Photoshopta belgemizi açalım açtığımız belgenin arka planı (Background) ı beyaz renkte olsun. Ben 400x200 px bir belge açtım. Daha sonra herhangi bir text yazalım bu belgenin üzerine Kısayol tuşu “T” olan
Horizontal Type Tool a tıklayın. Ve text inzi yazın. Belgenizin görünüşü aşağıdaki resim gibi olucak.
Layer kutusundan yazdığınız resimin üstüne basılı tutarak aşağıdaki resimde gösterdiğim Create a new layer butonunun üstüne bırakın.
Bu yaptığınız işlem layer i kopyalama işlemi bunu kısayoldan yapmak istiyenler “CTRL+ALT+J” tuşuyla layer via copy özelliğini kullanarak layeri çoğaltabilirler.
Layerin kopyasını biraz aşağıya kaydıralım. Bunun için move tool u kullanabiliriz kısayol tuşu “ V” dir. Kopya olan layer i belgenin altına kaydırdığımızda free transform u seçerek Flip Vertical ı uygulayalım. Free transform un kısayol tuşu “CTRL+T” dir. “CTRL+T” ye bastıktan sonra sağ tuş tıklyarak Flip Vertical seçeneğine tıkladığımızda layer tersine dönücektir. Aşağıdaki resimde örneğini gösterdim.
Daha sonra bu tersine çevirdiğimiz layerin opacitysini azaltalım bu işlemi yine layer kutusundan yapmamız mümkün aşağıdaki resimdede gösterdiğim gibi %100 olan değeri azaltalım.
Opacitsini azalttıktan sonra bu text olan layeri “Rasterize yapmamız gerekiyor”. Photoshop un üst kısmındaki Layer > Rasterize > Type a tıklayarak text i Layer haline getirebilirsiniz.
Text yi layer e dönüştürdüğümüzde görüceksiniz zaten layer kutusundaki şekili değişerek aşağıdaki gösterdiğim şekili alacaktır.
Not : Ben anlıyabilmeniz için kopyaladığım layerın isimini kopyalanan layer diye değiştirdim.
En son işlem olarakta Bu layerin sonundan biraz silmek kalıyor. Bunu işlemi Eraser Tool aracı ile yapıyoruz. Kısayol tuşu “E” olan eraser tool u seçtikten sonra sağ tuş tıklayarak fırçamızın büyüklüğünü ve keskinliğini ayarlıyalım ve kopyalanan layer isimli layerimizin sonlarından yavaşça silmeye başlıyalım….
Ve resminiz aşağıdaki gibi olduysa anlatıklarımı doğru yapmışsınızdır.
Ben Bu resimede birkaç işlem daha yaptım yazının altına ufak bir gölge attım ve biraz daha gerçekci oldu.