erdemirs
🏆Pro Tasarımcı🏆
İstanbul Tekink Üniversitesi Rock Kulübünün her sene düzenlediği Rock Müzik festivalinin bu seneki demo çağrısı afişi...

gayet başarılı bi çalışma ama kan olayı neden anlayamadım. rock yada ****l denince insanların zihninde neden önce böyle bişey canlanırki hala anlam veremediklerim arasındadır. eline sağlık
tabii direkt bu şekilde yorumlamamak lazım, mesela kan olayı neden diyip dursaydın daha güzel olurdu) hani işte diye cevap verirsem devam ederdin
Şöyle gelişiyor burda olay, 2 çeşit afiş var birisi kanlı birisi değil sadece üzerinde kir var.. benim tercihim kanlı olandı, biz satanistiz kedi kesiyoruz
değil tabi
)
biz death ****l tarzında bir müzikte kan objesini genelde kullanırız, nitekim bu festival hem rock müzik hem de ****l müzik barındırıyor, neyse ne nihayetinde öğrenci kulübü olduğundan siyah beyaz bastırıldı afiş ve bütün sorun bitti hehehe![]()
ben seni sorgulamış gibi olmıyım sadece merakımdan dolayı sordum yanlış anlama sakın. ama çalışma güzel beyenmedim değil bende olsam belki aynı şeyi yapacaktım :rofl::rofl: sana soruyorum ama bende farklı değilim yanii :rofl::rofl:
gayet başarılı bi çalışma ama kan olayı neden anlayamadım. rock yada ****l denince insanların zihninde neden önce böyle bişey canlanırki hala anlam veremediklerim arasındadır. eline sağlık
10. istanbul rock festivali. Bence afiş abartı olmuş. İçinde m e t a l de barındırıyor olabilir. Ama öne çıkan tarz rock. Kanlar felan!!! M e t a l yada rock diyince insanların zihninde kedi kesen tipler felan canlanmasının sebeblerinden biri bu tarz afişler.10. istanbul rock müzik ve adak ayinleri festivali :devil:!! M e t a l diyince bu müzikle ilgisi alakası olamayan insanların aklına direk tvlerde gördükleri piercingli uzun saçlı dövmeli, makyajlı, sadece death ve black tarzlardaki tipler aklına geliyo. (Ailemden ve akrabalarımdan biliyorum) Hepsinde tema kandır, bıçaktır, cesettir, ölümdür. Belli yaşlardaki ufaklıklar da (hatta komacan adamlar bile) sanki bu işte bi cazibe varmışcasına, özenti bi şekilde '' AaAaAa BEN BU MÜZİĞİ DİNLİYORUM, KAN TADI GÜZELDİR, CESAT GÖRMEYE BAYILIRIM, BEN SERTİM ÖKÜZÜM, İÇKİ İÇERİM CİGARA ÇEKERİM BANA BİŞEY OLMAZ AaAaaAaunch:'' triplerinde takıldığı içindir ki (halbuki ne zaman biraz fazla içse kusar
uke:, ölü bir insan görse tırs tırs kalır :worried:, hatta kız çocuğusuysa oturur ağlar :crying
bu tiplerin fazlalığı insanlarda yalan yanlış bir imaj uyandırıyor. Tamam doğru, black ve death m e t a l şiddet unsurları içeren bir müzik. Ama m e t a l demek black yada death demek değildir. Ve o bahsettiğim tipler sadece bu iki tarz için geçerlidir. Rock müziğin teması ise kesinlikle ve kesinlikle kan reval olayı değil, çarpıcılık, asilik, çoğu zaman belli bir mesajı vermeye odaklı, bir başkaldırış ve müziğin sertliğidir. Bir rock afişinde bir damla kan görürsem, 'hadi be ordan' derim. bu tarz müziğin afişleri ise rock (taş [sert]) afişlerdir. Kesinlikle şiddet unsurları içeren şeyler değildir. Taklitlerinden sakınınız, çocuklarınızı yanlış beyanlara kanıp rock müzikten mahrum etmeyiniz. (Ama black ve death in adını bile ağzınıza almayınız! Yada alın, bu felsefeyi benimseyen bir aileyseniz siz bilirsiniz!!:nija1
![]()
Imaj kullanimi cok basarili. Fakat tipografi cok zayif.
çok guzel çalışma bana bıraz görselı az geldiii..ama tonlar ıyı..
bu kan olayıda baya uzamış arkadaşlar yaa konuyuda ben başlattım ama :rofl::rofl: bukadar uzayacağınıda tahmin etmedim. sonuçta her müziğin kendine özgü onu imgeleyen bi simgesi var bu böyle gelmiş böyle gider bu saatten sonrada değişeceğini zannetmiyorum. bence gayat sade ve hoş bi çalışma tekrardan eline sağlık.
ohhh çok şükür kan yoksa problemde yok)