Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
1,139
Tepkime puanı
35
Yaş
51
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Sevgili meslektaşlarım, merhaba!

İş ilanlarına basvururken kriterleriniz neler bizlerle paylaşırmısınız?


  • İş ararken nelere dikkat ediyorsunuz?
  • İş bulamakta zorlanıyor musunuz?
  • Kaçıncı başvurdugunuz yere kabul ediliyorsunuz ya da birçok alternatif arasından seçim yapabilme şansınız oluyor mu?
  • Bu ve buna benzer soruları cevapları mısınız ya da iş bulma tecrülerimizi yazarak iş arayan arkdaşlara yardımcı olur musunuz?
  • İlginç, komik veya gerçek dışı buldugunuz iş ilanlarını bu alana ekler misiniz?
 
Son düzenleme:

Benzer konular

muzip38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
14 Ağu 2007
Mesajlar
140
Tepkime puanı
0
walla iyiki açtın bu konuyu nüket abla
ben yeni mezunum 1 yıla yakın tecrübem var diyorum CV ni bırak diyorlar bırakıyorum gazete ilanlarına bakıyorum interneti talan ediyorum bulduğuma gidiyorum sizce doğrumu nasıl daha kolay iş bulabilirim herkes biz size döneriz diyor bir buçuk ay oldu dönenyok stajyerliğede razıyım o yüzden ilanlara bakmadan nerde grafiker görsem bana kapısı çalsam olurmu sizce
iş bulmama ve bulmamıza yardımcı sihirli cümleleriniz var mı?
 

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
1,139
Tepkime puanı
35
Yaş
51
Web sitesi
www.hotali.com.tr
muzip38,
Bende bu sorunun çözümünü bilmiyorum...
Bakıyorum. Herkez iş arıyor... birçok yerde eleman... Bu konu hakkında yorum yapmak isteyen bile yok gibi gözüküyor...Belkide sorunumuz yok ben abarttım:)
 

dimplecik

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
7 Şub 2008
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Merhaba iş zor bulunuyo hatta bulunması artık bana imkansız gibi geliyo evet iş var yok değil ancak iş verenler en başta verdikleri sözü tutmuyorlar ve bir zaman sonra calısma hevesi de kırılıyor ınsanın en rahatsız olduğum piyasa kötü evet ama işe alınırken değilde alındıktan sonra para alamıyoruz bedava iş yapıyoruz şeklindeki açıklamalar bırakın o zaman bu işleri de para kazanan yapsın.....
 

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
4,184
Tepkime puanı
132
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
İş bulurken çok büyük sıkıntılar yaşamadım ben hiç. (Şans gibi görünmesin yine de) Genellikle ücretimi alırken çok sıkıntı yaşıyorum. Bu beni zor durumda bırakıyor. İş başvurusu yaparken dikkate aldığım kriterler her geçen gün değişiyor. Daha doğrusu hep yeni bir şey ekleniyor. Şu anda en çok ön planda olan şeyler mekanın görünüşü mobilyaların lüx oluşu değil temizliği. İşlerine olan saygılarının göstergesi olarak görüyorum bunu. Konuşurkenki ukalalık dereceleri yüksekliğine orantılı şekilde eksi puan aldırırken; İş yerlerini fazla övmüyor olmaları benim için büyük artıdır. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz misali" kimlere ne iş yaptıkları. Bir de çalışırken bile ilanlara her zaman bakarım. Bazı yerler çok sık eleman arar. Derim "burada bir şey var. Biri uyumsuzluktan ayrıldı diyelim, öbürü yeteneksiz çıktı, haydi birinin özel nedenleri var...e herkes mi problemli bu kadar sık eleman arıyorlar?" diye düşünürüm. Asla oralara başvurmam. İlginç gelecek ama çaycı var mı diye bile bakıyorum. Bana çay getirsin diye değil. Sorun değil, ben alırım çayımı. Ancak bu bile ciddiyet göstergesi sanki. Ve bir de mali durum göstergesi. İşletmelerin çoğu biz aile gibiyiz ayağına yatıp herkese her işi yaptırmaya kalkıyorlar. Tasarruf ediyorlar!!! Bir de tutarsızlık var mı diye çok dikkat ederim. Tabi bu tutarsızlık göstergesi şeyler duruma göre değişiyor.
 

zeynelata

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.zeynelozturk.net
ilk basta neler yapabıldıgımı yada bı yere gırdıgımde neler verebılcegımı belırledım. internette o kadar dolanıyorum gezıyorum o kadar ilanınn ıcınden 1 tane cıkıyor gorusuyorum yuzdeye vurunce %85 gerı donuyolar :emo1:
 

SabotAAjj34

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
17 Haz 2007
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Bütün yazılanları okumadım konuyla alakalı ilk yazanın yazısını okudum :) bu iş bulma yada bulamama ile ilgili tek sorun bence işverenler....
Çünkü sürekli az paraya çok iş isterler. Bazı kişiler sırf kursa gider ve grafikerim diye ortalıkta gezinirya işte işvverenlerde onlara iş verir ucuz diye :) Gel görki istediği verimi alamaz.Defalarca dener ama olumsuz. Hiçbizamanda akıllanmazlar. 6 Yıldır grafik hayatındayım. Ofset - flekso - dijital - kumaş - emprime - serigraf - web grafikerliği - kumaş bez etiket - vs. çok sektör gezdim hepsini denedim ve öğrendim. Çok şükür hiç kovulmadım. Ve hepsinden fazlasıyla çok şey öğrendim.Bu bilgim dahilinde işsiz kalmıyorum ve iş seçiyorum. Heryere girmiyorum görüşmeye bile gitmiyorum. Telde adres alırken karşı tarafın ne nasıl biyer olduğunu anlayıp gitmiyorum. İş çok işini layıkıyla grafiker yok.Artık işverenler ilan vermiyorlar. Tavsiye üzerine grafiker alıyorlar.Bu yüzden herkeze tavsiyem FAZLASIYLA REFERANS VE ÇEVRE YAPIN. İş bulamıyorum demeyeceksiniz bırakın iş sizi bulsun. Eğe iş sizi bulmuyorsa, biraz daha emek sarfedeceksiniz ve o konuma geleceksiniz.Buradaki ilanlara bakıyorum ve bildiklerini yazan arkadaşlara bakıyorum inanın hepsi o işe girebilecek insanlar. O işide layıkıyla yaparlar eminim. Ama işveren bunu bilemez. Çünkü birkaç kişi işe almıştır. Photo free corel biliyorum diyenlerin fosss çıktığını biliyodur. Çok darbe yemiştir biliyorum iyiyim diyenlerden oyüzden korkulu temkinli yaklaşır. ama bi arkadaşı çevresinden biri filanca bu işi biliyo derse tereddütsüz işe alır güvenim bana herşeyden önce 1. ÇEVRE EDİNMEK 3. REFERANS gerisini unutun. Çünkü herşey bunların içinde. Örneğin referans alabilmek için iyi gir grafiker iyi bir iş yapabilirliliğiniz olması lazım. Çevre edinmek için ise sağlam bir grafiker ve her yaptığınız işten yüzünüzün akıyla çıkmanız lazım. Tam 3 yıl çok az parayla gerektiğinde bedavaya çok insana çok iş yaptım. ama yıllar geçmesine rağmen hala beni insanlara tavsiye eidyorlar.Ben kendimi hala yetersiz bulmama rağmen benim hakkımda söylenenlerden biri şu 10 NUMARA GRAFİKER SENİN İŞLERİNİ GÖZÜ KAPALI BİKAÇ SAATTE YAPAR. Arayanlar Ahmet beylemi görüşüyorum sizi filanca bey - bayan önerdi falan filan. Bunu duymak nekadar güzel bişeydir değilmi? Siz siz olun bu iki kelimeyi kavrayın. 1. ÇEVRE 2. REFERANS. Zamanında bu çevremden birileri GRAFİKERLER.NET'e beni üye yaptı ve moderatör olmamı istedi. Keşke olsaydım. Bukadar hevesli istekli grafikerliği gerçekten isteyen insanların olabileceğini hiç tahmin etmiyorum.

Herkese iyi çalışmalar, saygılar , sevgiler.
HİÇBİRZAMAN HİÇBİRŞEYDEN VAZGEÇMEYİN.
ELDE EDEBİLMEK İÇİN ÖLENE KADAR SAVAŞIN.
ÖNCE İSTEK SONRA PLAN SONRA UYGULAMA EN SON BAŞARI.
HERZAMAN GÜZEL ŞEYLERİ BAŞARABİLMEK İÇİN UĞRAŞMAK VE ŞÜKRETMEK GEREKLİDİR.
KENDİMİZE, yeterince çabalıyomuyum, yeterince uğraşıyomuyum, yeterince araştırıyormuyum. sorularını soralım ve işimize bakalım.
 

keslersdt

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
20 Mar 2008
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.keslersdt.org
önemli olan ne kadar bildiğiniz hedefiniz nerde olmak istediğiniz

arkadaşlar yazılarınız tek tek okudum direk konuya dalmak istemedim ben on yıldır bu işin içindeyim lisesini ve üniversitesini dahi bitirdim bu sektörle alakalı hemen hemen yapmadğım kısmı kalmadı sırf kendimi geliştirmek adına herşeye katlandım şimdi ise gerçekten aranan kişi oldum ama ben çalışmanın yanı sıra çevreme ne kadar iyi tasarım yaptığımı o sektörü tasarımda nasıl yansıttığımı yaptığım tasarımlarla gösterdim ve şu an belki bir yerim yok ama aranan kişi olmak güzel belli bir yerim olmaması üzerine arayan ajanslar da çok ama seçicilik önemli gelelim fiyat konusuna 600 - 700 lerde maaş verenleri görüyorum eyer bu işi biliyorum diyorsanız 700 e ben yataktan kalkmam derim bu işin hakkı değil çünki bu işe ilk başladığımda en kötü grafiker 2000 lerde alıyordu kurslar açıldıkca bu işi yapmaya başlayan çoğaldıkca fiyatlarda düştü neden çünki artık her evde bilgisayar var bundan bi on sene önce kaç kişide bilgisyar vardı.

birde son diyeceğim gireceğiniz yeri çok iyi araştırın çok yer maaş vermiyor ben buna kızaraktan kendi işimi yapmaya başladım herkese hayatında başarılar umarım herkez hayalindeki güzel yerlere sahip olur...
 

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
6 Haz 2009
Mesajlar
316
Tepkime puanı
9
Merhaba ben bir iş veren olarak web grafik tasarımcı bulamıyorum.Uzun suredir ilanlar veriyorum randevuya devat ediyorum ama basvuranların yuzden 90 ı gorusmeye gelmiyorlar.Herhalde grafik tasarımcılarda genel bir problem var diye dusunmeye basladım.Yada bu ulkede kimsenin ise ihtiyacı kalmamıs..
Neyse buraya yazıyorum belki aradıgım ozelliklere uygun birini burda bulabilirim..

Web Grafik Tasarımcı

İş Tanımı:

Geliştirme ekibi ile bütünlük içerisinde çalışabilecek, online ve basılı projelerimizin tasarımlarını yapmak üzere çalışma arkadaşları aramaktayız.

Pozisyonun Gerektirdiği Kişisel Özellikler:

Güncel gelişmeleri takip eden, yenilikçi,yaratıcı,yetenekli özelliklere sahip olmalı,

Grafik tasarım alanında tercihan ajans tecrübesine sahip olmalı,

Özellikle web arayüz ve kurumsal kimlik tasarım üzerine çalışmış olmalı,

Photoshop, fireworks gibi tasarım araçlarına hakim olmalı.

Çok iyi derecere CSS / HTML bilgisi olmalı,

Flash konusunda tecrübeli olmalı,

Not : Ofisimiz Büyükçekmece dedir.Ulaşım problemi yaşayacak olanların başvurmaması rica olunur..

Ayrıca web programcıda arıyorum..

Web Tasarımcı Php Uzmanı

İş Tanımı:
Web tasarımı ve uygulamaları uzerinde calısma ve halihazırda var olan yonetim icerik sistemimizi gelistirme yapacak web programcı arıyoruz..

Pozisyonun Gerektirdiği Kişisel Özellikler:
Web programlama konusunda tecrübe sahibi,
• XHTML, CSS, uygulama geliştirme konularında tecrübeli,
• İyi derecede PHP bilen ( CodeIgneter framework bilmesi tercih sebebidir ),
• Java script konusunda tecrubeli (jQuery framework bilmesi tercih sebebidir),
• Tercihan Action Script bilen,
• Magazacılık ve kontrol panel uygulamaları gelistirmis,
• Konusunda en az 2 yıl tecrübeli ve geçmiş çalışmalarından profesyonel web tasarımı örnekleri içeren güçlü bir portföy sunabilen,
• İngilizce bilen.

Web programcı arıyoruz.

not:Yerimiz Büyükçekmecededir.Ulaşım konusunda problem yasayacak arkadasların basvurmaması rica olunur.

Öncelikle işe ihtiyacı olan yüzlerce insan var. Bu yüzlercenin içinden sadece 1 tanesiyim ben ve bir çoğunun adına belirtmek isterim ki, ya grafiker aramalısınız, yada web tasarımcı... Web Grafik Tasarımcı derseniz bir çok insan zaten ilanınıza başvuramaz. "Çok iyi derecere CSS / HTML bilgisi olmalı", "Flash konusunda tecrübeli olmalı" gibi belirtmeler yaptığınız için şimdiden bana verdiğiniz mail adresine cv göndermeye bile çekindim açıkçası........ Dediğim gibi ya web tasarımcı aramalısınız yada grafiker.. 2 işi aynı kişiye yaptırmak istediğinizden dolayı gelmiyor olabilirler.. Bu şu örneğe benzer: " Evinize gelen badana-boyacıya elektrik işerinizi yaptırmak"

Ve ben sırf bu sebeplerden dolayı mesleğimi yapamıyorum.
 

seker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
48
Tepkime puanı
1
artık grafikerlik öldü arkadaşlar nedeni bir şirket ilan verirken grafiker ve webden anlayan yanı ikisni bir istyor ama verdiği ücret aynı yüksek bile vermiyorlar ve ayrıca telefonlar abakmak da dahil bizim iş öldü ben 6 yıllık grafikerim iş yok var ama uymuyor çünkü şartlar cok az .Ankarada yaşıyorum ve ostime toplandı matbaala ajanslar oraya gitmek uzak serviste vermiyorlar ..evde iş yapıyorsun anlaştığın paranı alamıyosun o da öle kalıyor ..ve ben web tasarımdan da anlıyorum proğramlarınıda biliyorum ama iki kişinin yaptığı işi iki ayrı meslek dalını 1 kişiden istyorlar ve maaşı düşük zaten beyın olarak yorucu bir iş ben 1 senedir iş arıyorum bu şekilde olduğu içinde extra başka meslek dalına yönelmeye calıyorum en azından kafam sağlığım yerinde olur grafikerlik zor iş tasarım yapmak kolay deyıl,,çevremdeki insanalra bunu anlatmak zor üstelik ben işimi tasarım yapmayaı cok seven bir insan olmama rağmen sömürülmek zoruma gidyor ,,
 

tommy89

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
70
Tepkime puanı
0
Off off sektör gerçekten bitti seker'e katılıyorum.
 

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
538
Tepkime puanı
15
Bitmeye katılıyorum. Ama bunu elbirliğiyle yaptık gibi geliyor sebep kurslar değil sadece. Bugün sizce kendine grafiker diyen kaç kişi interneti ve hazır görsel, vektör arşivi olmayan bir yerde iş çıkarabilir. Emin olun oran %80'in üstünde olacaktır iş çıkaramayanların oranı. Genel kalitemiz çok ama çok düşük. Yıllardır işin içinde olanlar en basit tasarım bilgisinden yoksun. İşverende bunu görüyor, biliyor ve bunu kullanıyor doğal olarak. En saygın ve abartılı tabirle havalı mesleklerden biri olan grafikerlik yeni yetme bilgisayar düşkünleri tarafından mahvedildi. İşverenlerin bence hiç suçu yok onlar serbest piyasanın gereklerini yerine getiriyor.

Ama bu işe kesin dur diyecek bir önerim var. Grafikerlik devlet kontrolüne bağlansın. Sadece okul mezunları direk grafikerlik yapabilsin. Alaylılarda kurullar aracılıyla sınava girip örnek işlerini göstersin ve yeterlilik belgesi alsın. Otomatik olarak %80 devredışı olacaktır. Ve böylece hem sektör hem biz kurtulacağız.

Sizde biliyorsunuz batıda en azından almanyada işleyiş böyle. Eğer bu olmazsa reklam pastası daralacak hatta şu an çizgi üstüne hakim olan yabancı ortaklar alt piyasayada inecekler. Çünkü kalite sıfır onu doldurmaya çalışabilirler. Piyasa boşluk kabul etmez.

Bu öneriye ben canı yürekten katılıyorum kaldıki bende alaylıyım bahsettiğim sınavı geçemezsem bende ortalıkta kalabilirim. Ama durum böyle olacak diye bir ülkenin en önemli sektörlerinde hatta en önemlisi olan reklamcılığı öldürme gibi bi lüxüm yok. Beceremiyorsam gideceğim bu kadar basit.

Ve durum böyle olursa otomatik olarak maaşlar en azından 2-3 misline çıkacak ve bunu veremeyecek-zaten de bu işi yapmaması gereken merdiven altı ajanslar (2 kişiyle ajansız diye dolaşıp corel biliyoz diye bağıran tipler) batacak. Çünkü reklam pahalı bir iştir. İşin doğası gereği pahalı olmalıdır. Çünkü zeka ile çalışır piyasaya hükmeder. Akşam ne yicem diye düşünen adamın piyasaya katkısı olamaz.

Tasarıma limon suyu sıkan matbaalar ve özellikle dijitalcilerde tasarımcılıktan vazgeçip asıl işlerine dönüp fark yaratmak için iş kalitelerini arttıracak. Arttıramayan da kapatıp gidecek. Öyle her köşe başında yapılabilcek bir iş değil bu.

Tüm bu dediklerim grafikerliğe devlet kontrolünün gelmesiyle rahatlıkla olacaktır. Hem biz hemde ülkenin bir sektörü dolayısıyla da tüm sektörler kurtulacaktır.

Acı ama gerçek.

Bu arada nükhet hocamın sorusuna bende cevap vereyim. Sektörün orta/alt kısımlarında iş bulmakta hiç zorlanmıyorum. HAtta kolayca buluyorum. Ama ortanın üstüne çıkmama gerçekten zor. Geçen aylarda öyle bir şans yakaladım lakin güvenemedim ve eski iş yerimden ayrılmadım. En azından huzurluyum.
 
Son düzenleme:

reborn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
551
Tepkime puanı
4
İlana bakarmısınız bide ''YETİŞTİRİLMEK ÜZERE'' diyo ALLAH'ım sen sabır ver.

''Ataşehirdeki ajansımıza yetiştirilmek üzere grafiker alınacaktır. Çalışma saatlerimiz 08:30 - 18:30 arasıdır. Maaş asgari ücret üzerinden verilecektir, yol ve yemek firma tarafından karşılanacaktır. Aradığımız nitelikler şu şekildedir:

-Photoshop ve Illustrator programlarında hakim
-Katalog, insert, kartvizit, logo vb. tasarımı yapabilecek
-Askerliğini tamamlamış
-Kesinlikle sigara kullanmayan
-Hayal gücüne güvenen
-Kendini geliştirmeye hevesli, azimli

Bunların yanında şu niteliklere de sahip olan adaylara öncelik tanınacaktır:

-Anadolu yakasında ikamet eden
-Web tasarımı yapabilecek (html, css yapısı ve dreamweaver programı hakkında bilgi sahibi)
-Alanındaki kaynakları takip edebilecek kadar İngilizce bilen
-Flash'a ve/veya herhangi bir 3D modelleme programına aşina olan''
 

dewilcat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
21 May 2010
Mesajlar
57
Tepkime puanı
0
yetiştirilmek üzere diyor... Nitelikli eleman arıyor :D saka gibi ya....
 

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
9 Nis 2008
Mesajlar
869
Tepkime puanı
22
çok güzel bir konu aslında, ama ben iş arayan değil de işveren olarak bir sıkıntımı belirtmek istiyorum bu konuda. verdiğimiz ilan kriterlerine uygun olmayan o kadar az başvuru geliyor ki bu memlekette işsizlik yok demek istiyorum artık. ilan veriyoruz çok iyi derecede html bilen tam zamanlı eleman diye, gelen başvuruda insanlar çok iyi bilmiyorum ama kendimi geliştirmek istiyorum diye ya da tam zamanlı çalışamam ama freelance yardımcı olabilirim diyen.. ikisi bir arada olup da çok iyi bilmiyorum ama dışardan destek olabilrim diyenler o kadar çok ki.. artık herkes ilanı incelemeden pat diye başvuru yapıyor.. halbuki biraz vakir harcasalar freelance arayan da var az bileni arayan da...
 

kaya153

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
7 Haz 2011
Mesajlar
22
Tepkime puanı
0
grafiker arıyorummm verdigim işi gününde bitirsin maaaşmı en az 3000 tl bence iyi bir grafikerin alacagı 3000 tl buda onlar için asgari ücret sayılır ben dce arıyorum bir grafiker ama bulamadımmm *******
 

alicanelagoz

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
5 Nis 2008
Mesajlar
24
Tepkime puanı
1
Web sitesi
www.alicanelagoz.com
Ben bir iş başvurusu yaparken;

- iş ilanı için verdikleri metine bakarım önce, ilanların çoğunda daha program isimlerini bile doğru düzgün yazamıyorlar. Bir de, ben sanat yönetmeni düzeyinde tasarımcı arayan ajansların program bilgisi şartı koşmalarını anlamıyorum. Yani, kendine sanat yönetmeni diyorsa, zaten uygulama sorunu olmamalıdır.

- Ajansın lokasyonuna bakıyorum. Genellikle, Levent-Etiler-Maslak-Beyoğlu-Beşiktaş-Nişantaşı gibi yerlerdeki ajansları dikkate alıyorum. Yüksek kira ödeyebiliyorsa, iyi kazanabiliyor demektir.

- Ajansın müşteri portföyüne bakıyorum, ulusal marka var mı diye. Çünkü ulusal marka var ise, yüksek fee'ler ile çalışıyordur, dolayısıyla da yüksek maaş ödeyebilir.

- Bir de, portfolyosuna bakıyorum tabi. Nasıl tasarımlar, onaylanıyor. Tasarımcıyı ne kadar serbest bırakabiliyorlar. Onu görmek adına. Bir de işlerdeki metinlere bakarım, reklam yazarı var mı yoksa, editoryal de tasarımcıya mı ait diye.

- Başvurumu yaptıktan sonra, ajansta art servisten bir yönetici ile görüşürüm. Kreatif direktö vb. Ve sunum için randevu isterim. Randevu günü, ajansa görüşmeye 15 dakika önce giderim. erken ya da geç değil. Sonra en çok güvendiğim 5 işimi (özellikle kampanyaları) sunarım. Brief neydi, nasıl ele aldım, pazarlama stratejisi neydi ve müşteriye nasıl sonuçlar ile geri döndü diye. Sunum ekranında, branding olarak her sayfada adımı yazarım. Sunum çıkışında, beni hatırlamalarını sağlamalıyım çünkü.

Sonra da, 1 hafta beklerim, geri dönüş olmadıysa mutlaka ararım ve durum ile ilgili bilgi edinirim.

Bu arada iş başvurusu yapan arkadaşlara önemli bir uyarı:

Genellikle, iş başvurusu yaparken hep sizin çalışacağınız bir ajansa ihtiyacınız olduğunu belli edersiniz. Ama "bana iş verin" diye ilan mı verdiniz? Yoksa, "bana tasarımcı lazım" diye karşınızdaki mi ilan verdi? Unutmayın, sizin ajansa ihtiyacınız olduğu kadar, onun da size ihtiyacı var. Ve süreci bir pazarlama kampanyası gibi yönetin. Sanki, dünya yıkılmış; başvuru yaptığınız ajans'ın sizden başka bir seçeneği yok gibi. Fakat, adamı ezin demiyorum, aman!:)
 
Son düzenleme:

alicanelagoz

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
5 Nis 2008
Mesajlar
24
Tepkime puanı
1
Web sitesi
www.alicanelagoz.com
Ben bir iş başvurusu yaparken;

- iş ilanı için verdikleri metine bakarım önce, ilanların çoğunda daha program isimlerini bile doğru düzgün yazamıyorlar. Bir de, ben sanat yönetmeni düzeyinde tasarımcı arayan ajansların program bilgisi şartı koşmalarını anlamıyorum. Yani, kendine sanat yönetmeni diyorsa, zaten uygulama sorunu olmamalıdır.

- Ajansın lokasyonuna bakıyorum. Genellikle, Levent-Etiler-Maslak-Beyoğlu-Beşiktaş-Nişantaşı gibi yerlerdeki ajansları dikkate alıyorum. Yüksek kira ödeyebiliyorsa, iyi kazanabiliyor demektir.

- Ajansın müşteri portföyüne bakıyorum, ulusal marka var mı diye. Çünkü ulusal marka var ise, yüksek fee'ler ile çalışıyordur, dolayısıyla da yüksek maaş ödeyebilir.

- Bir de, portfolyosuna bakıyorum tabi. Nasıl tasarımlar, onaylanıyor. Tasarımcıyı ne kadar serbest bırakabiliyorlar. Onu görmek adına. Bir de işlerdeki metinlere bakarım, reklam yazarı var mı yoksa, editoryal de tasarımcıya mı ait diye.

- Başvurumu yaptıktan sonra, ajansta art servisten bir yönetici ile görüşürüm. Kreatif direktö vb. Ve sunum için randevu isterim. Randevu günü, ajansa görüşmeye 15 dakika önce giderim. erken ya da geç değil. Sonra en çok güvendiğim 5 işimi (özellikle kampanyaları) sunarım. Brief neydi, nasıl ele aldım, pazarlama stratejisi neydi ve müşteriye nasıl sonuçlar ile geri döndü diye. Sunum ekranında, branding olarak her sayfada adımı yazarım. Sunum çıkışında, beni hatırlamalarını sağlamalıyım çünkü.

Sonra da, 1 hafta beklerim, geri dönüş olmadıysa mutlaka ararım ve durum ile ilgili bilgi edinirim.
 
Üst