Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign Font Embed

mlhyhn

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar indesign programında fontları dosyanın içine nasıl gömülür onu soracagım yanı font embedlemek nasıl oluyor.

Benzer konular

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba arkadaşlar indesign programında fontları dosyanın içine nasıl gömülür onu soracagım yanı font embedlemek nasıl oluyor.

fontlar da tüm yazılımlarda olduğu gibi firmalar tarafından yayın hakları kounusda koruma altına alındıkları için izinzinsiz çoğaltılmasına engel olmak için buna izin vermemektedir. hiç bir program kullanılan fontu embed edemez (özel durumlar ve lisanslar hari) ancak konvert edebilir. ama embed eden tek bir program aslında program da demeyelim format vardır ki o da PDF tir.

indeste işinizi pdf olarak kayıt ederseniz fontları ve resimleri embedlenmiş bir dosyanız olur.

ama amacınız işinizle birlikte resim ve fontları da göndermek ise File menüsü altında Package komutu yardımı ile işinizin en son kayıtlı halini (kayıtlı değil se zaten kayıt etmenizi isteyecektir) verdiğiniz dosya adı altında bir klasöre toplayacaktır.

kolay gelsin

mlhyhn

🌱Yeni Üye🌱
Yardımın için teşekkür ederim indesign programında 8 dilde bir kullanma klavuzu hazırladım yalnız dosyayı baskı için şehir dışına göndermem lazım indesign formatında en garantili şekilde nasıl gönderebilirim

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yardımın için teşekkür ederim indesign programında 8 dilde bir kullanma klavuzu hazırladım yalnız dosyayı baskı için şehir dışına göndermem lazım indesign formatında en garantili şekilde nasıl gönderebilirim

pdf olarak gondermen en mantıklısı

mapuskus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.mustafaduzenli.com
pdf de gönderseniz sorun çıkar CS3 için yazıyorum:

1-PDF den export yaparken mutlaka PRESS 'i işaretleyin
2-Yazıları Convertlemek için CTRL+SHIFT+O tuş kombinasyonunu kullanırsanız embed uani convert olayı gerçekleşmiş olur.

mlhyhn

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar indesgnde convert etiğimizde neden çoğaltarak convertliyor bunun nedeni nedir

otuz9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
otuz9.blogspot.com
CTRL+SHIFT+O
açıklaması nedir arkadaslar, kısayollar çalışmıo da.. :(

berrak_nurr

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
illustratorda hazırladığım bir yazıya gölge vb efektler uyguladım. indesign içine aldığımda pdf haline çevirince ilk önce uyarı mesajı verdi. sonra çevirdi ama yazı bozuk çıktı. bunu nasıl düzgün olarak alabilirim

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
illustratorda hazırladığım bir yazıya gölge vb efektler uyguladım. indesign içine aldığımda pdf haline çevirince ilk önce uyarı mesajı verdi. sonra çevirdi ama yazı bozuk çıktı. bunu nasıl düzgün olarak alabilirim
İndesign içine aldığımda demeniz copy/past yaptım anlamında mı?
Eğer öyleyse özellikle AI'nin verdiği bazı efekt ve özellikleri Indesign birebir tanımlıyamayabilir. Durum böyleyse bir çok problem çıkma ihtimali vardır. Çok fazla noktalı ve efektli işlerde copy yapmak zaten sakıncalı onun yerine. Illustratorda dosyayı kendi formatında ya da pdf olarak save liyor. Aynen yazı ve resim çağrıyormuş gibi dosyayı indesigna alıyoruz ve de sorun çıkmıyor.
Ha hala pdf çıktısında sorunlar görüyorsanız. Transparanları ve bazı gelişmiş efekt ve filtreleri çökertmeniz (expand) ya da rasterlemeniz (bitmap) gerekebilir. İş Indesigndaysa buradan sorunlu dosya AI'deysede kaynağından düzeltiyor yani expand ya da raster uyguluyorsunuz.
En son olarakda pdf için acrobat 4, pdf 1.3 seçeneğini öneriyorum. Bu özellik %100 demesemde çoğu transparanlık sorunlarından sizi kurtarabilir. Çünkü flatten yapar yani işi düzleştirir.

cikolatacadii

🏅Acemi Tasarımcı🏅
otuz9´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
CTRL+SHIFT+O aktif değil, işaretlenemiyorsa sebebi nedir peki?

guruplu ise ondanda kaynaklanıyor olabilir gurubu bozup dene..

mehmet0919

🌱Yeni Üye🌱
Abi yazı convertlendiğinde ekranda sanki bozulmuş gibi görünüyor. Peki yazıcı veya matbaa çıktısında problem yaşanırmı

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Değerli meslektaşım

ekrandaki menüdeki gibi pdf ye çevirirsen tek tek embed etmek zorunda kalmazsın

Bu işlemi yaptığında font ekranda ne ise baskıda odur.

Kolay gelsin

Son düzenleme:

carrick

🌱Yeni Üye🌱
pdf de gönderseniz sorun çıkar CS3 için yazıyorum:

1-PDF den export yaparken mutlaka PRESS 'i işaretleyin
2-Yazıları Convertlemek için CTRL+SHIFT+O tuş kombinasyonunu kullanırsanız embed uani convert olayı gerçekleşmiş olur.

nerede bu press ben göremedim resimli acıklayıcı gösterirmisin

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
nerede bu press ben göremedim resimli acıklayıcı gösterirmisin

aradığınız seçenek galiba bu:
adszpb9.jpg

ge0metri

🌱Yeni Üye🌱
paylaşım için çok teşekkür eder, çalışmalrınızda kkolaylıklar dilerim :)

eerinanc

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar indesgnde tablolari convert etiğimizde çoğaltarak convertliyor, yani asagide font hali uzerinde convertli hali duruyor..tablo convertten denedim yine olmuyor..word'den ve excel'den place edilmis tablolar bu arada!..