Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign'da ondalık değer sorunu

siyim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
excelden indesigna çağırdığım tablolarda rakamların ondalık değerleri hatalı geliyor. örneğin excelde 1.242,39 olan rakam indesigna gelince 1,242.39 şeklinde, yani; binlik değer (,)virgül ile yüzlük değer ise (.)nokta ile gösteriyor. Elimde bir fiyat listesi olduğundan pratik bir düzeltme yolu olmalı diye umuyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Benzer konular

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
çok özel degilse excel dosyasının bir bölümünü ekleyebilirmisiniz , yada hücre bicimlendirmelerine bir göz atın

siyim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dosyayı nasıl yollayacağımı bulamadım. exceldeki hücre biçimlendirmelerine mi bakayım?
exceldeki düzgün iken neden oraya bakmalıyım diye düşünerek hemen bir kurcalamaya çalışayım bakalım ..

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
özel mesaj bölümünüze bakarsanız

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
bende hiçbir sorun olmadan indesig aktardı ,

isterseniz programınızı açarken CTRL+ALT+SHIFT tuşlarına aynı anda basılı tutunuz. Program başlarken karşınıza bir pencere gelir. YES tuşuna basarsak programa reset atabilirsiniz. Daha önce yapmış olduğunuz ayar silinir ve program yeni kurulmuş gibi olur

siyim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
diğer bilgisayarda denedim bir sorun çıkmadı ama macintosh sorun veriyor. dediğiniz gibi programı resetledim de az evvel ancek yine aynı sorun devam ediyor :(

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
mac kullanıyorsanız :) bişey söyleyemem bu konuda

siyim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hay allah kırk yılda bir mac kullanayım dedim türlü türlü sorunlarla karşılaşıyorum

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Mac için bunu uygularmısınız ;

InDesign > Preferences > Clipboard Handling

siyim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
denedim ve yeniden çektim rakamları ama sonuç aynı :(

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
indesign kaç kullanıyorsunuz ?

siyim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yine aynı; öndekiler virgül en sonda ise nokta olarak geldi.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
düzenleme yapyacaksanız fiyat listesinde pdf yapıp getirmeniz indd.

yada excel (farklı kaydet) kayıt türü : Unicode Metin kaydedip cağırmanız kaldı

Mac böyle bir sorun olması tuhaf bişey mac kendi ayarlarında olabilir

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
mac os x da windos da olduğu gibi Denetim Masası\Saat, Dil ve Bölge \ Ek ayarlar bölümü varsa burada ondalık simge (,) basamak guruplandırma simgesi (.) olmuş olabilir çünkü ben windos ayarlarını böyle yaptığımda sizingibi bir sorunla karşılaştım

siyim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
indesign içine pdf olarak getiremem çünkü tabloları biçimlendirmek için indesign sitilllerini kullanıyorum ve excel üzerinde hala fiyat girdileri yaptıkları için programların etkileşimli çalışması gerekiyor. diğer söylediğiniz Unicode Metin olarak kaydetmeyi save as seçenekleri arasında göremedim. farklı bir yerden mi yapılıyor? bana şu an için görünen tek çare tüm tabloları diğer bilgisayarda baştan çağırıp şekillendirmekk gibi görünüyor ki rakamları tek tek oynamak belki daha kolay görünebilir... emin değilim.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
mac de zannedersem save as seçenekleri arasında UTF-16 var

siyim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
UTF-16 unicode olarak varmış evet. o şekilde kaydedip çağırınca sorun ondalık birimindeki sorun çözüldü ve ancak bambaşka ve hiç istenmedik şekilde! :) çağırılan tablolar tablo olarakk gelmediği gibi üzerlerinde stil de uygulanamıyor! :) şimdi bir de dediğiniz gibi dil seçenekleri bölümüne bir ayar varmıymış ona bakayım.