Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafikerlik mi? web tasarım mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dorukmavisi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
web programlama :) web tasarım hepsini kapsar. Web Tasarımcı veya Web Programlama diye bir dal yok. WEB MASTER diye bir sıfat vardır normalde. Ancak bu işi amatör yapanlar ben web tasarımcısıyım yada ben web programcısıyım der. WEB MASTER hepsini kapsar.

Bir web sitesini A'dan Z'ye yapan kişidir.

8 senelik webmaster ( php coder ) birikimime göre k0nuşuyorum.

Bu işi amatör olarak yapanlar tekbaşına sitenin tamamını yapmaya çalışır ama profesyonel bir sonuç elde edemez. İstanbul'da birkaç tane dünyada ise pek çok web tasarım firması var. Bu firmalardaki tasarım ekipleri uzmanlık dallarına ayrılmış, mesela biri flash ve actionscript uzmanı diğeri php veya asp uzmanı bir başkası grafiker bir diğeri güvenlik umzanı ... Şirketin büyüklüğüne göre sayı artabiliyor. Böyle olunca mükemmel işler çıkıyor ortaya ama bizler gibi ben hepsinden biraz biraz bilirim biraz hazır script birazda hazır grafikle tekbaşıma projeyi bitiririm diyenlerden ne kreatif tasarım ne de webprogramlama anlamında mükemmel işler çıkmıyor çünkü bir insan her konuda uzman olamaz.

Dünyaca ünlü profesyonel tasarım firmalarına bir örnek olarak İstanbulda'da şubesi bulunan İOGA firmasını verebilirim. işte IOGA'nın tasarımlarında birtanesi https://www.handeyener.com.tr/

Son düzenleme:

zombie

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.forum-tolgahansayisman.net
grafik işin zor kısmıdır ama web kolay kısmıdır yanlışı düzeltebildiğin tek tasarım alanıdır ama grafikte yaptığın bir yanlış senin işinin kople yanlış basılmasına ndn olabilir ince düşünce ve sitres kapsayan fakat bilinmesi zeki insanların işi olan bir konudur... ben hem web MASTER hem GRAFİK TASARIM uzmanıyım hangisi derseniz GRAFİKKKK

pymians

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.designoneself.com
bana kalırsa grafikerlik ön planda Çünkü hayal dünyası daha geniş..web tasarımı herkes yapabilir (özellikle çok kolay programları var) ama grafiği herkes yapamaz gibi geliyor bana ince dokuyup sık örmek lazım görselliği iyi yapılandırmak gerekiyor..

saygılarımla...

sagoist_feray

🌱Yeni Üye🌱
Slm bence kesinlikle grafikerlik . Ben stajerim ve ilk olarak web tasarımıyla başladım staja ama daha sonra grafikerliği keşfettim ve şimdi bir matbaa da stajer olarak grafiker üzerine yoğunlaşıyorum ve grafikerligi çok seviyorum.

xmxm

🌱Yeni Üye🌱
web programlama :) web tasarım hepsini kapsar. Web Tasarımcı veya Web Programlama diye bir dal yok. WEB MASTER diye bir sıfat vardır normalde. Ancak bu işi amatör yapanlar ben web tasarımcısıyım yada ben web programcısıyım der. WEB MASTER hepsini kapsar.

Bir web sitesini A'dan Z'ye yapan kişidir.

8 senelik webmaster ( php coder ) birikimime göre k0nuşuyorum.

yanlis cevap.
kendi capinda freelance calismalarin olabilir kendine webmaster diyebilirsin BT firmalarinda "web arayuz tasarimcisi" "web grafik tasarimcisi" gibi dallara ayrilmistir bu is. kendini bir konuda profesyonel olarak gelistirirsin ben hem web grafigi yaparim hemde php kodlarim diyebilirsin tabiki ancak bu profesyonel olmakla alakalidir. piyasayida cok iyi bilirim eger php konudunda profesyonelsen projelerinle ayda 3-5 bin kazanabilirsin.
bana gore grafikerlik gelismeye acik bir olay degildir brosur kartvizit arac giydirme v.s. dallarinda belirli uygulamalar gelistirebilirsin ancak BT alaninda java oyunlar yazabilirsin php interaktif uygulamalar yapabilirsin css sablonlar yapabilirsin v.s.

saygilar

xmxm

🌱Yeni Üye🌱
grafik işin zor kısmıdır ama web kolay kısmıdır yanlışı düzeltebildiğin tek tasarım alanıdır ama grafikte yaptığın bir yanlış senin işinin kople yanlış basılmasına ndn olabilir ince düşünce ve sitres kapsayan fakat bilinmesi zeki insanların işi olan bir konudur... ben hem web MASTER hem GRAFİK TASARIM uzmanıyım hangisi derseniz GRAFİKKKK

uzmanliktan kastiniz html tasarimlarimidir. profesyonellik bence bu kadar kolay degil. grafiker olmanizdan kaynaklaniyor sanirim grafikerligi daha zor olarak goruyorsunuz. bir cizim yaparsin biryerde cizgi yamuktur gozunle gorebilir hemen duzeltebilirsin ama bir kodlama yaparsin gunlerce ugrasirsin bir noktada hata verir yuzlerce dosya icerisinde hangi satirda oldugunu bulursun sorunun neden kaynaklandigini arastirir cozumunu bulursun.
web tasarlamak sadece basit html sayfalar tasarlamak yada template editlemek olarak algilanmasin lutfen

saygilar

Qesta

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım..Merhaba,

Web tasarım işi mutlaka html,php vs..üzerine ağırlıklı ama grafik yada konu üzerine tasarım denince bence tema çok önemlli..Tema da mutlaka grafik üzerinde yatıyor.Tasarımı kötü olan bir web masterın kod bilgisi süper olsa nolur..

Bende bu kod+tema+tasarım+ruh çok önemli..Bunlar olmazsa,pantul pnatol olmaz..Nacizane fikirlerim...

puhuma

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerler.net
soru tuhaf...
web+tasarım(web)=webDesigner (1.sınıf)
web+programlama=webCoder(1.sınıf)
web+programlama+tasarım(web)=webMaster(1.sınıf)

Her operatör, tasarımcı (1.sınıf) olamaz; her tasarımcı aynı zamanda operatördür. Her webCoder ve webDesigner, webMaster(1.sınıf) olamaz; her webMaster aynı zamanda webCoder ve webDesigner'dır. Grafik Tasarım ın görsel sanat literatürü ve özel yetenek üzerine kurulu bir sistematiği, çok uzun tarihi (ilkçağ) vardır. Web teknolojisinin programlama kısmı için genel yetenek yeterlidir. Teknoloji, tasarım kısmı için plastik sanatın dalı olan Grafik'ten yararlanmak zorundadır. Grafiğin teknoloji(pc,mac vb) yararlandığı gibi..
Kısacası bence insan en iyi bildiği şeyi yapmalı ama kendini geliştirmiş ve hepsini de hakkını vererek yapabiliyorsa her zaman 1 adım öndedir...

Son düzenleme:

Qesta

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
soru tuhaf...
web+tasarım(web)=webDesigner (1.sınıf)
web+programlama=webCoder(1.sınıf)
web+programlama+tasarım(web)=webMaster(1.sınıf)

Her operatör, tasarımcı (1.sınıf) olamaz; her tasarımcı aynı zamanda operatördür. Her webCoder ve webDesigner, webMaster(1.sınıf) olamaz; her webMaster aynı zamanda webCoder ve webDesigner'dır. Grafik Tasarım ın görsel sanat literatürü ve özel yetenek üzerine kurulu bir sistematiği, çok uzun tarihi (ilkçağ) vardır. Web teknolojisinin programlama kısmı için genel yetenek yeterlidir. Teknoloji, tasarım kısmı için plastik sanatın dalı olan Grafik'ten yararlanmak zorundadır. Grafiğin teknoloji(pc,mac vb) yararlandığı gibi..
Kısacası bence insan en iyi bildiği şeyi yapmalı ama kendini geliştirmiş ve hepsini de hakkını vererek yapabiliyorsa her zaman 1 adım öndedir...

Her zaman 1 adım öndedir..Genel yeteneği varsa..Katılıyorum

Ferhat TOPRAK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu soruda bu forumda sorulmaz ki (bkz: grafikerler.net) git bakalim webmasterler.net ( sallıyorum.) orada sor, kim diyecek grafiker ol diye :p

pher-d

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ferdi.byethost22.com
öncelikle tüm arkadaşları selamlıyor internet & real iş hayatlarında başarılar diliyorum. ben 8 senedir sanal ortamda olsun mesleki hayatımda olsun; web tasarım ilgi alanımdı.

yakın zamanda tamamen bütün yaptığım siteleri, hosting hesaplarını, vps sunucuları vb.. bütün internet ve real işlerimi devredip grafikerlik konusuna yoğunlaştım. bunun sebebi web tasarımda yapılan sitenin geçen süre zarfında sorunlar çıkartması, müşterinin isteklerinin anında yerine getilebileceğini zannedip yaklaşık 7/24 istekde bulunması vs..

bırakma sebeblerimden diğer bir konuda Türkiye'de kendini hacker zannedip eline geçirdiği 1 - 2 program veya kodlar ile yada sunucunun bir açığı sayesinde siteleri ellerine geçirmesi veya günlerce alınteri dökerek verdiğimiz emeği biranda silip atması..

kısacası merak ettiğim ve tam bir cevap alamadığım kafama takılan bir soru kaldı.. Webmaster'mı yoksa Grafikerlik mi.. bana göre grafikerlik.. size göre yorumlarınıza açığım.

paylaşmayı ve tartışmayı ortamına ve usulüne göre severim. her tartışma bir bilgi sahibi olmakdır bana göre..

web sitesi yapıp örnek 500$ alıp da; hacklenme, sunucu kapanması, çökme vb.. korkularla bir sene geçirmek mi;

bir tasarım logo banner vb.. grafik işleri yapıp 250$ almak mı?

merak ediyorum :anlamsiz:

Biraz sert konuşursam kusura bakmayın. Birincisi, web tasarımı yapıyorsan müşterinin isteklerini yerine getirmek zorundasın, ancak bunu her dakika yapamayacağınıda müşterrine anlatman gerekir. Sonuçta oda insan, anlayacağına eminim ne kadar cahil de olsa. Ayrıca sitelerin sorun çıkartması hosting hatasıdır, o hostingi seçtiğin için kısmen senin hatandır. Lamer saldırısına gelince, abicim sen yaptığın sitenin güvenlik önlemlerini tam alsan hiç birşey olmaz. Müşterilerini yasadışı içerik konusunda baştan uyarman gerekir. Bu kadar kolay hack yiyorsan da hatayı hosting şirketinde araman gerekir ki hiç bir lamer bir site üzerinden sana ait tüm siteleri hackleyecek kapasitede değildir. Hostinge saldırı yapılmıştır (shell vs ile).

Web sayfasını yapıp bir sene boyunca hack, sunucu vs. korkularla yaşıyorsan zaten bu işte kendine yeterince güvenmiyorsun demektir. Hiçbir site koddan kaynaklanan hatalar ile durduk yerde çökmez. Hostingler yedek vermiyor olabilir (ki genelde verirler) ama senin zamanında yedeklerini almış olman gerekirdi.

Madem kodlama grafikten kolay, ben sana bir tasarım yapıp vereyim ve istediğim halde kodla. Sadece HTML (ki bu temeldir, basit siteler yapmaya yarar) yaklaşık 110 kod içerir ve her birinin kendi içinde 3,4,5 kullanılışı vardır. PHP ise 55.000 kelime ve sembolden oluşan bir web programlama dilidir ve yıllarca da uğraşsan tam anlamıyla öğreneceğin şeyler bitmez. DOLAYISIYLA WEB GRAFİKTEN DAHA ZORDUR.

bana kalırsa grafikerlik ön planda Çünkü hayal dünyası daha geniş..web tasarımı herkes yapabilir (özellikle çok kolay programları var) ama grafiği herkes yapamaz gibi geliyor bana ince dokuyup sık örmek lazım görselliği iyi yapılandırmak gerekiyor..
saygılarımla...

Web için olan programlarda sen tasarımı yaparsın ve program kodları yazar. Ama herhangi bir hatada kodlara dalman gerekir ki bunuda bilmiyorsan ağzın açık bakarsın sayfaya. Hayal dünyan genişse ve yeterli bilginde varsa baskıda yaptıklarından çok daha iyi şeyleri webde yaparsın ve tüm dünyaya da hitap edersin.

Sonuç olarak söyleyeceğim; Web tasarımı yapmayı isteyen ve kod bilen herkes mutlaka grafik bilmelidir. Ancak her grafiker web sayfası kodlayamaz sadece photoshop'da çizer ki yeterli deneyimi yoksa bu siteler baskı misali bir şeye benzer.

Konu için teşekkürler, tartışmanın devamını dilerim. Sert konuştuysam kusura bakmayın:)

rosa rot

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.goncakarapinar.com
Sevgili Arkadaslarim,
Ben hem grafikerim hemde web tasarimcisiyim.10 küsür yildir calisiyorum.ben ikisinide cok seviyorum.grafik mi yoksa web mi sorusu benim icin cok gereksiz.Tasarimi bilmek zorundasiniz iki meslek icinde.yaratmaktan keyif almalisiniz.Iki meslek icin de teknik bilginizin olmasi gerekir.
Herkes ben grafikerim, ben Web tasarimcisiyim diyebilir ki cok normaldir.
yapilan isde kreativ olunmadigi sürece basari göreceli olur.
sevgilerimle.:)

shenem

🌱Yeni Üye🌱
ya bak şmdi aklım karıştı :Sben lise son sınıfa gidiyorum alanım web tasarım ve programlama acaba napsam geleceğimi düşünmek zorundayım ve alanımı cok seviyorum sevdiğim işide cok güsel başarabiliyorum okulda zaten bu alanın gözde öğrencisyim :lol:ama benim için önemli olan gözde olmak değil alanımda basarılı olabilmek bunuda yapabiliyorum ama grafiker olsam acaba yapabilirmiyim:hmm2::(

pseudo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Elma mı Armut mu gibi bi başlık olmuş,ikisinin de tadı ayrıdır bana göre...

memed

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence ikisinininde avantajları var ama bence iyi bir web tasarımıcısının iyiy bir grafikere göre değerlendiririsek web derim çünkü yapdığın webin yedeğini alırsan ve birekaç kendinin bilmezin viirüsüne karşı koruman olursa yapdığın şeyde biraz olsun bişeye benzerse kendine bir yer bulursun.
grafikerlik için kendini geliştirmen lazım yani belli bir vizyınunun olması lazım ve gerçekdende iyi bir iş çıkarabilmen lazım die düşünüyorum bu çaylak halimle:cool1:

tamert

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.avrasyaktif.com
bu düşüncen saten kısır döngü Web tasarım işi yaparsın ve 500$ artık ne alırsan ama bu mesleğin adamı olman için önce böyle düşünmemen lazım
Herşeyden önce alınıtı ve çalıntı iş yapılmasın yeter

böcek

🌱Yeni Üye🌱
web tasarımı yapan birisi grafikten anlamassa olmaz zaten şöyleki bir ekibin vardır biri işi alıyordur biri grafikleri hazırlıyor biri css le kodlamayla uğraşıyordur tamam o zaman ayrılır yalnız grafikmi web tasarımmı diye bir şey ne biliyim bence ikiside olabilir ve olmalı web siteleri artık kartvizitilerin yerini alıyor farkında olmak lazım

<tsunami>

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Slm, ben meslek öğrencisiyim bölümüm bilgisayar programcılığı ama ben grafik'e yakınım ve bizim öğrtmn bana sen grafikerliği seç dedi.Aslında sizin sorunuza cevap vermedim kusra bakmayın.Ben kararsız kaldım arkadaşlar lütfen geç olmadan bana yardımcı olun lütfen...Arkadaşım sana gelince şuan(günümüzde) herkes aşağı yukarı web tasarımı yapıyorlar bence sıradan oldu bu iş ama grafik bence kişinin el emeği ve tamamen hayal gücüne kalmaktadır.Yani doğrumu yoksa yanlış mı düşünüyorum bilmem ama sen grafik'e yönllen ve ayrıca grafik bir yetenek işi olarak düşünüyorum .

<tsunami>

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu arada yanlış anlamazsanız eğer sizinle tanışmamız mümkün mü acaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...