Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafikerlik mi? web tasarım mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

laststrokee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aslında ikisinde de yapılacal iş aynı rağmen birbirinden çok farklılar. bundan 2 ay önce hemen hemen bir yazlılm firmasında web tasarımı yapmaya başladım. grafik adam arkadaşımızın dediği onun bulunduğu çevrede öyle sanırım ama ben burada sadece tasarım yapıyum. kodlar sitesinin adaptasyonu vs.. bunlar buradaki bilgisayar programcıları ve yazılımcıların işi. Web tasarım baştan zor geldi. basılı evraklarda 300dpida çalışıyoruz. 72dpida çalışmayı denedini hiç buradaki tasarımcı arkadaşlar. gerçekten çok tuhaf, çok zor. çizdiğin çizgiyi bile anlamıyosun baştan. webde sınırlanıyosun eğer ciddi firmalara çalışıyosan. belli kriterleri aşmaman gerekiyor. güzel bir flash düşünüyosun hazırlıyosun ama sitede çok yer tutar diye iptal oluyor çünkü sitenin hemen açılması gerekiyor:( böyle şeyler can sıkıyor tabiki. bi afiş tasarımı yapmaya kalktığında çok daha rahatsın. elindeki alanı istediğin şekilde kullanabiliyosun. Burda bu tekniği kullanamazsın demiyo kimse özgürsün. ama minikte olsa sitede flashlarla çalışmak yinede çok güzel..:)

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
grafikerliğin sanatla bağlantısı olduğunu söylediniz.Sanatla bağlantılı olan bir meslekte çalışan insanların liselerin veya üniv.lerin gerekli bölümlerinden mezun olmaları gerekmez mi? Tıp fakültesi bitirmeyene doktorluk yaptırıyolar mı?Ama ülkemizde grafik tasarım bölümünü bitirmemiş bir sürü grafiker var.Grafiker demek yanlış olur mac operatörü demek lazım.Operatör olsunlar art directorun dediklerini yapsınlar ona bir sözüm yok.operatörlere grafiker denmesi ve grafiker muamelesi gördüğü için bu meslek ayaklar altına alınıyor.
Alaylı grafikerler mi daha güzel, estetik, kreatif işler yapar? yoksa mektepli grafikerler mi? cevabını sizlerden bekliyorum

Değerli Arkadaşım Alaylı grafikerlere kızgınsın yda bu işin hakkını vermediklerini düşünüyor olmalısın.
Ben Sana Kendimden bahsedeyim. Bilgisayar Programlama Bölümü okumama ve bir çok kodlama dilinin öğretilemeye çalışılmasına rağmen bir türlü öğrenmek istemedim. Günümüz Türkiyesinde Lise tercihi üniversite tercihi acaba öğrencilerin kendi isteklerine göre mi oluyor. Mesele Adam doktor olmak istiyor az puan alıyor hayyda inşaat muhendisi oldu!!!! öyle değil mi. Bende Grafik - Tasarımcı olmak istiyorum ama kodların içinde boğuşuyorum !!!! vazgeçtim kodlarla uğraşmadım yaklaşık 4 - 5 yıl önce ben bu işi öğreneceğim dedim sonuç ta Albert Einstein'ın da dediği gibi "Hayal Gücü Bilgiden Daha Önemlidir" Sözüyle Yola Çıktım ama Gördüm ki Bilgisiz Hayal gücü sadece koca bir hiçtir... Bilgi Eksiğini de tamamlayıp kendini geliştirmek gerekiyor geliştirdiğime de inanıyorum. Ama Bu ister üniversite okuyarak ister farklı yollarla olsun. Gelişme bitti mi Hayır.. Bu işi yaptığım sürece Düşünmeye ve Öğrenmeye Devam etmek gerekiyor.. Lütfen "Olayı Mankenden Şarkıcı Olur mu" durumuna getirmeyin. Adı üstünde Sanat bu. Aşık Veysel Kaç Nota biliyor.. hala üzerine Üstad gelmedi!!!
Mesleğimi Seviyorum 4 Yıldır Yapıyorum
Saygılarımla...

Androit

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım öncelikle WEBMASTERLIK çok ayrı bi olaydir herkes php asp jsp .net programlarını kullanır fakat WEBMASTER demek senin o bahsettiğin HACKER olayını yemiyecek adamdır. Kullanacağı sunucu olsun güvenlik sistemleri ve site içi güvenliğini %100 seviyede tutar eğer hack yiyorsan WEBMASTERim diyemezsin. Burayı üzerine alınma ama 3-5 internet kodunu kullanıp veri tabanı bağlantısı yapan herkes kendine WEBMASTER diyo anca olsa olsa web çöplüğü olur onlardan :) nese örnek kendim PHP, ASP, JSP(JAVA SERVER PAGE script degil) asp.net CGI PERL bunlardan hepsine üst düzey hakim olduguma inaniyordum. ***** bankasinin Network yöneticisi arkadasim fantazi olsun diye sistemimi yarım saatliğine durdurdu (UNIX tabanlı serverımı) sonra daha çok çalıştım anladım ki HACKER GIBI düsünmek lazım WEBMASTER olabilmek için bu noktada grafikerlikten daha az emek ister webmasterlık herkes işi yapar sen kontrol edersin zevklidir. WEBMASTER ım diyebiliyorsan hiç girme grafikerliğe :D

Grafikerlik işide eline photoshopu alan herkesin 3 beş resimi kesip biçim birbirine geçirip 3-5 fırca ile berbat ederek tasarim yaptığını zannetmesi degildir. Grafiker olacam diyorsan önce bakmayı sonrada görmeyi iice ögrenmek lazım sonrada harmanlamak... Elbetteki renklerle uğraşmak eğlenceli ama temeli programlamaya dayalı yapılar matematik zekası ön planda olan insanlara daha eğlenceli gelir...

İşin ehli olduktan sonra WEBMASTER lık ve GRAFİKERLIK aynı seviyede zevkli işlerdir. i=0 için daima kızmızıyı beyaza gridientle :D ve bölünemez parçalardır site yapimi için görsellik her zman olmalı ve aktif sayfalarda

HERKESE KOLAY GELSIN...

sagopa_yoo

🌱Yeni Üye🌱
valla arkadasım cok halısın oda kotu bısey bende 3 senden berı grafıkerım cokda memnunum bana gore bır grafıker hıc bır zamn wepmaster olamaz bana gore ama belkıde yanılabılırım :S:S:S sızce olabılırmı???

Androit

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
her zaman herkes webmaster olabilir yeterki emek versin yeterki ugrastin sıfırdan hiç bilg. bilmeyen birisi ne kadar uğraşırsa uğraşsın herşeyi öğrenip çok ii bi webmaster haline gelebilmesi 5-6 sene vakit alır. ha bu sürede 1 sene içinde çok kaliteli web sayfaları yapabilir ama webmaster olamaz adı üstünde webin efendisi... Yani web tasarimci herkes olur ama web master dünyada çok azdır :) tıpki grafik tasarımcı gibi eger grafikersen 3 ay web üzerine yogunlaş ilk başta algoritma çözmeyi ögren sonradan devamı gelir güzel siteler tasarlarsın arkadasım web site yapmaktan korkmayın ama her zamna bir prof destek hattınız olsun..

Son düzenleme:

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
sanat mısırlıların duvara hiyeroglif kazımaları ile başlamıştır. ve zamanlada gelişmeye başamıştır. rönasans devri gibi kübizim akımı gibi.
leonardoda vinci insan oglunun anatomisini işleyip sanat akımına yön vermiştir. o zamanalr akademi bile yoktu.
okumak eğitim almak kadar güzel birşey yok ama dışardaki yenekli arkadaşları asla küçümsemeyin. o zaman leonardo gibi insanlarıda küçümsemiş olursunuz.

Sanatın başlangıcı Mısırlı'larla değil ilk çağ insanlarının duvarlara çizdikleri resimlerle başladığı kabul edilir.

her zaman herkes webmaster olabilir yeterki emek versin yeterki ugrastin sıfırdan hiç bilg. bilmeyen birisi ne kadar uğraşırsa uğraşsın herşeyi öğrenip çok ii bi webmaster haline gelebilmesi 5-6 sene vakit alır. ha bu sürede 1 sene içinde çok kaliteli web sayfaları yapabilir ama webmaster olamaz adı üstünde webin efendisi... Yani web tasarimci herkes olur ama web master dünyada çok azdır :) tıpki grafik tasarımcı gibi eger grafikersen 3 ay web üzerine yogunlaş ilk başta algoritma çözmeyi ögren sonradan devamı gelir güzel siteler tasarlarsın arkadasım web site yapmaktan korkmayın ama her zamna bir prof destek hattınız olsun..

Güzel site demişsin. Güzellik göreceli bir kavramdaır. Hatalı bir açıklama yapmışsın.

Androit

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sanatın başlangıcı Mısırlı'larla değil ilk çağ insanlarının duvarlara çizdikleri resimlerle başladığı kabul edilir.

Güzel site demişsin. Güzellik göreceli bir kavramdaır. Hatalı bir açıklama yapmışsın.

evet güzellik göreceli kavramdır ama bi site güzelliği göreceli degildir güzel site denilince ilk akla gelecek sunu kurallarıdır...
1- sitenin her sayfasında aynı yazı karakteri
2- belirtilecek nesnelerin büyük olması
3- göz yorucu renklerin kullanılmaması
4- hızlı çalışması
5- ihtayacin analiz edilip işin ihtiyacı karşılama yüzdesi
6- ıvır zıvır bunları ayrı bi köşede yazıcam site yapacak arkadaşlar için.. ama tabi güzel yerine KALİTELİ demek daha mantıklıydı düzeltme için teşekkurler...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
evet güzellik göreceli kavramdır ama bi site güzelliği göreceli degildir güzel site denilince ilk akla gelecek sunu kurallarıdır...
1- sitenin her sayfasında aynı yazı karakteri
2- belirtilecek nesnelerin büyük olması
3- göz yorucu renklerin kullanılmaması
4- hızlı çalışması
5- ihtayacin analiz edilip işin ihtiyacı karşılama yüzdesi
6- ıvır zıvır bunları ayrı bi köşede yazıcam site yapacak arkadaşlar için.. ama tabi güzel yerine KALİTELİ demek daha mantıklıydı düzeltme için teşekkurler...

"Sitenin doğru tasarlanmış ve işleyişinde sorun yaşanmayan" demek daha doğru olmaz mı. Senin gibi kavramlara takıntılı birinin bu hatayı yapmış olduğunu görünce doğrusu şaşırmadım diyemeyeceğim.

Ogzcn

🌱Yeni Üye🌱
webmaster artık herkezin kullandığı bir kavram bir html ile basit bir site yapanda webmasterdır harika siteler sitesi yapan adamda webmasterdır. webmaster hem tasarım yapabilir hem programlamasını yapabilir hemde google seo gibi alanları iyi bilebilir. Fakat artık web işi 2 hatta 3 bölüme bile ayrılabilir, Web Grafikeri, Web Programcısı, Testırı vb vb Grafik alanında iş yapan renk uzmanlı gibi kişilerde aslında web işinde görev yapabilir ki webte sitenin görünümü için en önemli alanlardan biridir renk uyumu ama webmaster bunların hepsini yapandır bence...
Eğer biri Web Tasarımcısı olacaksa Adobe sertifikası alması gereklidir bence "Flash,Fireworks,Photoshop" tabiki bunun yanında illustrator, dreamweaver falanda bilmeli ama gerçek web tasarımcısı bu 3 programı adı gibi bilmelidir.
Web Programcısı ise biraz daha karışık bence web programcısı olacak biri önce microsoft teknolojilerinimi kullanacak yoksa açık kaynak dillerimi kullanacak bunu iyi bilmesi lazım. microsoft teknolojisi kullanan biri Microsoftun Web Alanında 3 sertifikası olması lazım onları alması lazımki gerçekten web programcısı olsun gerçek bir "Web Developer" olsun. Bunun yanında webte bir kavram daha var aslında fakat günümüzde pek yaygın değil oda web standartları danışmanı Türkiyede herhalde sayılı kişilerdir web standartları danışmanı...
Eğer özetlemek gerekirse;
Web Tasarımcısı: Dreamweaver, Fireworks, Flash, Photoshop, Illustrator gibi programları bilmelidir aslında dreamweaverda bilmesine gerek yoktur çünkü web tasarımcısı o web programcısı değil!
Avrupada bir web sitesini genelde 3-4 kişi yapar diye biliyorum. Bir kişi tasarımını yapar diğer kişi sistemini yazar diğer kişi proje yöneticiliği ve testırlığını yapar en son kişide tasarım ile kodları birleştirir...
He bide gerçek bir web işi yapan kişi (web developer) sunucu yönetimi bilmesi gerekmez. Saten Sistem Yöneticileri vardır bu işler için herkez kendi alanındaki işi yaparsa bence Türkiye'de büyük bir gelişme sağlanır. Bir çok firma webmaster arıyorum diye ilan verirler asp,php,html,css,photoshop,flash... bilsin der fakat bunları bilen bir kişiye askeri ücret vermeye kalkar bunların hepsi ayrı bir alandır fakat bazı firmalar bunu anlamamaktadırlar. Hatta bazıları daha da ileri gidip bunların yanında java, .net, sunucu yönetimi gibi alanlarda da uzman olmasını ister ki Firmalar genelde böyle ilanlarda işe alacağı kişinin hem grafik tasarımı hem web tasarımı, web programlamasını sunucu yönetimini ve masaüstü programlaması gibi abartılacak derecede iş yaptırmak isterler böyle bir kişiye 10 milyar verse bile az ve bence böyle bir kişi Dünyada yoktur hepsinde uzman olan.
---
Bir arkadaşımız üniversite okumadan doktor yapmıyorlar falan demiş.
Fakat Doktorluk ile Grafik Tasarımcılığı yada Web Geliştiriciliği çok çok ayrıdır. Bir kişi grafik tasarımcısı olacaksa yada web geliştirici olacaksa bunu kendi tek başınada öğrenebilir özel bir eğitim alarakta. Fakat Doktor olacak bir kişi bu işi hobi olarak yapamaz tek başına öğrenemez özel bir eğitim alamaz.

Son düzenleme:

Jidota

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Herkeze merhaba:) super bi konu açmışsınız hocam valla.
Ama gelen cevaplar beni biraz korkuttu diyebilirim :) bu işte yeni sayılırım yani çok yeni.. webmaster ilgi alanımdı çoktandır.
Henüz yapıpda teslim ettiğim bi iş yok tabi yani uzaktan seyrediyorum şimdilik:)
En başta bi çalışanın işini yaparken kafasında en ufak bi sorunun kalmaması gerekki işine konsantre olsun.
Grafiker olmak bi çok işi yüklenmek gibi geliyor düşününce,webmaster ise yapar teslim ederim diye düşünülüyor.sonradan çıkabilcek sorunları düşünmüyor:D
Bencede her ikiside zor ve zahmetli her işte olduğu gibi emek ,çaba,hırs,yaratıcı güç,mantık kısaca akıl isteyen bi iş..
Allah hepimize kolaylık versin (doymak bilmeyen müşterilerden sakınsın ):p

N/A5

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bence Her ikiside Birbirini Tamamlıyor Webtasarimin Herşeyi Kodlarla vede grafikle başlıyor grafik webTasarimi tamammılıyor her ikiside lazım ama bencede grafiker olmak daha güzel

kara kule

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu konu haftalar öncesinde açılmış. bütün yorumları tek tek okudum. son derece keyifli bir tartışma olmuş.

kişisel fikrime gelince:
ben de meslekte alaylı yetiştim diyebilirim. sonrasını şirketin girişimleriyle bir kaç kurs izledi. ama bu kurslar çok şey vermedi şu sitenin 1 haftada bana verdikleri kadar.

Bütün kavramlar teoriler, terimler bir yana hangi işi yaparsanız yapın, sevdiğiniz bir iş yapın. Elime 16 yaşımda verdiler şu iki düğmeli kısa kablolu aleti. çıraktım. 1 hafta sonra grafiker dediler bana. o gün bugündür de kopamadım. ilk mesleğe başladığım yerde 1 seneye yakın bir süre beş kuruş almadan (cep harçlıklarını saymazsak) çalıştım. sevdim seviyorum seveceğim bu mesleği. belki de hayatta en emin olduğum şey budur.

siz de senelerdir bir iş üzerinde yoğunlaşmışsınız. şimdi bütün bu senelerin birikimini, bütün emeklerinizi hiçe sayıp tekrar başka bir alana geçiş yapmak, yeniden birikim yapmak, en önemlisi de başka bir sektör'de tekrardan kendinizi ıspatlamaya çalışmak ne kadar doğru. size kaybettireceği zamanı düşününmenizi tavsiye ederim.

her mesleğin kendine göre zorlukları vardır. grafikerliğin de webmaster'lığın da ama siz ve sizin gibi senelerdir bu işi yapan, tecrübe sahibi insanlar mesleklerini bu zorluklardan dolayı bırakacaksa iyi işleri kim çıkaracak?

Burada yazmış olduğunuz mazaretler benim için çok geçerli olmadı. 5 ay önce bir site yaptırdık. hem de uçuk bir fiyat diyebilirim. isterseniz miktarını da yazabilirim ama önemi yok. bizim için önemli olan tasarım ve kullanım kolaylığıydı. gelen saldırılar sebebiyle site son 3 ay içerisinde 2 kez yeniden kuruldu. ama çalıştığımız firma tutarlı ve sürekli olarak bize teknik destek sunduğundan dolayı hiçbir zaman değiştirme gereği duymadık.

Umarım sevdiğiniz işi yapmaya devam edersiniz.

mc_mrt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.gravideo.org
Bende CODER Degilim Ancak Web Tasarımcısıyım Ancak Bende Youmu Grafikerlikden Yanı Kullanıyorum Lakin. Web Tasarımdada CODER Olak Da Güzel. İkisinin Arasında Bir Şey Olmak :S Zor =)

KamiLOwen

Acemi Tasarımcı
Web sitesi
www.pgh.com.tr
nasıl zarar etmessin.. 2.000ytl neki :) aylık sunucuya ödüyorum 200ytl civarında para.. paneli var korumaları var.. bir müşterim çıkıp yasadışı bir iş yapıyor farkında olamıyorum. pat kapatıyorlar sitelerimi **** geliyor sunucudan atıldınız yedekde vermiyorlar.. haydi çık için işinden..

ve sadece tasarım yaparak kimse para vermez. kodlama tasarımdan daha önemli.. ve ufak bir sorunda senin telefonun çalacaktır :) gece 3 olsa bile :)

Sence belirttiğin Web Tasarıma giriyormu? Web Tasarım ile Web Hosting işini birbirine karıştırmayalım :)

Gelpcpc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
konu gercekten cok iyi. bende 7 sene web editörlüğü yaptım. o ne diyeceklere kısaca.. e-ticaret siteleri diyecegim. web tsarımından anlamam ama yapılan site ile ilgilenebilirim. ama 7senem boşa gitmiş diyorum. web tasarımı zor gibi görünüyor ve yaptın bitirdin ama müşteri isteği gercekten hiç bitmiyor. Site hep bir sorunla çalşırıyor. nasil çalşıyoır bende anlamıyorum ama mutlaka bir yerleri hatalı.. O siteyi yapandan başkasıda sorunu cözmemiyor hatta kendisi bile..
neyse sonucta ben o işi bıraktım. herkes kendi web sitesi ile kendi ilgilensin diyorum. web tasarımcı arkadaşların durumunda birşey yok o tasarımı yapıyor iş bitiyor ama yazılımcısı baya bir uğraşıyor .
Web tasarımcı aslnda süper bir grafiker olabilcekken bence yanlış yerdeler. zaten bir grafikerin yaptıgı şeyleri fazlası ile yapıyorlar..
Ben yinede grafikerligi çok sevdim. Okulnu okumadık okuma şansımzıda şu saatden sonra hiç olmayacak ama bu işi kızsanızda yapacagız.
Sanatcılıga gelince okul okumakla sanatcı olunduguna inanmıyorum ve her okul okuyan grafikerinde cok iyi olduguna.. ama eğer grfaik bölümde okusaydım belki okumayan kişilere bende kızardım inanın bilmiyorum..
ama sonucta hepimzi ekmek parası için calışıyoruz. Bunu keyfi yapiyorum diyen insan sayısı 10 geçmez sanırım. Onun için bırakın da ister web yapsin ister grafik ister okulnu okusun ister okumasın.. sonucta aynı yolda yürümeye çalşıyoruz. tabiki birileri iyi olucak en iyiler olucak ortalar olucak zayıflar olucak..
herşeyde olduğu gibi...

KamiLOwen

Acemi Tasarımcı
Web sitesi
www.pgh.com.tr
Gelpcpc,

Site hep bir sorunla çalşırıyor. nasil çalşıyoır bende anlamıyorum ama mutlaka bir yerleri hatalı.. O siteyi yapandan başkasıda sorunu cözmemiyor hatta kendisi bile..

O işi yapandan başkasının işi çözememesini zaten biz yazılımcılar istiyoruz. Kendini güvenceye alma yoludur bu. Bazı insanlar emekleri işleri bitince bir kalemde silip atabiliyorlar. Ama bu yolla adam her daim bizlere mecbur oluyor. Bu arada hep sorun oluyor kısmına asla katılmıyorum. Sanırım çalıştığınız yerdeki coder'lar coderım diye geçinen insanlardı.

mmmpower

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.idgn.net
bugun gelınen noktada freelance calısıyorsanız bır sorun yok kendı ayrımınızı secımınızı yapabılırsınız, fakat bır ıs muracatında bulunacaksanız artık bu ıkı olgunun bır butun oldugunu farkedeceksınız veya farketmıssınızdır. Genelde artık istenılen elemanda duyulan ıhtıyac hem web konusunda bılgılı hemde grafıker ozellıklerı olan elemanlardır. Tabı bu demek degılkı ıkısınıde bılecek ama en azından konu hakkında temel bılgılerı olacak ve temel sayılacabılecek işlerıde yapabılecektır. Zaten grafıkerlık ve web masterlık bırbırınden ayrı kavramlar degıl bır grafıker bır arayuz tasarlayabılır hatta uygulamasınıda bellı bır sevıyeye kadar yapabılır. sonuc olarak bugun gelınen noktada her ıkı meslek grubununda bırbırınden haberdar olması gercegıdır dıye dusunuyorum.

ıyı calısmalar

yolcuu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence hem grafikerlik hemde web tasarımcı olmak gerek. Çünkü ben her ikisinide yapıyorum. Sabah 09:00-18:00 arası grafikerlik geri kalan vaktimde müşterilerime web sayfası yapıyorum.Herhangi bir server'de yayınlıyorum. Bu da benim açıkcası işime geliyor. Yanlız gerçekten bu aralar baya sıklaştı internete program bulan bazı vatandaşlar.Kendini Hacker zanediyor.Halbusiki egolarını tatmin ediyor adamlar.Be vatandaş benim serverime saldırsan eline ne geçicek.Sonuçta o domaini düşüremedikten sonra bi anlamı yok saldırmanın. Allaha şükür saldırıya ugramadım. Ama heran saldırıya ugramamak içinde tabiki önlemlerim var.

sahin1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öncelikle tüm arkadaşları selamlıyor internet & real iş hayatlarında başarılar diliyorum. ben 8 senedir sanal ortamda olsun mesleki hayatımda olsun; web tasarım ilgi alanımdı.

yakın zamanda tamamen bütün yaptığım siteleri, hosting hesaplarını, vps sunucuları vb.. bütün internet ve real işlerimi devredip grafikerlik konusuna yoğunlaştım. bunun sebebi web tasarımda yapılan sitenin geçen süre zarfında sorunlar çıkartması, müşterinin isteklerinin anında yerine getilebileceğini zannedip yaklaşık 7/24 istekde bulunması vs..

bırakma sebeblerimden diğer bir konuda Türkiye'de kendini hacker zannedip eline geçirdiği 1 - 2 program veya kodlar ile yada sunucunun bir açığı sayesinde siteleri ellerine geçirmesi veya günlerce alınteri dökerek verdiğimiz emeği biranda silip atması..

kısacası merak ettiğim ve tam bir cevap alamadığım kafama takılan bir soru kaldı.. Webmaster'mı yoksa Grafikerlik mi.. bana göre grafikerlik.. size göre yorumlarınıza açığım.

paylaşmayı ve tartışmayı ortamına ve usulüne göre severim. her tartışma bir bilgi sahibi olmakdır bana göre..

web sitesi yapıp örnek 500$ alıp da; hacklenme, sunucu kapanması, çökme vb.. korkularla bir sene geçirmek mi;

bir tasarım logo banner vb.. grafik işleri yapıp 250$ almak mı?

merak ediyorum :anlamsiz:

Konunun akışına bağlı kaldığımı umarak;

Sanırım grafik olsa gerek.

Nedeni ise içindeki yaratıcılık unsuru, web tasarım web kodlama, yada webi geçtim herhani bir programlama alanı da olsa "zanaat" ama "sanat" değil.

Tabiki bu cümleyi küçümsemek için söylemedim ama görsel ile sayısal aynı şeyler değil bugün en geniş en kapsamlı web sitesini yada programı bir ekip olmasa diğer başka bir ekip vura kıra yata kalka da olsa başatan yada daha iyisini yazabilir ama bir mona lisa tekdir yada bir pikasso, dino, dali. Bunların aynısı olamaz çünki bu sanattır insana bireye özel tanrı vergisi bir yetenektir başka yeteneklerde vardır kuşkusuz ama onlarda kendi stillerine has özellikler taşırlar ve eserlerine yansıtırlar.

Öte yandan her iki durumdada ortada bir emek var ve asıl mesele burada yeterince yada ederince emek veriliyormu veriliyor ise yeterince ederince karşılığını buluyor takdir ediliyormu?

Aslında bütün konu buradan kopuyor.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...