Murat VARDAR
👑Efsanevi Grafiker👑
Şu, sonuçları bir türlü açıklanamayan olay yarışma...
Bilgilendirme iyi oldu...Rahat bir soluk alabiliriz sanırım
Adaylarda yıldızı parlak bir çalışma göremedim açıkcası, bukadar beklemeye hayal kırıklığı yarattı diyebilirim..
Teşekkürler Murat Vardar..
![]()
Budamı aday gösterilmiş ?
bence asparagas bir haber.
neticede finale kalan tasarımlar demiyor .sadece aday tasarımlar diyor.neticede yarışmaya katılan her eser aday demektir.bu kadar özensiz çalışmaların finale kalması bana göre olanaksız..
eski model daktilom ile TL yazıp gönderseydim bende aday olabilirmiştim :smile: Acun Ilıcalı ifadesiyle " yok artık dedim 14 tane simgeyi görünce.. ancak diğer ülke banknotlarınıda düşününce neden olmasınki ... değer katan göz aşinalığı kazandıran logonun seklinden ziyade ekonomik gücü ve birçok elde dolaşıyor olması... doların sembolünü hepimiz biliriz peki Bangladeş'in para birimi ve sembolünü hatırlayan varmı . :smile:
teşekkürler Murat bey bilgilendirme için
Valla katılmadığıma şimdi üzüldüm işte. 11. sıradakinin dışındakiler tırt
YTL yazanlarda olmuş.. YTL kullanılmıyoki![]()
verdiğiniz linkten inceledim çalışmalar şaka gibi yaaa bunlar çalışmalar nasıl aday gösterilmişşştuhaffff bunları aday gösteren kurul içinde hiç mi göz zevki olan biri yok yada tasarımdan anlayannn
Bunların içinden birinin seçilecek olması olanağına imkan veremiyorum ben.Hayal kırıklığı yaşadım daha profesyonel çalışmalar görmeyi bekliyordum.Bakalım sonuç ne olacak.
Açıklansa da kurtulsak.![]()
birbirine benzer çok tasarım olacağı kesin
seçtikleri logo elediklerinden birine benzerse bu sonradan ortaya çıkarsa elenen logonun hakkı yenmiş olacak bu nedenle düşecekleri sıkıntıyı düşünüp daha fazla özenle seçim yapılıyor olabilir. haliylede zaman yetmemiştir.
bu çeşit yarışmalara katılmamak lazım. herşeyden önce çalışmaların bir çoğu şartnameye zıt. Hatırladığım kadarı ile, kolay çizilebilen diye özellikle belirtmişti. Oysaki tuğra tipi işlerin ön elemeden geçtiği görülüyor.
Daha önce de bir çok yarışmada ilk 5 e giren ama şartnamelere zıt işler görmüştüm.
Zaten bir çoğu da kazanmaya değer logo bulamadık diyor.
En başta ciddiyet, ve saygı barındırmıyor bu yarışmalar...
Boykot edilmesi taraftarıyım...
yarışma, grafikerler net, ve benzeri sivil kuruluşlarla yapılmadıkça, yada yarışmayı açan kurumun değil de oluşturulan bir kurumun seçmesi durumu olursa, ancak herhangi bir yarışmaya katılmayı düşünebilirm.
Bunun dışında bir belde belediye başkanının, gelen çalışmalara bakıp, jüriyi es geçerek, "bu olsun ben bunu seçtim" dediğini, sonra da seçilen çalışmanın "stock" bir siteden geldiğini, binlerce eczane torbasında bulunduğunu ve akabinde oluşabilecek rezletin nasıl görmezden gelindiğini, meselenin unutluduğunu yaşadık gördük...
TL'nin geleceği karanlık arkadaşlar.
12 numara bence. demedi demeyin.