elcinn... sonucata baskı binary kodlarla olduıgu için corel freehanr photoshop farketmez. ama su bir gercek ki PDF bbaskı işinin temelidir. turkı buna yenı gectı adamlar dosya boyununkucuklugu ve reproduksiyondaki RIP lerın uyumu acısından senden pdf istemiş olabilir dogrudur. frehandden direk pdf export etmek benım tasvib etmedıgım bır yontem zira bu ışın dogrusunu ogrenmek işstiyorsan quardianın yazdıklarına dıkkat etmelısın. ama burada benım eklemek ıstedıgım sey adobe PDF e baskı yerıne dunyada gecerlılıgını koruyan Brique rip platformu ıcın bı yazıcı tanımlaman makınene ve buna baskı yaptırmak. olusturdugun .ps dosyasını dstillerdan gecirerek pdf yapman. AMAN DİKKAT: frehannde de baskı yaparken ozellıkle pdf yaparken siyah renklerının altının oyulması sorunu ıle cok karsılasabılırsın. film servisindeki arkadaslarla temasa gecerek onlardan yardım alabılırsın eger alamassan yıne yaz yardımcı olmaya calısalımç. kolay gelsın
412... ctp ye pozlama ıcın PDF demene katılmıyorum. cunku ctp ler yer yuzunde yokken PDF ten baskı yapılıyordu. PDF acılımına dıkkat edersen bunu kolay anlaya bılırsın PostscriptDataFile
bundan anlasılacagı gıbı bu işin temeli pdf yanı belılır bı teknolojık gelısım ıcın bulunan bır yontem ya da format degıl. bız yenı yenı ogrenıyoruz bunu. yanlısım varsa lutfen duzeltın arkadaslar
uguronur...
düzeltme için tesekkür ederim. ama baskının temelinde yer aldığı konusunda kararlıyım. postscript dillerin en anlatıldığı format bu. aksi halde non-postcrip baskıya gönderilen bi iş (benim tahminim bunu inkjet nokta vuruslu yazıcı) baskı için uygun olmayan bi forma girer ne dersiniz?