Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

28 Adımda Mental Patlama Efekti

BigBoss32

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zzenix.com
Bir sitede gezerken buldum. Buyrun:

we_full.jpg

Başlayalım...

Step 1

Open a new document. I used 800x600px. Look for a road photo on the Internet. The one I used can be downloaded here. After downloading, place the photo in your document.

we_s1.jpg

Step 2

Now we need a photo of a person. The one I used can be found here. Once you have your photo, it's time to extract the guy from the background. Using the Pen Tool(P) create a path like in the image below. After that go to the Paths Palette and create a selection from that path. Then go to Layer>Layer Mask>Reveal Selection. Lastly, I named this layer "dude."

we_s2.jpg

Step 3

Go to Edit>Transform>Scale and reduce the size of the guy. Then go to Edit>Transform>Flip Horizontal. We do that to match the light direction.

we_s3.jpg

Step 4

Go to Image>Adjustments>Curves. The idea here is to darken the guy a little bit so he will fit better with the background. Use the image below as a reference.

we_s4.jpg

Step 5

Holding Cmd/Ctrl click on the mask thumb of the "dude" layer. That will create a marquee selection of the guy. After that create a new layer. Rename it to "shadow" and fill it with black. Then go to Edit>Transform>Distort and move the vertices to make the shadow in perspective. The last thing here is go to Filter>Blur>Gaussian Blur.

we_s5.jpg

Step 6

Grab the Ellipse Tool(U). Select Paths instead of Shape Layer. Create a Circle, like the image below. After that grab the Direct Selection Tool(A) and adjust the bottom of the circle.

we_s6.jpg

Step 7

Create a new layer. Rename it to "clouds." Then go to Filter>Render>Clouds. While holding Alt, click on Clouds. After that go to the Path's Palette and create a selection from the path and mask the layer.

Tip: As you will be using the Render>Clouds, you will probably need to apply the filter several times until you got the clouds just right. Keep working with it until the light and dark areas are in a good position.

we_s7.jpg

Step 8

Go to Filter>Liquefy. In the Liquefy Dialog Box select the Bloat Tool (B). Then for the settings use: Brush Size 550, Brush Density 100, Brush Pressure 100, Brush Rate 60, and Turbulent Jitter 75.

Then select the Show Backdrop Option. That will allow you to see the clouds and the background. It will be necessary to use the Bloat Tool in the right place. Click a few times and deselect the Show Backdrop. Then you will see the effect and will be able to repeat it more times in the correct place.

we_s8.jpg

Step 9

Change the Blend Mode of the cloud layer to Soft Light. Then create another layer and rename it to "Clouds 2" and repeat Steps 7 and 8. We will need another cloud to make it more turbulent. This time, however, use Multiply for the Blend Mode.

After that, create yet another layer. Rename it to "Clouds 3" and repeat Steps 7 and 8. For this layer use Color Dodge for the Blend Mode. The last thing here is with the Eraser Tool (E) delete some parts. This layer is used to give highlights to the clouds.

we_s9.jpg

Step 10

Group the "Clouds 3" layer and go to Layer>Layer Mask>Reveal All. After that, select the Brush Tool (B), give it a black color, and mask some parts of the clouds that are close to the ground.

we_s10.jpg

Step 11

Select the "Clouds" layer and go to Filter>Sharpen>Sharpen More. Then repeat this Sharpen filter on Clouds 2 and 3 layers.

we_s11.jpg

Step 12

Create a new layer. Rename it to "Glow." Fill it with white and go to the Path Palette. Create a selection from the clouds path as we did in Step 9. Then mask the layer.

After that go to Layer>Layer Style>Outer Glow. Use the default settings. Then go to Layer>Layer Style>Create Layer. This command will create another layer from the Outer Glow. You can delete the white layer and leave just the Outer Glow layer.

we_s12.jpg

Step 13

Create a folder called "Lights." Move the "Glow" layer to this folder. Next select the "Glow" layer. Then go to Layer>Layer Mask>Reveal All. Then select the Brush Tool, black for the color, and start masking the glow. We need just the outline; however, some bright spots in the middle will give a nice result.

we_s13.jpg

Step 14

Create a new layer beneath the clouds group. Using the Elliptical Marquee Tool create a selection like the image below. Fill the layer with black and use 40% Opacity.

we_s14.jpg

Step 15

Go to Layer>Layer Mask>Reveal All. After that select the Gradient Tool(G) and use a black and white gradient. Then mask the layer, like in the image below.

we_s15.jpg

Step 16

Duplicate the layer and go to Layer>Layer Mask>Apply. Then go to Edit>Transform>Distort. Repeat the same thing we did for the shadow of the guy on this layer. Group these two layers and rename the group to "Shadows."

we_s16.jpg

Step 17

Create a new layer right above the road photo. Go to Filter>Render>Clouds. Then go to Filter>Distort>ZigZag. Use 100 for the Amount and 5 for the Ridges. For the Style use Pond Ripples.

we_s17.jpg

Step 18

Now go to Edit>Transform>Distort. Distort the layer until you get the right perspective. After that, change the Blend Mode to Overlay. Again, as we are using Render Clouds, the results may vary so you might need to erase some parts to make it more realistic.

we_s18.jpg

Step 19

Create an Elliptical Selection like the image below. Then fill it with black. After that, create another Elliptical Selection, but smaller. Then delete that part of the layer. With the Magic Wand Tool(W) select the black part of the layer.

we_s19.jpg

Step 20

Duplicate the road's layer and select it. Make sure that you still have the Marquee Selection from the Step 19. Then go to Layer>Layer Mask>Reveal Selection. You can delete the black ellipse layer from the Step 19 or just hide it.

Go to Layer>Layer Styles>Bevel and Emboss. This is another way to create the ripple effect. You could use Displace as well.

we_s20.jpg

Step 21

Go to Layer>New Layer Fill>Gradient. Use Radial for the Style. For the colors use #ddc396 and #2f1e00. Change the Blend mode to Color Dodge.

we_s21.jpg

Step 22

Here I used another image from Stock.Xchng, image. Just place it on top of all layers and change the Blend Mode to Overlay.

we_s22.jpg

Step 23

Now let's make some adjustments. First, lets darken our Magneto dude a bit more. Select the Burn Tool(S) and burn the back of the guy. After that, change the Blend Mode of the "ripples" layer to Soft Light. You can delete some parts of the clouds as well.

we_s23.jpg

Step 24

Create a new folder, beneath the "dude" layer. Name the group "power" and change the Blend Mode to Color Dodge. After that, create a new layer inside of this group. Then using the Brush Tool with white color, create some lights coming from the hands of the guy. Tip: use a regular brush with 0% for the hardness.

After that you create another layer. Use some brushes to add more effects. I used some abstract brushes from Free Photoshop Brushes at Brusheezy!. Then add a Pink Outer Glow Layer Style.

we_s24.jpg

Step 25

Import the truck image, you can download it at image. Then with the Magic Wand Tool(W) select and delete the background of the photo. Leave just the truck. After that go to Edit>Transform>Flip Horizontal. Move the truck to the side of the road.

we_s25.jpg

Step 26

Go to Image>Adjustments>Curves and make the truck a bit darker. After that, using the Rectangular Marquee Tool(M), create a rectangular selection a bit bigger than the truck. Then go to Filter>Blur>Radial Blur. For the settings use Amount 2, Method use Spin, and set Best Quality. Next go to Filter>Blur>Motion Blur. Then use -75 degrees for the angle and 3 pixels for the Distance.

we_s26.jpg

Step 27

Now we will create the truck's shadow. To do that select the Truck's layer, click with the right button of the mouse and choose Select Pixels. Then create a new layer and fill it with black. Put this layer beneath the truck layer and go to Edit>Transform>Distort. Distort the shadow to make it look more real. Then go to Filter>Blur>Gaussian Blur. Change the Opacity of this layer to 60%.

we_s27.jpg

Step 28

Group the truck and the shadow layer and rename it to "truck." Then organize your folders in the Layers Palette.

we_s28.jpg

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
kural ihlali yapıyorsun arkadaşım. bakınız forum kuralları madde 29 der ki;
Forum dili Türkçedir. Forumda Türkçe kelimeler kullanmaya ve Türkçeyi hatasız kullanmaya özen gösteriniz. Kısa mesaj ve Msn dili diye tabir edilen kısaltmalar (Örnek: Slm, nbr, ok, bye) kullanmayınız. Türkçe olmayan harfler (W, Q, X gibi) kullanarak kelime türetmeyiniz (yaw bisi soylücam, niye şöle komiq bi awatar yüklemiyon). İstisna olan durumlar : Anadili Türkçe olmayanlar veya Türk kökenli olup yabancı bir ülkede doğanlar.
https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84 forum kurallarını okumanızı tavsiye ederim. saygılar

BigBoss32

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zzenix.com
Özür dilerim ama kaynak yabancı bir site. Yani türk forumlarının kurallarını okuyup ona göre yapamaz ki resimlerini :D

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr

BigBoss32

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zzenix.com
Kesin avatar koycam. Benim konuyu açan olduğum gözükmüyor.

Özür dilerim kurallara aykırı olduğum için. Bir daha yapmamaya çalışırım.

Birde onu bunu bırakın da nasıl paylaşım değerlendirin...

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
Onu bunu bırakın derken yani form kurallarını bırakalım sizin paylaşımınızı değerlendirelim.

Peki değerlendirelim: Anlatım türkçe olmadığından dolayı yeni başlayan insanlar için yararlı olmayabilir.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Arkadaşlarıma üzülerek katılıyorum yalnız sayın üyeler forumumuzda mümkün olduğunca uyarı yapmadan mesajı moderatöre bildir butonunu kullanarak daha faydalı olursunuz!

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Uygun görülmeyen mesajlar moderratöre bildiriliyor zaten.
Ama uye de sebebini sorunca onuda bilgilendirmek gerekiyor

BigBoss32

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zzenix.com
Herkesten özür diliyorum. Bir daha ingilizce birşey paylaşırsam iki olsun. Haşa elimi sürmem daha.

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Ingilizce kaynaklar ya da yazilar paylasilmayacak diye bir sey yok, "forum kurallari Turkcedir" de ki amacimiz Turkceyi yerinde ve anlamli kullanmaktir, yari Ingilizce yari Turkce yazilan yazilar yorumlar vs. forum kurallarina aykiri... Ama bu Ingilizce paylasimlar yapilmayacak anlaminda degil tabi ki...
Fakat konu yanlis yerde, ben sizin icin bu seferlik tasiyorum ama lufen bir daha ki sefere daha dikkatli olun..
Arkadasi uyaran diger kullanicilar lutfen mumkun oldugunca hatali konulari ya da mesajlari moderatore bildir butonunu kullanmaya calisin, bizlerin burada olma amaci bu tip konulara aninda mudahele etmek ve duzeltmektir, siz de bu konuda bize yardimci olmak istiyorsaniz lutfen konu icerisinde uyarmak yerine moderatore bildirin, en buyuk yardimi bize bu sekilde yapmis olursunuz... Tesekkurler

kurtsalih

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.edessa.bz.tc
paylaşım güzel, anlatım yok. yani ingilizcesi olmayan hiç bir şey anlayamaz. emeğine sağlık yinede..

Bay.KLANSIZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Keşke diğer dostların yaptığı gibi dili türkçeye herhangi bir programla çevirseydiniz ve öyle gönderseydiniz..

Çalışmaya gelince o kadar çok beğendim ki kendim çevireceğim.

caddy41

🌱Yeni Üye🌱
Keşke diğer dostların yaptığı gibi dili türkçeye herhangi bir programla çevirseydiniz ve öyle gönderseydiniz..

Çalışmaya gelince o kadar çok beğendim ki kendim çevireceğim.

Paylasan Arkadasa Tskler.. Cevrim Yapıcak olan Arkadasa Sesleniyorum !
Lütfen ama Lütfen Paylaş Bizimle :sadsmile: Çok hosuma Gitti Bu çalışma...

33TURGAY33

🌱Yeni Üye🌱
tebrik ederim güzel paylaşım
ama paylaşım için yorum neden yok anlamak zor
koyan arkadaşda eminim bu kadar eleştiriden sonra pişman olmuştur
hocam aldırma paylaşımın güzel

charonimo

🌱Yeni Üye🌱
Kardeş sağlam kopyalamıssında:D bizim gibi yyeni yeler bunu zor çözer türkçe olsa süper olurdu yinede bilgi olsun diye koymuşsun saolsaın.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Çok güzel gerçekten ama denildiği gibi biraz güçlük çekilebilir anlamakta...
Teşekkürler

mehmet_xx

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.parnuhkoyu.azbuz.com
Adım 1

Yeni bir belge açın. Ben 800x600px kullanılır. Internet üzerinde bir yol fotoğrafı bakın. Bir Burada indirilebilir kullanılır. Indirdikten sonra, belgenize fotoğrafı yer.

we_s1.jpg

Adım 2

Şimdi bir kişinin fotoğrafını gerekir. Benim burada bulunabilir kullanılır. Bir kere fotoğraf varsa, o zaman arka plan adam ayıklayın. Pen Tool (P) kullanarak aşağıdaki resim gibi bir yol oluşturun. Sonra Yollar Palet gidin ve o yolun bir seçim oluşturun. Sonra Layer> Layer Mask> Reveal Selection. Son olarak, bu katmanı "adlı dostum."

we_s2.jpg

Adım 3

Edit> Transform> Scale ve adamın boyutunu azaltır. Sonra Edit> Transform> Flip Horizontal. Biz ışık yönüne uygun olarak yapmak.

we_s3.jpg

Adım 4

Görüntü git> Ayarlar> Curves. Fikir burada bu yüzden arka plan ile daha iyi uyacak biraz adam karartmak etmektir. Bir referans olarak aşağıdaki görüntüyü kullanın.
we_s4.jpg

Adım 5

Holding Cmd / "dude maskesini başparmak üzerinde Ctrl tıklayın" katmanı. Bu adam bir çadır seçimi oluşturur. Bundan sonra yeni bir katman oluşturun. "Gölge" olarak yeniden adlandırın ve siyah ile doldurun. Sonra Edit> Transform> Distort ve perspektifte gölge yapmak noktalar taşıyın. Filter olan son şey burada> Blur> Gaussian Blur.

Adım 6

Elips Aracı (U) tut. Seçin Yollar Shape Layer yerine. Aşağıdaki gibi bir görüntü Circle oluşturun. Sonra Doğrudan Seçim Aracı (A) kapmak ve çemberin altına ayarlayın.

Adım 7

Yeni bir katman oluşturun. "Bulutlar onu yeniden adlandırın." Sonra Filter> Render> Clouds. Alt ederken, Clouds tıklayın tutarak. Sonra Yol's Palet gidin ve yolu ve maske katmanı bir seçim oluşturun.

Kadar sadece sağ bulutlar var İpucu: Siz Render> Clouds kullanıyor olacaktır, büyük olasılıkla birkaç kez filtre uygulamak gerekir. Onunla ışık ve karanlık alanlarda iyi bir konumda kadar çalışmaya devam.

Adım 8

Filter> sıvılaştırmak. Sıvılaştırmak Dialog Box Bloat Tool (B) seçin. O zaman ayarları kullanın: Fırça Boyutu 550, Brush Density 100, Brush Pressure 100, Brush Rate 60, ve Türbülanslı Jitter 75.

Sonra göster Backdrop seçeneği seçin. Sizin bulutlar ve arka plan görmenizi sağlar. Bu doğru yerde Bloat Aracı kullanmak için gerekli olacaktır. Tıklayın birkaç kez ve Show Backdrop kaldırın. O zaman ve doğru yerde kez daha tekrarlıyorum edebilecektir etkisini göreceksiniz.

Adım 9

Soft Light Blend Mode bulut tabakasının değiştirin. Sonra başka bir katman oluşturun ve Bulutlar 2 "olarak yeniden adlandırın" ve tekrar Adımlar 7 ve 8. Biz daha çalkantılı yapmak için başka bir bulut gerekir. Fakat bu kez, çarpın Blend Modu kullanın.

Bundan sonra, başka bir katman oluşturun. Bulutları 3 "ve tekrar Adımlar 7 yeniden adlandırın ve 8. Blend Mode için bu katmanı kullanmak Color Dodge için. Son şey burada Eraser Tool (E) ile bazı kısımları silin. Bu katman bulutlar için vurgular vermek için kullanılır.

Adım 10

Grup "Bulutlar 3" katman ve Layer> Layer Mask> Reveal All. Bundan sonra, bir siyah renk vermek, Fırça Aracı (B) seçin ve maskesi yere yakın bulutlar bazı parçalar.

Adım 11

Seçin "Clouds" katman ve Filter> Sharpen> Sharpen More. Daha sonra Clouds 2 ve 3 kat bu Sharpen filtresi tekrarlayın.

Adım 12

Yeni bir katman oluşturun. Dizini altına "Glow için." Beyaz ile doldurun ve Yol Palet gidin. Bulutlar yolu olarak biz Adım 9 did içinde bir seçim oluşturun. Sonra maske katmanı.

Daha sonra Layer> Layer Style> Outer Glow. Varsayılan ayarları kullanın. Sonra Layer> Layer Style> Layer oluşturun. Bu komutu Dış Glow başka bir tabaka oluşturur. Sen beyaz tabaka silebilir ve sadece Dış Glow tabaka bırakın.

Adım 13

Bir klasör olarak adlandırılan "Işıklar oluşturun." Bu klasöre "Glow" katmanı taşıyın. Sonraki "Glow" katmanı seçin. Sonra Layer> Layer Mask> Reveal All. Sonra, Fırça Aracı renk siyah seçin ve kızdırma maskeleme başlar. Sadece özet gerekir, ancak ortada bazı parlak noktalar güzel bir sonuç verecektir.

Adım 14

Bulutlar grubu altında yeni bir katman oluşturun. Oval Marquee Tool Aşağıdaki görüntü gibi bir seçim oluşturmak kullanma. Siyah ve kullanımı% 40 Saydamlık ile katmanı doldurun.

Adım 15

Layer> Layer Mask> Reveal All. Sonra seçin Gradient Tool (G) ve siyah beyaz bir gradient kullanın. Sonra maske katmanı aşağıdaki görüntü gibi.

Adım 16

Çift katman ve Layer> Layer Mask> uygulayın. Sonra Edit> Transform> Distort. Tekrar bu katmana adamın gölgesi did için aynı şey. Grup bu iki katman ve Gölgeler "için grup yeniden adlandırın."

Adım 17

Yol fotoğrafı yukarıda yeni bir katman sağ oluşturun. Filter> Render> Clouds. Sonra Filter> Distort> ZigZag. Kullanım 100 Miktarı ve 5 için Ridges için. Stil kullanımı Pond Ripples için.

Adım 18

Şimdi Edit> Transform> Distort. Kadar doğru perspektif olsun Katmanı bozun. Bundan sonra, Yerleşimi için Blend Mode değiştirin. Yine, biz Render Clouds kullanıyorsanız, sonuçları bu yüzden bazı kısımları silmek için daha gerçekçi yapmak gerekebilir değişebilir.

Adım 19

Aşağıdaki görüntü gibi bir Oval Seçim oluşturun. Sonra siyah doldurun. Bundan sonra, başka bir Oval Seçim oluşturmak ama daha küçük. Sonra tabakasının kısmını silin. Magic Wand Tool (W) ile tabakasının siyah bölümünü seçin.

Adım 20

Yolun katmanı çoğaltın ve seçin. O hala Adım 19 dan Marquee Seçim emin olun. Sonra Layer> Layer Mask> Reveal Selection. Sen Adım 19 veya siyah elips katmanı silebilirsiniz sadece sakla.

Layer> Layer Styles git> Bevel and Emboss. Bu dalgalanma etkisi oluşturmak için başka bir yoludur. Siz de çekilin kullanabilirsiniz.

Adım 21

Layer> New Layer Fill> Gradient. Kullanım Radyal Stil. Renkleri için # ddc396 ve # 2f1e00 kullanın. Renk Dodge için Blend modu değiştirin.

Adım 22

Burada Stock.XCHNG, görüntü başka bir görüntü kullanmıştır. Sadece tüm katmanları üzerine yerleştirin ve Yerleşimi için Blend Mode değiştirin.

Adım 23

Şimdi bazı ayarlamalar yapalım. İlk olarak, biraz daha bizim Magneto dude karartmak sağlar. Seçin Burn Tool (S) ve adam geri yanmak. Bundan sonra, Soft Light "katmanı Blend Mode" dalgaların değiştirin. Siz de bulutların bazı bölümleri silebilirsiniz.

Adım 24

, "Dostum" katmanı altında yeni bir klasör oluşturun. Adı grup "güç" ve değişim Blend Mode Color Dodge için. Bundan sonra, bu grubun içinde yeni bir katman oluşturun. Sonra beyaz renk ile, bazı ışıkları adamın elinden gelen oluşturmak Fırça Aracını kullanarak. İpucu: sertlik için% 0 ile düzenli bir fırça kullanın.

Bundan sonra başka bir katman oluşturun. Bazı fırçalar kullanın daha efektler eklemek için. Ben Brusheezy Ücretsiz Photoshop Brushes bazı soyut fırçalar kullanılamaz. Sonra bir Pink Dış Glow Layer Style ekleyin.

Adım 25

İthalat kamyon resim, görüntü de indirebilirsiniz. Sonra ile Magic Wand Tool (W) seçin ve fotoğrafın arka planı silin. Sadece kamyon bırak. Daha sonra Edit> Transform> Flip Horizontal. Yolun kenarına kamyon taşıyın.

Adım 26

Görüntü git> Ayarlar> Curves ve kamyon biraz daha koyu yapmak. Bundan sonra, Rectangular Marquee Tool (M) kullanarak dikdörtgen bir seçim biraz kamyon daha büyük oluşturun. Sonra Filter> Blur> Radial Blur. Ayarları için Miktarı 2 kullanım yöntemi kullanmak Spin ve En İyi Kalite ayarlayın. Sonraki Filter> Blur> Motion Blur. Sonra açısı ve Mesafe için 3 piksel -75 derece kullanın.

Adım 27

Şimdi kamyonun gölge oluşturacaktır. Bu farenin sağ tuşu ile tıklayın Kamyon's katmanı seçin ve Seç Piksel seçim yapmak için. Sonra yeni bir katman oluşturun ve siyah ile doldurun. Kamyon katmanı altında bu katmanı koyun ve Edit> Transform> Distort. Gölge bozun daha gerçek görünmesi için. Sonra Filter> Blur> Gaussian Blur. % 60 bu tabakanın Saydamlık değiştirin.

Adım 28

Grup kamyon ve gölge katman ve "kamyon yeniden adlandırın." Ardından Layers Paleti klasörlerinizin düzenleyebilirsiniz.

Bitmiş Hali...

we_s27.jpg

Türkçeleştirme By_Mehmet_Xx