Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kola içtikten sonra vücudumuzda 1 saatte olanlar

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak.​

SERAP BİRCAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aslında hiç bi faydası yok ama olmazsa olmuyo kolasız dayanamıyorum eksikliğini çok hissediyorum.
Hatta geçenlerde yine kola krizim tuttu saat gecenin 1'i bütün marketler kapalı, en sonunda olmayacak bişey yaptım komşudan istedim bir bardak kolanız varmı diye :) sağolsunlar varmış verdiler o kadar bağlanmışım bırakamıyorum azaltamıyorum...

emo-yumo

🌱Yeni Üye🌱
Bana cola'nın zaralarını anlattılar
meyan kökünden dolayı içine fare pisliği flan karıştığını söylüyorlar ama kola krizi çok farklıo gecenin bi yarısı benzinlikler olmasa kafayı yerim heralde

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Kola hakkındaki bilgi mesajlarını bolca okuduktan sonra kola içmemeye çalışıyorum.

Kendi yöntemim şu: Kola satın almamak, ama ikram olursa reddetmiyorum :giggle:

organic.candy

🏆Pro Tasarımcı🏆
bilgi için teşekkürler...
çok sık cola içen birisi değili ama dün 3 bardak colayı birden içtim içtim...

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Hİç aramıyorum aslında. Hatta içmeme kararıda aldım ...Yinede gerçekten olmuyor yani benimki bağımlılıktan vs değil ama örnek vereyim;

Örneğin bir cafeye gidiyoruz hamburger vs yemek istiyoruz yanına ne alırsınız diyorlar ve sayıyorlar ayran cola vs Hamburgerin yanınada başka birşey gitmezki :S

Çok kötü durum çooookk :D

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bundan dolayı bir senedir kola içmiyorum ya :)

Teşekkürler bilgilendirme için ;)

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
Bilgiler için teşekkürler ama ben bu coladan vazgeçemiyorum.Ne yersem yiyeyim cola içerim yanında.Ayran ne zaman içsem esnemeye başlıyorum :D

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Coca_cola kim ne derse desin;
hayatın tadı....

:lol:

Kardeşim bir tane kötü alışkanlığım var oda cola canım :)
Olsun o kadar :p
Kendimi bildim bileli su misali içtiğim ve özellikle evlendikten sonra günde 1,5 LT' ye çıkardığım şu meret biliyorum ilerde başıma çok işler açacak belki midem delinecek belki bir gün şeker komasına gireceğim...
Varsın olsun; atın ölümü arpadan olsun... :D

EE boşuna demiyorlar; coca-cola;
hayatın tadııııı :lol:

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
kola tüm kötülüklerin anası!
Kola içenleee öldü deee su içenlee ölmedi mi!

Kola da asitli, bira da asitli, e hem dilimi yakıp hem de sarhoş olmak varken, neden sadece dilimi yakayım diyorsanız...

"BİRA BU KAPAĞIN ALTINDADIR"

:))

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

Kola da asitli, bira da asitli, e hem dilimi yakıp hem de sarhoş olmak varken, neden sadece dilimi yakayım diyorsanız...

:lol: :lol: :lol:
Süper bir yorumdu tebrikler :D :D :lol:
Yalnız lütfen reklam yapmayalım :lol:

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Coca_cola kim ne derse desin;
hayatın tadı....

:lol:

Kardeşim bir tane kötü alışkanlığım var oda cola canım :)
Olsun o kadar :p
Kendimi bildim bileli su misali içtiğim ve özellikle evlendikten sonra günde 1,5 LT' ye çıkardığım şu meret biliyorum ilerde başıma çok işler açacak belki midem delinecek belki bir gün şeker komasına gireceğim...
Varsın olsun; atın ölümü arpadan olsun... :D

EE boşuna demiyorlar; coca-cola;
hayatın tadııııı :lol:

Erkenden ayağa kalkmak istiyorsan kolayı hemen kes ve taze yoğurt ye canım :wink: kemiklerin güçlenir :D

özzlemm

♾️Grafik Gurusu♾️
bilgilendirme için teşekkürler :)
bunları bilmiyordum ama meyan kökünü biliyordum. aslında çok zararlı ama kriz tutyor içmeden yapamıyor insan ne yazıkki.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Erkenden ayağa kalkmak istiyorsan kolayı hemen kes ve taze yoğurt ye canım :wink: kemiklerin güçlenir :D

Sağol arkadaşım ama zaten süt ve süt ürünlerini çok sıkı içiyorum; kemiklerim haddinden fazla kalın ve güçlü :D
Boy 1,75 daha ne olsun :D
Hatta o kadar sütü severdim ki; yemin ediyorum Lİse ' ye geçtiğimde ilk kez çay içmiştim; kardeşim bu sene lise 2 ye geçti ve hala çayın tadını bile bilmez...
Bizde varsa yoksa süt ve tabii coca-cola :D
Annem bir ara eve almayı yasakladı; hoşaflar yapıyordu soğuk soğuk bunu için dedi ama yemedi tabii :lol:
Zaten ben artık evliyim ya coca-cola bol bol istediğim kadar tüketiyorum.Hatta her akşam kapıcıya atsın diye en az 2 adet 2,5 LT cola şişesi verdiğim için o bile şaşırıyor :D
Bir colam var oda olsun okadar be ya :lol:
Senin hiç mi yok kötü alışkanlığın sanki? :D

x-ir

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
iinsan.wordpress.com
şimdiye yazılanlardan sonra artık midem bulanıyor.. içmiyorum. birsürü zararı var zaten.
içmemek lazım

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net

abicim bitanesin tek tutuyorum...

"BİRA BU KAPAĞIN ALTINDADIR" hemde şişe :D

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
eyvah eyvah

kolanın zararlarını biliyoruz içkinin zararlarınıda biliyoruz olay meyhane işine dönmüş içki-kola-kumar-sigara bütün kötülüklerin anasıdır lafını unutmayalım içkiyi fazla almayalım kumar hiç oynamayalım kola ara sıra içelim bira sıcakta soğuk soğuk iyi gidiyor hele birde duştan çıkınca daha iyi oluyor üstüne birde bisiklete bindinmi ne sağına bakıyon ne soluna 4 efes extra iç bisiklete bin çabuk ayılırsın :rofl: tabi kimseye yada bir araca çarpmazsan şaka bir yana alkollü araç kullanmayın bisiklet dahi olsa