Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

herhangi bir zemine yazılan yazıyı kopyalama

rivell

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bir türlü bulamadım nette hep şu çime yazılan örnek var benim yapmak istediğim şey çime denize veya çamura veya tahtaya ismimi yazmak ve onu ordan o kaplamayla almak yani ismim çim yazılı veya tahta yazılı olucak basit bir yöntemi vardı ama unutttum istenilen zemine yazıyı yazıp o zeminde alabiliyodun yazıyı bilen arkadaşlar lütfen yazsın

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
zeminde textürü koy yeni layerd ismini yaz. seçili hale getir. seçimi kaybetmeden textür zemine dön ctrl+j ile çoğalt layer üzerinde sağ tuş tıkla blend ayarlamalrı aç. ordaki ayarları kullan. veya stle ile hazır ayarları kullanabilirsin. stylede sağ üstteki küçük üçgene tıklayıp açılan formdan başla stil tipleride çağırırsın

rivell

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şunu uygulamalı gösterecek yok mu?

asiprensasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu işlemi corelde yapmak istiyorsan; zemini aktif hale getirip EFECTS/roveller/creataroveller seçeneğini seçiyorsun- yazmak istediğin metni yazıp resmin üzerine yerleştiriyorsun ve daha sonra yukarı objeleri kırptığımız menüden interseck seçeneğine basıp yazını zemin rengine dönüştürüyorsun

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
En Basit Yöntem
1:Yazını Yaz
2:Çim Tahta vs Resmini yazının Üstüne At Yazıyı Kaplasın Yazı arkada kalsın Gözükmesin
3:Çim Tahta vs Resmine Layerden Sağ tıkla "Create Clipping Mask" Bul Tıkla
Bu Gadder

Imortall

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
konuyu yukarıdan aşagıya dogru okumaya başladıkca direk aklıma gulli'nin yöntemi geldi:)) 3 adımda kolaylık işte...

rivell

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu işlemi corelde yapmak istiyorsan; zemini aktif hale getirip EFECTS/roveller/creataroveller seçeneğini seçiyorsun- yazmak istediğin metni yazıp resmin üzerine yerleştiriyorsun ve daha sonra yukarı objeleri kırptığımız menüden interseck seçeneğine basıp yazını zemin rengine dönüştürüyorsun

dediğini uyguladım oldu ama ben ordaki yazıyı nasıl alıcam ne bilim banner falan yapmak istersem veya o yazıyı bir resmime koymak istersem nasıl olcak?

asiprensasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
grup olarak vermezki zaten direk vektörel olarak kalır sayfada, yada diyelim proğram ayarından sende grup olarak çıkıyor; ctrl+U tuşuna basarak yada ctrl+K tuşuna basarak çözebilirsin birleştirmek içinse ctrl+L basarak birleştirirsin

rivell

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dediğini uyguladım oldu ama ben ordaki yazıyı nasıl alıcam ne bilim banner falan yapmak istersem veya o yazıyı bir resmime koymak istersem nasıl olcak?

yok o yazıyı alamıyosun ordan maskeledimiz için yazıyı çekip almak istedimizde doğal olarak çim kayboluyor orjinal yazı çıkıyor meydana:) off yaa bunu nasıl halledicez?? photoshopta

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
yok o yazıyı alamıyosun ordan maskeledimiz için yazıyı çekip almak istedimizde doğal olarak çim kayboluyor orjinal yazı çıkıyor meydana:) off yaa bunu nasıl halledicez?? photoshopta

Çok basit, yazı yukarda anlatılan şekilde kestin mi? Kaydederken png seç ve kaydet, her şey bu kaddar!

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sağ tık rasterize layer, işlem tamam. Sonra istedğin formatta kaydedebilirsiniz ...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
O zaman maskeleme yaptığınız layerla yazı layerini birleştirin ...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
birleştirdikten sonra rasterize layere gerek yok ...