Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'deki Yazıyı Plotterde Kesmek

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar Herkese Selamlar, Saygılar,
Benim şöyle bir sorunum var : Corel'de yazımı yazıyorum > Export'luyurum > Flexi'de açıyorum, buraya kadar sorun yok, yalnız Flexi'den plottere gönderirken yazıyı iki sefer üst üste kesiyor, yazıyı ungroup yaptığım zaman yazı katmanlara ayrılıyor, demek istediğim, yazıyı bir bütün olarak, tek parça olarak plottere göndermek istiyorum, yani plotter yazıları bir sefer kessin, teşekkür ediyorum.

Benzer konular

develiden

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Selam.
Bendede aynı sorun oluyor,Corelden graphtech ,e aktarma yapınca çift çiziyor.
Şimdilik sorunumu şöyle çözdüm.Belki sanada yardımı olur.Corelden aktardığın yazıyı kesim proğramında üstüne sol click tıklıyorumseçiyorum delete yapıyorum .alttan ikinci yazı geliyor .Onu yazdırıyorum.Yani anlıyacağımız mesele ,aktarım sırasında üst üste iki yazı oluyor iyice bir kontrol edersen üst katmanı silerek.Oluyor.Bu kesin bir çözüm değil belki bir arkadaş bizlere yardımcı olur.Bekliyeceğiz.Başlık atılmış sayende,saygılar.

develiden

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Selam ,sorunumuzu şimdilik bir kısmını çözdüm ,benide bayağı bocalattı bu mesele.Yapacağımız iş bütün yazıların ve daire,kare ne çizerseniz çizin dış hat çizgilerini kaldımanız gerekiyor . Örnek Bir daire çizdiğimiz zaman diş hattı iptal etmemiz gerekiyor.İçinide her hangi bir renkle kaplarsak dairemiz gözükmüş oluyor. Bir de kontur atmayı deneyeceğim, çözümü bulunca sana haber verririm,Ayrıca convertlemeişlemlerikarıştıryor uzak durmak iyi şimdilik.bu dediğim şekli kopyala yapıştır bile oluyor.exportsuz bir deneyin derim.saygılar.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Uğraş ve çözümünüz için çok teşekkür ediyorum, Corel'de iken yazıların dış hat çizgileri silinemez mi?, yada yazıyı kontursuz yazamaz mıyız, öyle bir ayar Corel'de var mı?, tekrar teşekkür ediyorum.

develiden

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Selam .Bu meseleyi kökünden söktüm.Ben bu sorun yüzünden corel Draw ,ı kullanamıyordum.Kesim programında da her istediğimi yapamıyordum.Artık bu Sorun sitemizde çözülmüş olacak inşallah.Okuyan her arkadaşa faydalı olması dileği ile aşağıya açıklama yapıyorum.
1-Corel draw açılıyor-kesim programıda açık oluyor.
2-bir (a) harfi yazıyoruz örnek olarak.
3- ( a) harfinin içini görmemiz için her hangi renkle dolduruyoruz.diş hat çizgisini iptal ediyoruz.Burda bizim dikkat etmemiz gereken tek şey dış hat çizgisiz çalışmaktır.Bunu unutmayalım.
4-sonra yazıyı convertleyip kopyala yapıştır yolu ile sorunsuz olarak kesim programına aktarıyoruz.
5-gelelim bu ( a) harfine bir kontür atmaya.
1-(a) harfi elimizde diş hattı kaldırılkış ve içi gözükmesi için bir reng ile boyanmış durum da.
2-(a) harfini covertliyoruz.
3-kaç kontor istiyorsak kontorleri atıyoruz.(harf seçili halde iken burası önemli ,kontor attıktan sonra seçili durumdan çıkmadan hemen yukarı menüye gidip veya (ctrl+k) yapıp ayırma işlemini yapıyoruz.
4-işlem tamam isteyen kopyala yapıştır yapabilir artık.Çift çizgi sorunu olmayacaktır.
saygılar.
NOT=yukarda yazdıklarım geçersizdir.

develiden

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bir açıklama daha yapayım.Örnek olarak kare,daire ,üçgen gibi şekillerde convertleme gerekmiyor.Sadece dış hatları yok edip kontür atıyor ve ctrl+k yapıp kopyala yapışıt veya export yapıyorsunuz.

develiden

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yazılar dış hatsız yazılıyor bunu sitemizde bir arkadaş açıklamıştı.İyi bir arama yaparsan bulursun.Ben öğrenmiştim ama unuttum.Eğer bulamazsan haber yaz ararım bulurum .

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Selam .Bu meseleyi kökünden söktüm.Ben bu sorun yüzünden corel Draw ,ı kullanamıyordum.Kesim programında da her istediğimi yapamıyordum.Artık bu Sorun sitemizde çözülmüş olacak inşallah.Okuyan her arkadaşa faydalı olması dileği ile aşağıya açıklama yapıyorum.
1-Corel draw açılıyor-kesim programıda açık oluyor.
2-bir (a) harfi yazıyoruz örnek olarak.
3- ( a) harfinin içini görmemiz için her hangi renkle dolduruyoruz.diş hat çizgisini iptal ediyoruz.Burda bizim dikkat etmemiz gereken tek şey dış hat çizgisiz çalışmaktır.Bunu unutmayalım.
4-sonra yazıyı convertleyip kopyala yapıştır yolu ile sorunsuz olarak kesim programına aktarıyoruz.
5-gelelim bu ( a) harfine bir kontür atmaya.
1-(a) harfi elimizde diş hattı kaldırılkış ve içi gözükmesi için bir reng ile boyanmış durum da.
2-(a) harfini covertliyoruz.
3-kaç kontor istiyorsak kontorleri atıyoruz.(harf seçili halde iken burası önemli ,kontor attıktan sonra seçili durumdan çıkmadan hemen yukarı menüye gidip veya (ctrl+k) yapıp ayırma işlemini yapıyoruz.
4-işlem tamam isteyen kopyala yapıştır yapabilir artık.Çift çizgi sorunu olmayacaktır.
saygılar.
NOT=yukarda yazdıklarım geçersizdir.

Nasıl yani ? ? ?

Bir açıklama daha yapayım.Örnek olarak kare,daire ,üçgen gibi şekillerde convertleme gerekmiyor.Sadece dış hatları yok edip kontür atıyor ve ctrl+k yapıp kopyala yapışıt veya export yapıyorsunuz.

Yazılar dış hatsız yazılıyor bunu sitemizde bir arkadaş açıklamıştı.İyi bir arama yaparsan bulursun.Ben öğrenmiştim ama unuttum.Eğer bulamazsan haber yaz ararım bulurum .

Yazmış olduğunuz mesajların üstünde bir ders linki verdim. Ona hiç baktınız mı acaba? Anlatmaya çalıştığınız şey orada anlatılmış olabilir mi???

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Nasıl yani ? ? ?

Yazmış olduğunuz mesajların üstünde bir ders linki verdim. Ona hiç baktınız mı acaba? Anlatmaya çalıştığınız şey orada anlatılmış olabilir mi???

Yap bir hayır tut bacağından ayır Özgül. :D:D

grafiger45

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım corelde renk paletinin üzerinde peyaz alan vardır orada sağ tıkla renk ver kesime gir tek seferde keser

develiden

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sizin dersiniz güzel çok beğendim.Teşeekkürler ederiz.Ama ne varki biz acemiyiz.Burdaki sorunumuz çift kesim olduğu için konuyu başka açıdan çözmeye çalıştık amasiz başlığınıza bir ekleme yaparsanız.çift çizgi sorunu diye ,yani yeni arkadaşların anlıyacağı şekilde biraz daha detaylı başlık olsa çok şahane olurdu.Yinede teşekkür ediyoruz emeklerinize ,saygılar.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar yanıtlarınız için çok teşekkür ediyorum, yazıları okudum, şimdi uygulamaya geçeceğiz.

Son düzenleme:

ayhan025

🌱Yeni Üye🌱
yazmış olduğunuz metni kesime gönderirken metnin tamamını seçip renk gurubunun en üstündeki x işaretine sağ tıklayıp kesime ondan sonra gönderiniz sorununuz çözülecektir