önce gelmişlerdi, o zaman sağa sola aynalama indesign'da çok karışık ve bulunmaz bir yerdeydi, ben ve bazı arkadaşlarım bunun yukarıdaki değişken menüde gözönünde olması gerektiğini söyledik, bölge temsilcisi bunu not etti, diğer bölgelerde de bizim gibi düşünenler yoğunlukta olacak ki, cs3 çıktığında aynalama düğmeleri, ben burdayım kullan beni diye bağırıyordu adeta...
Bu yüzden bu kalabalık grafikerler platformunda, naçizane bir özlemimi dile getiriyorum. Umarım buradan adobe yetkililerine sesim ulaşır ve umarım Ai cs5'te o muhteşem hizlama arayüzünü bizlerin kullanımına sunar...