efoja
👑Efsanevi Grafiker👑
window - stroke açın. Dashed line seçili olsun. Dash çizgi uzunluğu gap aradaki boşluk için verilmesi gereken değerlerdir.
selam Ben Illustratore yeni başladım resimleri iç içe geçirmek istiyorum kılınçın içinde türk bayrağı olsun istiyorum
Yaptığım Adımlar: kılıc resminin etrafını cizdikden sonra içini boşalttım resimleri üst üste getirdim sonra Object + Arrange +Send To Back Yaptim daha sonra Object Clipping mask + Make yaptım istediğim olmadı ve resimdeki hatayı verdi fikri olan varmı nerde yanlış yapiyorum ben veya nasıl doğrusunu yapabilirim şimdiden teşekkür ederim üstadlar.
![]()
kılıcı alta diğer ögeyi üste almalısın daha sonra Clipping mask yapmalısın.
Object + Arrange +Send To Back yapıp şeçiyorum kılınc ztn altda kalio kaliyo
Clipping mask yapiyorum ve bu hatayı veriyo
Object + Arrange +Send To Back yapıp şeçiyorum kılınc ztn altda kalio kaliyo
Clipping mask yapiyorum ve bu hatayı veriyo
window - stroke açın. Dashed line seçili olsun. Dash çizgi uzunluğu gap aradaki boşluk için verilmesi gereken değerlerdir.
Çok teşekkür ediyorum..
:rofl::rofl:
Efoja saol
Daha sonra shift tuşu ve selection tool yardımıyla hem şekli hem fotorafı seçili hale getiriyoruz.
yapmadıqım şey buymuş![]()
illustratorde iki ucu açık misal iki c harfi gibi ama aralarında biraz mesafe var aradaki boşluğu nasıl yok edip sadece dış hatlarını kullanarak yeni bir c elde ederiz?
Ben Corelde bir tabela calismasi yaptim ( yaptim dedigime bakmayin cok ama cok acemiyim bu islerde ) Yaptigim calismayi Tabelaciya götürüp baskisini yapmasini istedim. Kendisinde Corel olmadigi icin (AI var) bunu illustratora cevirmemi istedi. Bunun üzerine Corelden hem .ai hemde .eps uzantili export yaptim. Her ikisinide actigimda coreldeki gibi olmuyor. Ya gölgeler yok oluyor, ya da background rengi kayboluyor. Bu konu hakkinda yardim edebilirmisiniz ? Ayrica Coreldeki calismami PDF olarak kaydetmem mümkün mü ? Sayet mümkünse bu da benim icin yeterli.
Corel'deki çalişmanizi, File > Publish to PDF komutu ile PDF dökümanina çevirebilirsiniz..
![]()