Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çürük Müşteri :)

okolli

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.graficreative.com
Size websitesini neden istediğini, ne görev yapacağını anlatmadan önce “Site büyük değil. Bir ana sayfa, bir hakkımızda bir de iletişim. O kadar! 3 sayfalık bir site kaça olur?” gibi fırından ekmek isteyen bir kişinin edasıyla konuşmaya başlıyorsa
Websitesi için içerik istediğinizde size “Vallahi olayımızı biliyorsun! Yaz sen bir şeyler, bu işin ustası sensin” diyorsa
Tasarım içinde önemli bir yeri olan beyaz boşluklara bakıp, “Niye ziyan ediyorsun canım bu kısmı! Bak burası boş duruyor! Oralara da bir şeyler koyalım söyle cici bici” diyorsa
Şirketin logosunu, kartvizitten taramanızı istiyorsa
Muhasebe bürosu için website yapmanızı isteyip, bir de ana sayfaya “Namaz saatlerini falan da koyalım, ilginç ve yararlı olur” diyorsa
Size istediğiniz ücret yerine “Bak gelirden pay versem sana daha iyi olmaz mi? Bu site çok para kazanacak” diyorsa hatta daha da kötüsü “Sen bunu ucuza yap, bak benim çevre geniş, sana çok müşteri gönderirim ben” ile işi bedavaya getirmeye çalışıyorsa
Sitenin açıldığının ikinci günü sizi telefon ile arayıp, siteyi Google’da bulamadığını söylüyorsa
Gösterdiğiniz birkaç prototipten sonra size “şu bana gösterdiğin o ilk tasarım ile ikinci tasarımın renklerini bir karıştırıp, üçüncü tasarımdaki resimleri ve menüyü kullansak çok daha iyi olacak” adlı ortaya “tasarım salatası” istiyorsa
Aklındakileri öğrenmek istediğinizde kendi işiyle alakalı olmayan bir eczane, bir kuyumcu bir de Amazon websitesini gösterip “Bunlara benzer bir şeyler yap işte. Bu siteler benim çok hoşuma gidiyor” diyorsa.
“Sen şöyle cıvıl cıvıl, yanar-döner kayan yazılı falan bir sayfa yap bana” diye işi geçiştirip, olayı kavrayamıyorsa
Her istediğiniz bilgi, görsel, içerik için size başka bir şirketin websitesinin adresini veriyorsa
“Senin bu yaptığın tasarımı benim eşim hiç sevmedi” cevabıyla size anlamsız, gereksiz ve nedensiz geri-bildirimde bulunuyorsa
Size renk paleti olarak, yeni döşediği ofisin mobilya ve duvar renklerini veriyorsa
Web tasarımını yalnızca dekorasyon ve yalnızca tasarım sanıyorsa
Tutkal satan şirketi için, Amazon’daki birçok fonksiyonu istiyorsa: “Bak şu tutkalı alanlar, bu tutkalı da alsın dese site. Ne güzel olur değil mi?… İyi fikir değil mi?”
İlk görüşmeden sonra size “Bak ben bu bilgisayar işlerinden anlamam, benim oğlum iyi bilir bu işleri” diyerek, 13 yaşında, tek ilgisi sanal chat ve MySpace olan oğlunu sizin muhatabınız yapıyorsa.
Şirketindeki bütün broşürleri getirerek, “İşte kardeş, site böyle bir şey olacak” diyorsa
Çalışmaya başladıktan bir hafta sonra sizi telefonla arayıp “kusura bakma birader, ben başka bir tasarımcı buldum ucuza. O yaptığın tasarımları şu vereceğim e m a i l e bir yolla sen” diyorsa
Google’a, YouTube’a ve Amazon’a bakıp, her açılan sitenin hemen para kazanacağını zannediyorsa
“Çok acelemiz var. Bu ayın sonunda hemen bu siteyi açmamız lazım” diyor, sizi işe başlatıyor fakat sonra tasarım ile ilgili bir şeyler sorduğunuzda/istediğinizde telefon ve e m a i l lerinize zamanında cevap vermiyorsa
“Bir kullanıcı araştırması yapsak, siteyi test etsek” dediğinizde size “Ya ne gereği var şimdi? Ben müşteri mi tanımıyor muyum sanki? Ben onların ne istediğini çok daha iyi biliyorum. Şu benim ana sayfadaki fotoğrafımı biraz daha büyültebilecek misin bu arada?” cevabını veriyorsa
arkanıza bile bakmadan kaçın! Sizin aklınıza başka şeyler geliyor mu?

koserim

🏆Pro Tasarımcı🏆
=) Güzel Paylaşım Teşekkürler..

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu yazıyı daha önce okumuştum ve çokta hoşuma gitmişti. Burada bulunması da iyi olmuş. Teşekkürler....

Gelpcpc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
koptum ya.. evet bunlar o kadar fazlaki:=)

Özkan TÜRK

🏆Pro Tasarımcı🏆
kopmak bi yana aklıma, öyle salakların karşıma çıkacağı geldi az daha ağlıcaktım :S

aman benden uzak olsun öyleleri

yhyreklam

🌱Yeni Üye🌱
başımıza çok geliyor sakız gibi yapışırlarda hep. Bu aralar öyle 2 tanesi arka arkaya geldi

leventerdogan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.leventerdogan.net
walla ne diyim her tasarımcının başına gelir demekyten başka.

Bunu kendi siteme koymak isterim aslında yazanı kimdir bilen varmı. İzin müsade istesem.

Ressam Halil ŞİKAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bir kaç kez resim almak için gelip koltuk rengine benzeyen resim arayan müşterim oldu. bir kezde duvar rengini tarif eden oldu, ama bu tipler iyi para verir özellikle bayan olursa :D
bayanlar kızmasın başıma gelen bu :)

leventerdogan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.leventerdogan.net
Sen öle diyon ama web site yapınca kendi bilgisayarına yükleneceğini, akşam giderken yada pazar günleri bilgisayarını açık bırakıp bırakmayacağını, kendi monitöründe kalan boşluklara da bişeyler koyulması gerektiğini söleyen müşterilerim oldu :)

bayan degillerdi ama :lol:

hazerd

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet bir de bizimde internet yok nasıl site açalım ki diyenleri var bunların?
Bir de o kadar işi yapacaksın bir de ne yapıyorsun ki bu kadar para istiyorsun denir? Onlara göre mal alıp satmazsan para kazanamazsın. Elle tutulur bişey lazım. gözle görünür olması önemli değil....

gulsuna

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tek kelimeyle muhteşem birebir yaşadıklarımı anlatmışsınız ama ek de ben yapayım uçan yazı isteyip hemen arkasından aaa yoksa sen yapamıyormusun diye soranlar da yok değil:D

shaman

🌱Yeni Üye🌱
walla ne diyim her tasarımcının başına gelir demekyten başka.

Bunu kendi siteme koymak isterim aslında yazanı kimdir bilen varmı. İzin müsade istesem.

Yazarı altıüstütasarım sitesinin sahibi Mehmet Doğan. Alıntı yapan arkadaş da buna dikkat edip altına ekleseymiş keşke.

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
Allah düşmanıma vermesin böyle müşteriyi :D
ben trabzonda yapıyorum bu işi ve 3 yıldır birçok şirket ve derneğe site yaptm ve "çürük müşteri" özelliklerinin hemen hepsi hatta fazlasınıda yaşadım :)

birde benden verim =>
1. gün) gardaşım bu site çok güzel oldu tamamdır artık bitirelim çok hoşuma gitti içim açıldı be
2. gün) ya şu sitenin şurasına şunu eklesek daha güzel olcak dimi ?
3. gün) ben bunu beğenmedim bütün lacivertler açık mavi olsun bordolar turuncu olsun bide logoda sünnet olan çocuk resmi istiyorum
4. gün) seninle anlaşamıcaz galiba. sitenin şifrelerini XXX'e ver paranı alırsın
5. gün) sana para falan yok bi sünnet olan çocuk resmi bile koyamadın logoya

ne günlere kaldık :D

qwer60

🌱Yeni Üye🌱
:D
bide resmimi koysak şöle siteye açılışa,

Ailecek site yaptırandan, şirketçe site yaptırana baya geniş bir yelpaze.
Anlamıyorsan konuşma sus, ya da yapıcı ol

Kendini anlatamayan, anlatsada anlayacak şahıs bulamayan mesleklerden birindeyiz ne yapalım artık çekeceğiz bu derdi.

SiGaRa

🌱Yeni Üye🌱
ilerde karsılasacagim durumlar bunlar olcak galiba :D

Web tasarim ve programlama kurslarina baslicam.. Kısmetse ama böle kötüyse yandım ben :D Bilgisayarla ugrasmak insanlarla ugrasmakdan daha basit :D hiç yokdan o istediginizi yapiyor :)