Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Güvenli Çalışma Çizgisi

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhabalar,

İndesign Cs5 Portable kullanıyorum Ctrl + N kısayolu ile açtığımız yeni bir sayfada kırmızı bir çizgi var onu nasıl kaldırıyoruz. .
2yks2.jpg

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Aklıma ilk gelen şey margins değerini sıfır vermek olurdu; şayet sürekli aynı sayfa ebatını kullanıyorsanız kendinizin belirlediğiniz bir sayfa özelliklerini girdikten sonra Save Preset bölümünden yapabilirsiniz ve sürekli sıfır vermek zorunda kalmazsınız

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sizce ne gibi gözüküyor çok merak ettim Kırmızı çizgiyi nasıl kaldırıyoruz diye soruyorum belki tam anlıyamadız halbuki gayetde iyi anlatmısım

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aklıma ilk gelen şey margins değerini sıfır vermek olurdu; şayet sürekli aynı sayfa ebatını kullanıyorsanız kendinizin belirlediğiniz bir sayfa özelliklerini girdikten sonra Save Preset bölümünden yapabilirsiniz ve sürekli sıfır vermek zorunda kalmazsınız

evet düşünmedim değil ama gene gözüküyor kırmızı çizgi tamamen kaldırmanın gizlemenin elbet bir yolu vardır diye düşünüyorum ?

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Wiew menüsünden Grids & Guides> Hide Guides

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Geçici bir özellik :) VIew > Grids & Guides > Hide Guides

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Sizce ne gibi gözüküyor çok merak ettim Kırmızı çizgiyi nasıl kaldırıyoruz diye soruyorum belki tam anlıyamadız halbuki gayetde iyi anlatmısım

Zaten nasıl kaldıracağınızı da göstermişsiniz de onun için kafam karıştı. Margin bölümünü işaretlemişsiniz.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Wiew menüsünden Grids & Guides> Hide Guides

Vermiş olduğunuz cevap için tşk. ederim o komutu bende biliyorum geçici bir çözüm olsada kalkan kılavuz çizgilerinin yerine seffah noktalar alıyor o yöntemde tam bir çözüm değil

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Çok merak ettim, neden kurtulmak istiyorsun o çizgilerden? Sana neden sorun çıkardı? Belki o yönde bir önerimiz olur. Ne tür bir çalışma yapacaksın onu da merak ettim. Sakıncası yoksa bunları öğrenebilir miyim?

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Edit>Preferences > Guides & Pasteboard panelinde guides in back'a çeltik atın.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok merak ettim, neden kurtulmak istiyorsun o çizgilerden? Sana neden sorun çıkardı? Belki o yönde bir önerimiz olur. Ne tür bir çalışma yapacaksın onu da merak ettim. Sakıncası yoksa bunları öğrenebilir miyim?

Aslında o çizginin durmasının herhangi bir sakıncası yok adı üzerinde güvenli çalışma çizgisi olmasıda sart göz alışkanlığı oldugundan ben genelde göz kararı ayarlarım o yüzden gözüme batıyor o çizgi