illustratorda hazırladığım bir yazıya gölge vb efektler uyguladım. indesign içine aldığımda pdf haline çevirince ilk önce uyarı mesajı verdi. sonra çevirdi ama yazı bozuk çıktı. bunu nasıl düzgün olarak alabilirim
İndesign içine aldığımda demeniz copy/past yaptım anlamında mı?
Eğer öyleyse özellikle AI'nin verdiği bazı efekt ve özellikleri Indesign birebir tanımlıyamayabilir. Durum böyleyse bir çok problem çıkma ihtimali vardır. Çok fazla noktalı ve efektli işlerde copy yapmak zaten sakıncalı onun yerine. Illustratorda dosyayı kendi formatında ya da pdf olarak save liyor. Aynen yazı ve resim çağrıyormuş gibi dosyayı indesigna alıyoruz ve de sorun çıkmıyor.
Ha hala pdf çıktısında sorunlar görüyorsanız. Transparanları ve bazı gelişmiş efekt ve filtreleri çökertmeniz (expand) ya da rasterlemeniz (bitmap) gerekebilir. İş Indesigndaysa buradan sorunlu dosya AI'deysede kaynağından düzeltiyor yani expand ya da raster uyguluyorsunuz.
En son olarakda pdf için acrobat 4, pdf 1.3 seçeneğini öneriyorum. Bu özellik %100 demesemde çoğu transparanlık sorunlarından sizi kurtarabilir. Çünkü flatten yapar yani işi düzleştirir.